Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká část filmu se odehrává v nákupním centru v čase Vánoc. Prolnou se tu příběhy čtyř přátel, kteří zde pracují. Jedním je optik Tomáš (Richard Krajčo). Vystudovaný oční lékař má rád volnost a ženy, žije v obytném přívěsu na poli nedaleko obchodního centra, kde se prohání jeho kůň. Hezká Nina (Vica Kerekes) balí dárky ve stánku a provokuje výstředním oblékáním i přidrzlou otevřeností. Jejím krédem je nemilovat, aby nemohla být zraňována. Ráďa (David Novotný), nejstarší z přátel, pracuje v supermarketu jako manažer prodeje a bydlí s početnou rodinou v malém bytě. I když ji má rád, někdy by nejradši od toho chaosu utekl někam daleko.Zajíc (Jakub Prachař),čerstvě vystudovaný herec, marně obchází castingy a vlastně málokdo ví, jak se doopravdy jmenuje. Všichni ho vnímají v kostýmu ušáka, který rozdává dětem balonky. Každý z našich přátel má své touhy a sny a právě Vánoce jsou časem, kdy se mohou plnit. Dejme šanci zázrakům! Copak se pohádky nemohou žít? (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (494)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Bezdějný rádoby "umělecký" a myšlenkově hluboký film. Nebavilo mě to:( V poslední době mě ty naše filmy spíš zklamou jak potěší. Je škoda, jak jsou Křídla Vánoc i přes pěknou myšlenku nezáživné, bezdějné a potencionálně nevyužité. Opravdu nebudu dobře hodnotit jen proto, že jsou v závěru dramatické momenty a emoce, když celý film jako koncept spíše nudí. Nechápu proč nepracovali se stavem Krajča. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejdepresivnějšì film s vánočnì tématikou, který jsem měl možnost vidět. David Novotný jediný na kterém je postaveno pár fòrů. Zbytek obyčejné drama s ne moc povedeným námětem. Zdařilý soundtrack z pera pana Krajča, který dle mého názoru mohl u té muziky v tomto přìpadě zůstat a hlavnì roli si odpustit. ()

Reklama

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Film o tom, že každý nakonec dostane to, co si přeje! (Proto bacha na to, co si přejete :) Ze začátku jsem si myslela, že to bude pěkná blbost a klonila se k hodnocení 2 - 3*, ale od půlky se mi to fakt líbilo a změnila jsem názor na 3-4*, nakonec tedy 3,5* s přimhouřením oka a pro podporu zajímavého netradičního snímku dávám 4*. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, jak přistupovat k tomuto dílku, které se na jednu stranu tváří jako melancholické depresivní drama, kdy se čtveřice přátel z obchodního domu společně perou se svými životními strastmi a podělaným osudem, a na druhou se snaží vykřesat na divákově tváři široký úsměv. Místy je to opravdu mistrovsky zvládnuto, ale jinak zabředává děj do ponuré a pomalé nudy s nejasnou strukturou a záměrem. Zdálo se mi, že se autorka snažila vmáčknout příliš do tak malého prostoru, a kdyby se soustředila pořádně jen na jednu postavu, bylo by to snesitelnější. Na druhou stranu by možná utrpěla výpovědní hodnota příběhu a celkově by šla kvalita ještě hlouběji. Takto tu máme vcelku povedenou mozaiku, která se dá hezky přirovnat k předvánoční pohádce s nejistým koncem, který je alespoň malinko laděn optimisticky a pozitivně. 55% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem žádný zázrak, ale stejně jsem byl trošku zklamaný. Možná bych trošku očekával ke zvolenému Vánočnímu období romantický námět, ovšem namísto toho režisérka Babinská připravila surovou záležitost s částečným nádechem magična, ovšem rázně ukotvenou v nepěkné realitě pár obyčejných lidí s podřadnou prací. Alespoň obsazení mi sedlo, herci z hlavních rolí jsou sympatičtí všichni a překvapivě i ten Krajčo umí jakžtakž zahrát, jinak celkem sázka na jistotu (Prachař, Novotný a stále oblíbenější Kerekes)...6o% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (15)

  • Film se natáčel v Praze a v Liberci. (Busmart)
  • Kůň hlavního hrdiny se jmenuje Rosie, v překladu "Růžena", ale na začátku filmu bylo zřetelně vidět, že se jedná o koně, a nikoli o klisnu. (rakovnik)
  • Herec a spevák Richard Krajčo chcel pôvodne účinkovanie vo filme odmietnuť. Dôvodom bol názov snímky, ktorý ho okamžite odradil. Navrhol zmenu názvu na Krídla, ale režisérka trvala na pôvodnej verzii. Nakoniec sa po prečítaní scenáru rozhodol, že v ňom hrať chce. (Zdroj: pravda.sk) (leila22)

Reklama

Reklama