Reklama

Reklama

Vinnetou - Rudý gentleman

  • Západní Německo Winnetou - 2. Teil (více)
TV spot

Pokračování dobrodružného příběhu o přátelství indiánského náčelníka Vinnetoua a jeho bílého bratra Old Shatterhanda. V kraji řádí Forresterrova banda vrahů, která vypaluje indiánské vesnice a neváhá zmasakrovat kolonu přistěhovalců, aby tak poštvala bílé proti indiánům. Náčelník Apačů Vinnetou a jeho pokervní bratr Old Shatterhand naopak chtějí uzavřít příměří mezi indiány a bílými. Pokrevní bratři vypracují mírový plán s vojáky a indiány kmene Assiniboi. To však není po vůli Forrestovu gangu, který se pokouší překazit plán všemi prostředky. V době mise se Vinnetou zamiluje do náčelníkovy dcery Ribanny, která která jeho cit vroucně opětuje. Náčelník Apačů však není jediný, kdo půvabnou indiánku miluje. Také mladý poručík Merril je okouzlen její krásou a chce ji za ženu. Jejich svazek má být zpečetěním přátelství mezi vojáky a indiány, a tak je mu Ribanna kmenem přislíbena... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (277)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadá, když zaváháte ... neboť kdo zaváhá, tomu může jeho vyvolenou hravě vyfouknout konkurence. Na druhou stranu - nemůžete čekat, že veliký náčelník Apačů jen tak zuje mokasíny, navlékne bačkory a bude vysedávat u rodinného krbu ... pardon: u rodinného ohniště. V každém případě i tenhle snímek přes svou nespornou prostoduchost stejně neúnavně jako svědomitě střeží nezaměnitelnou atmosféru dávných (a třeba i nedávných) klukovských i holčičích dobrodružných výprav na širé prérie a do hlubokých kaňonů Divokého západu, kde se znovu a znovu v báječně přehledném černobílém světě spolu potkávají a soupeří dobro a zlo, šlechetnost a podlost, statečnost a zbabělost - a v neposlední řadě i láska a nenávist. ()

major.warren 

všechny recenze uživatele

Vinnetou - Rudý gentleman. Pierre Brice a Karin Dor jsou Vinnetou a Rybanna v nejslavnější indiánské romanci všech dob. Harald Reinl svou třetí Mayovku povýšil na místo násilí na neskutečně nádherný a hluboký příběh, který však také nemá zrovna nejšťastnější konec. Vinnetou bohužel kvůli boji za mír nemá právo ani na lásku. Z herců zmíním skvělého Eddieho Arenta (znovu v roli Lorda Castlepoola) a pak i svého oblíbence - největšího filmového ďábla Klause Kinského. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Jako malá holka jsem kdysi milovala westerny, indiány a vše co souviselo s přírodou a lidmi Divokého západu. Mezi mé oblíbené spisovatele tudíž patřil i Karl May nebo Zane Grey. Vím, že jsem všechny díly Vinnetoua viděla nesčetněkrát a pokaždé jsem hltala děj ikdyž jsem ho znala zpaměti. Perfektní herecké obsazení, příroda, hudba k filmu - super :-) ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Prostřední článek Reinlovy výtečné, pohádkovo westernové, trilogie. Rozhodně nejromantičtější ze všech tří dílů. Kdy Vinnetouova láska k překrásné Rybanně je stejně silná, jako jeho touha po míru. Lex Barker nadále dokazuje svou Old nadvládu (děda Firehand a narcis Surehand na něj prostě nemají i kdyby stříleli sebelíp). Přemíra romantiky a dostatek akce, toť je báječné dobrodružství. Zábavný Eddi Arent. Zákeřný Anthony Steel a jeho pravá ruka, démonický Klaus Kinski. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Nestárnoucí klasika. Tenhle díl jsem jako malý měl nejradši. Asi proto, že zde nikdo důležitý nezemře a nikdo se nerozhádá. "Ribanna mluví tiše, ale Vinnetou ji přesto uslyší. Protože už není cizinec." "I Vinnetou má ústa tichá, ale jeho srdce volá." "A co volá jeho srdce?" "Ribannu." (130.) ()

Galerie (60)

Zajímavosti (37)

  • Jiné názvy filmu v různých zemích světa - Belgie: Winnetou - Le Trésor des montagnes bleues/Winnetou - De schat der blauwe bergen. Dánsko: Krigerhovdingen Winnetou. Francie: Le Trésor des montagnes bleues. Velká Británie: Last of the Renegades. Holandsko: Winnetou keert terug. Itálie: Giorni di fuoco. Jugoslávie: Vinetu II deo. Rakousko: Winnetou - 2. Teil. Polsko: Winnetou II: Ostatni renegaci. Portugalsko: Winnetou - Revolta dos Apaches. Švédsko: Västerns laglösa. Švýcarsko: Winnetou - 2. Teil. Španělsko: La Carabina De Plata. USA: Last of the Renegades. (hippyman)
  • Ve filmu si zahrálo na 3500 komparsistů a 2000 koní, bylo potřeba třicet aut, jeden autobus, jeden veterinář a jeden lékař. Použito bylo 158 paruk, 10 km kabelů a 400 šípů. Padlo 25 000 výstřelů z pušek a revolverů. (hippyman)
  • Ve filmu se sešlo několik válečných veteránů z různých stran. Lex Barker (Old Shatterhand) bojoval v řadách americké pěchoty v Africe a Itálii, Pierre Brice (Vinnetou) bojoval v Indočíně v řadách francouzských výsadkářů. Anthony Steel (Forrester) byl příslušníkem britských granátníků a sloužil na Středním východě. Eddi Arent (lord Castlepool) a Klaus Kinski (David Lucas) byli příslušníky wehrmachtu (Eddi prošel boji na východní frontě, Klaus padl do britského zajetí, kde předstíral, že se zbláznil). (Martyn.86)

Reklama

Reklama