Reklama

Reklama

Během jediného dne je město Silverton zpustošeno nebývalým náporem tornád. Celé město je vydáno na milost a nemilost nevypočitatelným smrtonosným větrným smrštím a podle předpovědí má to nejhorší ještě přijít. Většina lidí hledá bezpečný úkryt, zatímco jiní utíkají k větrnému víru a sledují, jak blízko k tornádu se dostane lovec tornád, aby pořídil snímek, který se podaří jen jednou za život. Příběh je natočen očima a objektivy profesionálních lovců tornád, amatérů hledajících vzrušení a odvážných obyvatel města. Film V oku tornáda vás vrhne přímo do oka větrné smršti a prožijete ty nejextrémnější podmínky, jaké nám matka Příroda dokáže připravit. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (457)

Mertax 

všechny recenze uživatele

Vtahující zvuk v perfektním Atmos ozvučení jsou největšími klady filmu. Člověk má pocit, že mu fučí u ucha a mrskají ho kroupy do obličeje. Kazí to však ospalí herci (Armitageův charismatický bas to nespasí) a naprostá nevyváženost seriózních a humorných scén. V jednu chvíli tak sledujete trikově velice zdařilou scénu masivní destrukce doprovázenou celkem věrohodnými emotivními reakcemi prchajících a následuje rádoby vtipná scéna s dvěma ožralými debílky. [Kino, Dolby Atmos] ()

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele

Znám jenom dva filmy s touto tématikou, ale skoro po 20 letech od filmu Twister přijít s tímto, to jako mysleli tvůrci vážně? Ačkoliv je Twister skoro o 20 starší, tak je úplně někde jinde a to kvalitou i příběhem. Navíc úplně poslední scéna snižuje celkový pocit z filmu. Pokus o vtip teda moc nevyšel. --- Rozpočet / výdělek: $50 / 161 milionů < 3,22 > násobek rozpočtu. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Slušnou expozici a téměř dechberoucí kombinaci špičkových efektů a dunivého zvuku nabourává scénář, ve kterém se střetává jedno klišé za druhým (chyběl jen pes v ohrožení a dvě letadla letící naslepo proti sobě). Naštěstí to má nadhled a v sále s dobrým zvukem jsou některé pasáže skutečně ohromující. Doma bych tomu dal 50%, v kině to je za "přimhouřím obě oči" 70%. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nevím jako, co se tady všem nelíbí. Jedná se o americký katastrofický film, jak čekáte, že se v něm bude mluvit?:) To je jasné, že klišé a patos je na místě. A myslím, že v tomto případě to bylo zvládnuto velmi obstojně. Až na tři scény, "vyznání ve vodě", "v kostele" a "závěr v tunelu", kde byly dialogy skutečně příšerné a tahaly za uši, byl scénář velmi slušný. Obsazení výborné, i když Richard Armitage mi sem nějak neseděl. Jeremy Sumpter od dob Petera Pana, z něhož si ho pamatuju nejvíce, vyrostl do krásy a je proto škoda, že jeho osud v tomto filmu není nikterak záviděníhodný. Po vizuální stránce velkolepé, a ve scéně, kdy se všechna tornáda sloučila do jednoho, mně i silně mrazilo. Vskutku masakrózní. Já si Into the Storm užila. Myslím, že v kině to muselo být skutečně velmi intenzivní. A, jak už kdosi napsal, že jen čeká, kdy Asylum přijde se svým "Firenado", já čekám zase na "Mega Tornado." :) ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Další film točený z pohledu první osoby. Tentokrát j katastrofický. Přece jen mi tam pár věcí nesedělo, jako například místy nelogické chováni postav atd. Taky ti vidláci mi tam přišli zbyteční. Ale to obrněné vozidlo Titus bylo parádní. Celé to bylo dost nereálné. Co taky čekat u filmu, kde hlavní roli hraje tornádo že? "Zdravím své já za 25 let." ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Původní název filmu zněl Black Sky. (BLANIK.)
  • Natáčalo sa v Detroite, Rochestri a jeho okolí. (Erik7595)
  • Automobil Titus vytvořil výtvarník David Sandefur. Celé vytvořené zařízení bylo uloženo na podvozek pickupu Dodge. (Terva)

Související novinky

Gerard Butler poletí do vesmíru

Gerard Butler poletí do vesmíru

15.04.2014

U Warner. Bros teď frčí obří destrukce. Po květnovém setkání s novou Godzillou se na začátku srpna ocitneme V oku tornáda, nejspíš to ale bude jen předkrm k dalšímu katastrofickému velkofilmu, který… (více)

Reklama

Reklama