Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Napínavé kriminální drama o souboji tvrdého policisty s rafinovanou a brutální mstitelkou. Nemilosrdná detektivka režiséra Roberta Sedláčka v hlavní roli s Jiřím Langmajerem. Sériové vraždy vyšetřuje detektiv, který se sám stane podezřelým. Je postaven mimo službu a pátrá na vlastní pěst. Za tiché pomoci kolegy se dostane na stopu skutečného pachatele. Klasická detektivka, která akcentuje víc lidské osudy jednotlivých aktérů, nežli samotný proces vyšetřování. Hlavního hrdinu nejvíc charakterizuje dilema, které v něm proti sobě staví kolegiálnost a povinnost. Jeho soukromý příběh také není čítankový, řeší v něm zájem o střídavou péči o dceru z rozvedeného manželství a nový vztah s novou ženou. Práce na tomto televizním filmu znovu svedla dohromady scenáristu a spisovatele Zdeňka Zapletala a režiséra Roberta Sedláčka. Zapletalův svět jako lehce bizarní řetěz situací dobře ožívá v Sedláčkově ironickém režijním vidění. Připomínáme, že v roce 2011 byl za této autorské a režijní spolupráce (rovněž tak i v produkci Televizního studia Ostrava) natočen film Sráči s Jiřím Bartoškou a Jaroslavem Pleslem v hlavních rolích. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (168)

Deimos 

všechny recenze uživatele

***Celkem 64%***TV/// Obsazení 8/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Prostředí 6/10/// PLUS: Norbert Lichý, Jiří Langmajer, Hana Vagnerová a další, kteří příjemně civilně zahráli, postavy byli uvěřitelné, dialogy a jejich podání netradiční MÍNUS: děj občas stojí na místě a zajímá se víc o okolní dějové linie než o samotné vyšetřování./// Shrnutí: Zvláštně pojatá kriminálka, která díky své délce nezačne nudit. A ke všemu díky hercům s jejich "klidnými" dialogy může leckoho zaujmout. Postavy jsou prokreslené, mají svoji minulost i své starosti. Jen ten motiv a jednání pachatele se dá hůře vysvětlit i když tvůrci se o to snažili./// PS: Kupodivu mě nejvíc zaujal Norbert Lichý, který si svoji postavu kriminalisty hodně úžívá a dokázal bych si ho v této roli představit častěji. Co takhle nějaký seriál pro něj? ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Dobře natočený krimi příběh v mnoha ohledech ve stylu, jakým to umí jen Robert Sedláček. Výborná kamera, výborná práce s herci (především perfektně hrající Jiří Langmajer) i výborný styl humoru, občas se vynořující v těch nejnečekanějších chvílích. Přesto (asi kvůli tomu, že jde o televizní film) mi to přišlo trochu zjednodušené a místy nedotažené... zkrátka mi trochu chyběla klasická Sedláčkova precizní propracovanost. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Ne, že by to mělo špatný nápad. Jen to bylo roztahaně nudné s mnoha nástřely osudů okolo, takže by to spíše sedělo jako pilotní díl nějakého krimi seriálu. Někteří "herci" skutečně jen odříkávali text, což působilo přinejmenším trapně. O něco více trapná byla přítomnost oné "modelky" Chyběl u toho asi dramaturg. Dále chyběl nějaký rozumný zvukař (nebo kdo všechno se o to stará), protože herci huhňali, nebylo jim vůbec rozumět a do toho hrála hlasitá kravílní (ano, kravílní) hudba, takže jim už nebylo rozumět vůbec. Motiv skuhry Vágnerové byl dost... prostě museli nějaký autoři asi vymyslet. No, dávali to onehdy v noci na ČT, čemuž by kvalita filmu i odpovídala. Škoda, být to studentský film, nebylo by to špatné. Ale tohle někdo myslel skutečně vážně. ~~~ Musím ale uznat, že jedna scéna mě fakt pobavila: - "Ty vole, co to zase sjíždíš?" - "Multivitamín" ()

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Obávám se, že šlo o pokus o českého Wallandera, ale apatický Langmajer a stokrát omletá zápletka tu nudu nezachránili. Ne že bych byla cynik, ale trochu jsem čekala, že poslední záběr bude na prázdné prkno u vody; vneslo by to do děje aspoň trochu vzrušení a Langmajer by snad (!) konečně projevil nějaký cit. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

45%? Ale no tak. Mám pocit, že většina hodnotitelů nerozeznává mezi českým nízkorozpočtovým televizním filmem a americkou detektivkou za miliony dolarů. Jinak si to hodnocení nedovedu vysvětlit. Scénář co se týče děje je sice velmi průměrný, ale o to více to vynahrazují některé typické sedláčkovské ironicko-absurdní ukončení jednotlivých scén. Řemeslně je to natočeno velmi profesionálně, poměrně hladce to plyne a občas i vypadá jako běžný film pro kina, což je na tuzemský TV film velmi zřídkavý jev. A taky mám pocit, že všichni naletěli na název, který NEZNAMENÁ, že Sedláček chtěl udělat českou kopii severských kriminálek - ve filmu je to jasně vysvětleno. Stačí si ještě jednou pustit scénu tiskovky - opět ironie. Na českou televizní tvorbu výrazný nadprůměr. Akorát tu Hanychovou si mohli odpustit. ps: jinak nejvíc mě pobavila Simona Babčáková, která zde má až bressonovsky netečný herecký projev :). ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • Detektiv (Jiří Langmajer) byl postaven mimo službu a odevzdal pistoli a odznak, přesto se později objevuje s pistolí. (sator)
  • Po snímke Sráči (2011) je film už druhou spoluprácou scenáristu Zdenka Zapletala a režiséra Roberta Sedláčka. (ludovit14)
  • Film byl natáčen především v Ostravě a okolí, např. v Čeladné. (rakovnik)

Reklama

Reklama