Reklama

Reklama

Kosti a skalp

  • Česko Kostěný tomahawk (festivalový název) (více)
Trailer 1

Divoký západ. Městečko Bright Hope, stojící uprostřed ničeho, zatím vytrhávala z jeho ospalosti pouze loupežná přepadení. Tuto „idylu" ovšem velice rázně utnou příslušníci indiánského kmene, kteří unesou půvabnou Samanthu. Nejedná se totiž o kmen tradiční, nýbrž... kanibalský. A také notně vyhládlý. Místní muži dávají dohromady ne právě klasickou záchrannou výpravu v čele s šerifem Franklinem Huntem (Kurt Russell), která musí za každou cenu Samanthu vysvobodit dřív, než si na ní divoši začnou pochutnávat. Krutost jejich protivníků je však mnohem větší, než si kdo dokázal představit, a jejich mise je v čím dál větším ohrožení. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (733)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jedného dňa, nečakane z večera do rána, zmizne z budovy šerifa Hunta štvorica ľudí. Okrem jedného z väzňov sa medzi nezvestnými nachádza aj manželka pána Arthura O'Dwyera, ktorá je v malom mestečku Bright Hope jedinou lekárkou. Keď sa daná udalosť objasní, ako únos z radov kmeňa ľudožrútov, neostáva miestnemu mužovi zákona v doprovode O'Dwyera a dvoch spoločníkov nič iné, ako podniknúť záchrannú akciu. Vstúpiť však do teritória týchto bezcitných, ľudských tvorov za účelom splnenia svojej úlohy, bude náročnejšie ako sa pôvodne domnievali. Luxusné herecké obsadenie či vysoká kvalita spracovania snímku sľubuje divákovi zážitok na ktorý len tak ľahko nezabudne. Musím uznať, že sa mu to z časti vďaka jednoduchému príbehu aj darí. Jedinou vítkou sa tak môže stať pomerne dlhočizná stopáž, ktorá sa z môjho pohľadu nevyhla hluchým pasážam. "Bone Tomahawk" mohol byť kľudne o dvadsať minút kratší. Kto dúfa v krvavé jatka, môže zabudnúť. Veľa som si sľuboval od záverečných minút, ktoré v konečnom dôsledku v určitých momentoch vďaka dvom, trom gore záberom (obzvlášť jednému, ktorý sa bude fanúšikom hororu veľmi páčiť) vynahradili mnohé "zameškané", no taktiež musím jedným dychom dodať, že sa tvorcovia nevyhli určitému "kroku", kedy to mierne prepískli, takže celý tento výtvor z konečného hľadiska vidím niekde na úrovni - 65% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Výrazné upozadění hudební složky dělá z tohoto přirozeně mrazivého westernového thrilleru sugestivní adrenalinovou jízdu, na kterou se nezapomíná. Nehostinné scenerie berou dech, herci hrají doslova jako o život, syrová autenticita z toho stříká až do oblak, a komorní režie střídá žánry s takovou elegancí, až přecházejí oči. Jsem nadšen a znechucen zároveň. Film roku. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Neskorší Brawl in Cell Block 99 je z môjho uhľa pohľadu o dosť kvalitnejšia jazda, ale ani Bone Tomahawk nie je žiadna zabudnutiahodná westernovka. Síce tento žáner príliš neobľubujem, v kombinácii s občasným hororovým napätím ma vedel zaujať. Nepravdepodobný vývoj deja ma síce prinútil niekoľkokrát krútiť hlavou, ale aj tak som si Bone Tomahawk užil. V prípade realistickejšieho poňatia a väčšieho zastúpenia hororového žánru by som ale zrejme chrochtal blahom. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Myslím, že co se týká filmových kvalit, nebyl nikdy natočen lepší horor s domorodými kanibaly. U Rothova Green Inferna jsem si před týdnem stěžoval na to, že se půlku filmu nic neděje. Tady je ten poměr mezi "úvodem" a "akcí" ještě střízlivější, ale vůbec to nevadí, kdy právě vynikne ten rozdíl mezi schopnostmi Rotha a debutanta Zahlera. Devadesát minut je tu věnováno představení postav a jejich umanutému odhodlání zachránit unesené obyvatele městečka. Což je dost času na to, aby jim člověk začal upřímně fandit, čemuž dopomáhají i skvělé herecké výkony. Extrémně brutálních závěrečných třicet minut pak působí jako rána do vazu, protože kanibalský indiánský kmen se s tím vážně nesere. Všem je jasné, že se ti sympatičtí hrdinové dostali někam, kam vůbec neměli lézt. Neodvažoval jsem se ani doufat, že se podaří skloubit hororový žánr s westernem takto hladce. Bone Tomahawk ale opravdu je současně dobrý western i dobrý horor. Jen kousek od plné palby. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Bone Tomahawk je bezpochyby jedním z těch hororů, které si již podruhé nepustíte a to především kvůli zcela přestřelené stopáži. Než se totiž chromý Arthur O'Dwyer se svou skupinou doplahočí na území divokých Troglodytů, tak hrozí, že divák během jejich nepříliš záživného putování tvrdě usne. Režisér Zahler absolutně neumí pracovat s atmosférou. Neví nic o jejím budování, nezná zřejmě ani efekt adekvátního hudebního dokreslení dané situace. Nelze se tedy divit, že jeho 133-minutový snímek obsahuje četná hluchá místa. Velká škoda, jelikož od setkání s Troglodyty nese Bone Tomahawk znaky opravdu kvalitního hororu, kterému nechybí naprosto nic. Troglodyté působí skutečně děsivě ve všech myslitelných aspektech - počínaje způsobem jejich komunikace, přes jejich vzezření až po jejich stolovací návyky. Jenže Bone Tomahawk je nutno hodnotit jako celek a jakožto hororový expert tak musím konstatovat, že průměrné hodnocení je maximem, kterého může tento westernový horor dosáhnout. Určitě bych však Zahlera úplně nezatracoval, když zapracuje na svých nedostatcích, tak tam vidím dokonce slušný potenciál pro další tvorbu. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (16)

  • Film byl natočen hned podle první verze scénáře. (Dr Lizal)

Související novinky

Yorgos Lanthimos plánuje gotický horor

Yorgos Lanthimos plánuje gotický horor

18.12.2019

Režisér Yorgos Lanthimos (Favoritka, Humr) oznámil svůj další projekt. Bude jím gotický horor The Hawkline Monster podle knihy Richarda Brautigana. Příběh se pak točí kolem dvou pistolníků, které si… (více)

Ridley Scott chystá drsný western

Ridley Scott chystá drsný western

12.05.2016

S. Craig Zahler proráží do Hollywoodu. Autor románu Bone Tomahawk napsal a natočil jeho loňskou adaptaci a očividně s ní zaujal Ridleyho Scotta. Legendární režisér Blade Runnera nebo Vetřelce totiž… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Star-Lord hledá tátu

Star-Lord hledá tátu

16.12.2015

Z loňských Strážců Galaxie se vyklubal obrovský hit, který se 4. května 2017 dočká pokračování. O čem bude? To režisér James Gunn tají, docela jistě ale víme, že se na plátně objeví otec hlavního… (více)

Reklama

Reklama