Reklama

Reklama

Během jediného dne je město Silverton zpustošeno nebývalým náporem tornád. Celé město je vydáno na milost a nemilost nevypočitatelným smrtonosným větrným smrštím a podle předpovědí má to nejhorší ještě přijít. Většina lidí hledá bezpečný úkryt, zatímco jiní utíkají k větrnému víru a sledují, jak blízko k tornádu se dostane lovec tornád, aby pořídil snímek, který se podaří jen jednou za život. Příběh je natočen očima a objektivy profesionálních lovců tornád, amatérů hledajících vzrušení a odvážných obyvatel města. Film V oku tornáda vás vrhne přímo do oka větrné smršti a prožijete ty nejextrémnější podmínky, jaké nám matka Příroda dokáže připravit. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (457)

genetique 

všechny recenze uživatele

Báchorka využívajúca fenomén tornád v radách amerických obyvateľov, na jednej strane za tým môže byť strach a rešpekt, na strane druhej obdiv a zvedavosť. Pre tunajšieho diváka však ničím zaujímavý katastrofický film, kde za zmienku stoja naozaj len scény, kde už išlo do tuhého a samotný záver, tam mi naozaj stuhla krv v žilách. Ale inak je to dosť amatérsky natočené, rozjazd je príšerný, predvídateľnosť scenára na míle dopredu, občasná patetickosť, sentiment nemohli chýbať a priemerné herecké výkony sa tiahli naprieč všetkými charaktermi. Skrátka všetko, čo má tuctové hollywoodske kino-béčko mať. Chvalabohu je to ale rýchle, akčné a má to spád. 55%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Twister pred 20 rokmi bol o dospelých a tiež (okrem teenagerov) aj pre dospelých. V oku tornáda tom istom po 20 rokoch je o teenageroch a iba pre teenagerov. Ale dobre. Problém je podľa mňa v prvom rade v tom, že triky nie sú ani zďaleka dokonalé, čo má byť podmanivé, je častokrát skôr na smiech a ako z televízneho filmu. Poteší ale horiace tornádo a chudák, ktorý v ňom uviazol. Za druhé found footage síce je v poriadku, ale nie je tu prítomný práve v tých chvíľach, ktoré by filmu dodali na autentickosti. To znamená, že občas pri záchrane človeka necítime hrôzu, ale počúvame omáčkovú hudbu a sledujeme konvenčné záberovanie. Na nedeľné popoludnie fajn jednohubka. 50% ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Dlouhých 18 let od DeBontova TWISTERU a po haldě videosraček se tornáda vrací na filmová plátna a i když to není žádný zázrak, koukat se na to dá. Řádění tornád v městečku, kde má každý pakoš po ruce kameru, si užijem dost a postavy ani formát found footage příliš neotravují, snad jen linie toho zasypaného zamilovaného párečku byla bolestně nudná. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dostal som chuť pozrieť si nejaký jednoduchý, nenáročný, nie však úplne podradný, katastrofický film. Pohrabal som sa vo svojom súkromnom video archíve a siahol po americkom filme "Into the Storm". V roku 2014 ho natočil režisér Steven Quale. Ukázalo sa, že to bola dobrá voľba. Tento titul splnil moje očakávania. Malo to rýchly spád, solídnu atmosféru a hodne podarené filmové triky. Scenár síce nie je nijak prevratný, či aspoň originálny, ale v tomto prípade mi to vôbec nevadilo. Chcel som vidieť vyčíňanie zúriacého prírodného živlu a to som aj videl. Ocitol som sa priamo "V oku tornáda". *** ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,…A POMŮŽE NÁM UDĚLAT ZÁBĚR STOLETÍ. ZÁBĚR, AŽ BUDEME V OKU TORNÁDA!…" /// Tak hlavně: tady točí každej! Na cokoliv. (Je třeba podotknout, že to na výsledku není až tak znát…) Bouřka je za humny, což voceněj hlavně lovci tornád a ti, co na ně chtěj čumět. Nečekaná zápletka… heroický herecký výkony a parádní dialogy spolu s promakanejma charakterama tvoří nezapomenutelnej zážitek …DĚLÁM SI PRDEL (tos nemusel dodávat, to každej poznal… ty stejně hovno poznáš, co je nezapomenutelnej zážitek…). Takže zbejvá jedině ten větrnej kolotoč. Neustále opakuju – duj větře duj, a za 23 minut jsem vděčnej aspoň za kroupy. O vzrůšo se stará i škola plná člověků, pak dorazí vichr, pak vodejde, pak zas dorazí, pak vodejde, pak zase a tak je to až do konce (soráč za spoiler). Lidi si tu plkaj ty svoje kraviny, jsou v nouzi, panikařej, zachraňujou se… a jelikož jde vo katastrofickej film, seru na ně. Čekám, až si to všechny tornáda světa přiserou na tohle místo, páč kupodivu ve filmu vo tornádech voni hrajou hlavní roli. A celkem jim to jde. Ale to ostatní…2a½! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Někam mi zmizela véhaeska s Twisterem. 2.) Chtěl bych zbohatnout na YouTube. 3.) Thx za titule ,,MatthewP27“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Na tvorbě vizuálních efektů se podílelo více studií. Jedním z nich je například Method Studios, jehož práci jsme mohli vidět na filmech jako Robocop (2014) nebo Iron Man 3 (2013). (imagoo)
  • Ve scéně, kdy má ředitel Thomas Walker (Scott Lawrence) na začátku příběhu proslov před školou, bylo využita jeho podobnost s Barackem Obamou. Prostředí vypadalo jako volební pult a herec tak zahrál i některé jeho pohyby, úsměv a mračení, když začalo pršet. (Terva)
  • Původní název filmu zněl Black Sky. (BLANIK.)

Související novinky

Gerard Butler poletí do vesmíru

Gerard Butler poletí do vesmíru

15.04.2014

U Warner. Bros teď frčí obří destrukce. Po květnovém setkání s novou Godzillou se na začátku srpna ocitneme V oku tornáda, nejspíš to ale bude jen předkrm k dalšímu katastrofickému velkofilmu, který… (více)

Reklama

Reklama