Reklama

Reklama

Příběh vypráví o tajném agentovi, který se snaží najít zbraně hromadného ničení. Zbraně byly ukradeny z ghetta Doupěte. Tajný agent se s prosbou o pomoc obrací na Lina, jediného člověka, co zná tento rajón a nebojí se místních gangsterů. (oficiální text distributora)

Videa (14)

Trailer 5

Recenze (333)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

[ČSFD projekce] Pokud měla být toto pocta Walkerovi, patrně se teď někde svíjí a metá kotrmelce v rakvi. Snímek je vskutku velice odlehčen od reality a jediným tahákem jsou propracované parkurové, bojové a jiné akční scény, kterých jsme si už ovšem užili v Okrsku 13, a který byl o dost lepší. Ani jsem nedokázal spočítat, kolikrát se mé oči obrátily v sloup při tupých dialozích a neskutečně dementních a nelogických černých dírách ve scénáři, jehož autorem je nejspíš parta opic z laboratoře pro testování kosmetiky. Neskutečně kůl hlášek je tu bezpočet a rádobyvtipné se je snaží počtem alespoň dohnat, ale nic naplat, toto je skutečně marnost nad marnost. Jediným hercem tu byl skutečně jen a jen Paul Walker, což je mu opravdu ke cti a jen díky tomu nedávám nižší hodnocení. Přirovnal bych to k průměrnému pornofilmu bez koitálních scén. Tedy o ničom. 30% ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Přesná kopie Okrsku 13. Úplně stejný příběh, stejné scény. Jako film je to dobrý, na hranici 3-4 hvězdiček, Paul Walker a hlavně David Belle jsou skvělí. Hudba taktéž velice dobrá a skvělá úvodní scéna. Ale prostě díváte se na něco, co jste už viděli v jiném filmu. A jelikož skvělému Okrsku 13 jsem dal 4 hvězdičky, tady musím dát o jednu méně. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dejova kostra je z 99% identicka s originalom. Akcne sceny prakticky takisto. Len sa miestami namiesto bitky pridala autonahanacka, kedze Paul Walker sa bit nevie a je znamy len vdaka serii Fast and the Furious. Takze na prvy pohlad by to mohol byt dobry film pre ludi, ktory original nepoznaju. Lenze to nie je pravda. Remake uplne postrada infantilny humor, skvely soundtrack a kvalitne prevedene bitky, ktore robia z originalu zabavnu akcnu komediu. Jedina akcna scena ktora sa celkom podarila je parkourova scena Davida Bella na zaciatku. Na prvy pohlad je to velmi podobne ako v originale, ale predvedie tam aj nove dychvyrazajuce kusky. Lenze ako je to dnes zvykom. Znova mu to trochu kazi strihac, ktory sa preteka v tom kolkokrat dokaze strihnut za sekundu. Zvysne akcne sceny uz dojebal uplne. Hlavne nahanacky su uplne neprehladne. Vysledkom je podpriemerny akcny film, ktory nastoji za to vidiet ani ked ste nevideli original. 3/10. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No inteligentně je tenhle film někde na úrovni jedna a jedna jsou tři, jenže koho to sere, když se nám tam perou dvě super sexy bitches. Hlavně Catalina mě v tý svý minisukýnce velmi oslovila. Na takovýmhle akčním koncertě má cenu hodnotit asi fakt jenom akci, kombinaci akce s hudbou a kombinaci akce s kamerou. Zatímco první dvě složky jsou doslova bezchybný. David Belle vypadá jak osvalanej Lionel Messi, skáče sem tam jako hopík a člověk si při pohledu na něj říká, kurva kde se prodávaj kosti z gumy, taky bych si namontoval jednu sadu. Pokud jde o kameru, tak nasnímaný souboje mohli bejt trošku lepší, ale na druhou stranu mohlo to dopadnout mnohem hůř, naštěstí houpačka tentokrát zůstala na pouti. Tady kamera jen dodržuje klipovitý ráz celýho filmu a podporuje tempo příběhu. Pokud jde o fighty, tak tady se vysloveně těším na nějako bonusy (chápeš český distributore co tím chci říct ? ), protože už dlouho jsem neviděl tak kvalitní chorea soubojů jak tady. Ze soubojů krom toho holčíčho, který by sám o sobě moh tvrat klidně tři hodinya pořád by bavil mě zaujalo zejména skolení yettiho, vtipný, originální, stylový, z akčních scén pak tzv bournův skok do okénka, to byla výborná práce kamery. A ten mustang, ježišku na křížku,takovej automazlíček, to se pak odjezd z kina pražskou mhd mění v hodně ponižující záležitost. Pokud si chcete naordinovat akční výplach, který má styl, rychlost, humor a jiskru, tak široko daleko nenajdete lepší film než Doupě. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Námet filmu teda veľkú pozornosť nepúta, skôr jeho herecké obsadenie a režisér, ktorého meno sa viaže s filmom 96 hodín: Odplata. Režisérom je teda Camille Delamarre, ale scenár má na svedomí známy Luc Besson a musím uznať, že toto je skutočne bomba oproti jeho filmu The Family, ktorý som videl nedávno. Čo ma hneď na filme zaujalo bolo nezvykle dobré intro, so skvelou hudbou. Camille Delamarre sa celkom vyzná, na to že je to neznámy režisér a presne vie, ktorý štýl sa dá použiť pre ktorú scénu. Nasadil skutočne veľké tempo už od úvodných titulkov a drží ho naprieč celým filmom. Výborná rozlúčka s Paulom Walkerom. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (10)

  • Keď Damien (Paul Walker) zadáva prvé čísla k deaktivácii bomby, je si možné všimnúť, že má zakrvavené pravé oko. V scéne pred tým ho ale nemal, k tomuto zraneniu totiž prišiel až pri neskoršom boji s Linom (David Belle). (Johnny.ARN)
  • Vo filme sa spomína, že otec postavy, ktorú stvárnil vo filme Paul Walker, tragicky zahynul. Zhodou náhod tragicky zahynul aj herec Paul Walker v reálnom živote. (andykanadan)
  • Pracovným označením filmu bol názov District B13. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama