Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Evergreen, který nikdy neomrzí! Tomáš Holý jako nadmíru čilý a podnikavý Vašek ve slavné a cenami ověnčené komedii o hledání tatínka. Nadmíru podnikavý školák Vašek žije sám s maminkou. Ta se ale po večerech víc než jemu věnuje své profesi – baletu. „Všichni kluci mají tátu, jenom já nemám ani psa!" stěžuje si Vašek. A sám se snaží sehnat mamince nějakého nového manžela a sobě náhradního tatínka. Na zimní rekreaci „narazí" na sympatického Luboše. Když se maminka nečekaně musí vrátit do Prahy na záskok do divadla a jeho dostane na starost právě náčelník Horské služby – vezme situaci do vlastních rukou! To ale Vašek ještě netuší, že se horolezec Luboš s jeho maminkou už dávno zná. Když Luboš vidí, že se na Vaška může ve všem spolehnout, začne si na prstech cosi přepočítávat... Mimořádně úspěšná rodinná komedie Marie Poledňákové stojí i poněkolikáté za zhlédnutí nejen díky zajímavé zápletce, vtipným situacím a dialogům, ale i pro skvělé herecké výkony Jany Preissové, Františka Němce. A především neodolatelného Tomáše Holého. (Česká televize)

(více)

Recenze (441)

necisty 

všechny recenze uživatele

Byl jsem tak trošku okraden o hlavní pointu, protože jsem z malých úryvků, které jsem jako dítě viděl věděl, kdo je jeho táta. Nic to ale neubírá na zábavnosti a velmi hezkém příběhu. Herecký výkon všech zúčastněných i toho nejmenšího jsou obdivuhodné a s velmi kvalitním a nečekaně až smutně krásným zakončením mi to dává pět bodů. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Krásna rodinná komédia a to ja horolezecké bláznovstvo nemusím. A ani toho pána bezzubého herca Němca. Ale tak vtipne napísaný scenár, úžasné nájdenie detského herca, ktorého bude večná škoda a milá Jana Preissová, ktorá je už skoro päť desaťročí vydatá za jediného muža, to všetko sa skĺbilo v takú komédiu tohto typu, že ju v našich končinách prekonáva u mňa len dvojka - Ako dostať otecka do polepšovne. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Neviem sa rozhodnúť, či je tento film gýčom alebo dobrým rodinným filmom. Neviem, či tri hviezdičky sú veľa a dve hviezdičky málo. Viem iba, že na úspechu filmu má leví podiel Tomáš Holý. Jeho "dospelácke" hranie bolo v danej dobe ojedinelým zjavom a vysvetľuje to divácku reakciu. I keď dnes som si už povšimol, že Tomáš si svoju popularitu už vtedy uvedomoval a sem tam pritlačil na pílu. Nedostatkom filmu je scenár, do ktorého autor chcel natlačiť príliš veľa motívov, bez ktorých by bol film priamočiarejší. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Patrně jedna z nejlepších československých rodinných komedií, která nikdy neomrzí a můžu se na ni podívat kdykoli. Skvělé herecké obsazení, spousta humoru, originální příjemná hudba. Příběh nabídne ohromnou zábavu každé věkové skupině. Jana Preissová a František Němec tvoří úžasnou dvojici, která k sobě pasuje naprosto skvěle a každý by uvěřil, že jsou skutečný pár. Celé to pak podtrhuje výborný výkon maličkého Tomáše Holého, který měl neuvěřitelný talent a tohle je jen jeden z důkazů. To vše dalo vzniknout dalšímu pohledu do české domácnosti a nesmazatelně se zapsal do našeho podvědomí. Doporučuji více než vřele.. 90% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tomáš Holý byl prostě tak roztomilý, tak bezprostřední, tak skvělý, že vás filmy s ním prostě musí strhnout. Navíc jeho chemie s Františkem Němcem je prostě skvělá. I když je scénář Marie Poledňákové někdy hodně takový křečovitý a některé scény jsou strojené, herci je zvládnou skvěle a film prostě hladí po duši. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (43)

  • Když na konci filmu poslouchá Vašek (Tomáš Holý) rádio, je v zásuvce zapojené, ale v následující scéně hraje bezdrátově. (SONY_)
  • V záběru, kdy Anna (Jana Preissová) s Vaškem (Tomáš Holý) cestou vlakem na hory vchází do kupé a příjde je navštívit bernardýn, je vidět v rohu ruka pracovníka štábu, jak tlačil psa dovnitř. (Mr.Hudson)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

Reklama

Reklama