Reklama

Reklama

Re-Animátor

Trailer

Obsahy(1)

Nadaný student Herbert West roste ve výjimečného vědce. Při studijním pobytu ve Švýcarsku ale došlo k menšímu incidentu, a Herbert proto musí své výzkumy dokončit na Miskatonické univerzitě v USA. Zde se přistěhuje k místnímu nadějnému studentovi Danu Cainovi a postupně ho zasvětí do svého univerzitou nepříliš podporovaného výzkumu – oživování mrtvé tkáně… Re-Animator byl inspirován několika povídkami H. P. Lovecrafta a při jeho natáčení bylo použito 25 galonů (tj. 94,6 litrů) umělé krve. Film získal na festivalech celkem tři ocenění – dvě za nejlepší film a jeden za speciální efekty. (Holly_Wood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Na tohle mě upozornil můj bráška. Vlastně mě upozornil na návrat re-animatora,ale vyšla z toho trilogie, jenž se brzy změní v kvarteto.Budiž mému bráškovi dík, že jsem si mohl dopřát jeden z nejlepších svétových počinů let 80. i 90. v neposlední řadě s 3. dílem, jehož poslední půlhodina je jedna z největších šíleností filmového světa. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Těžko něco dodávat, tenhle film si za ta léta, co spatřil světlo světa, žije tak nějak svým (morbidním) životem a stal se z něj doslova kult. Čemuž se není moc co divit, protože tohle je fakt neskutečná, černočerná sranda, která i po cirka třiceti letech pořád funguje. Gore je tu víc než zaběhnutých psů v Jižní Americe a vypadá prostě skvostně, no schválně v kolika filmech uvidíte uříznutou hlavu jak sexuálně loudí po bujné blondýně...? :-) No a Jeffrey Combs je ode dneška můj oblíbenej doktor-oživovač. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Spojení Gordon, Yuzna a Combs vypadalo docela slibně a ač jsem měl všechny díly Re-Animatora doma už dlouho, až dnes jsem se dokopal k tomu abych si je pustil. První díl mě však zezačátku trošku znechutil svým českým dabingem, kdy všechny postavy daboval jeden člověk. Děj se mi zprvu moc nelíbil, ale jak plynul čas i já tomu začal přicházet na chuť a musím souhlasit, že postava doktora Westa se nesmazatelně vepsala do hororového žánru. Především pak trefnými hláškami a podáním samotného Combse, který byl prostě cool. Závěrečný masakr na patologii byl doslova pastvou pro mé oči. Skvělý byl i hudební doprovod, který dodal atmosféře ty správné grády. 70% ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Túto hororovú komédiu som prvýkrát videl už v mladom veku na VHS, ale vtedy som ešte nemal dostatočne vycibrený vkus na to, aby som si dokázal naplno užiť brutálnu zábavu v podaní dvojice Stuart Gordon - Brian Yuzna :), takže som si dal po dlhšom čase repete a nebol som určite sklamaný. Re-Animator patrí medzi vlajkové lode béčkovej hororovej zábavy, dvojica Gordon - Yuzna to v tomto smere vždy vedela. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Výborná variace na frankensteinovské téma. Poutavá brutální úchylárna jemně říznutá hodně černým humorem. Efekty a masky, zjevně dělané na koleně, jsou překvapivě působivé i po víc jak třiceti letech, v podstatě totéž platí i pro gradující drsné finále. Nejlepší a nejpamětihodnější jsou na tom ale (záporné) postavy - hamižný slizák dr. Hill a hlavně kultovní maniakální "vědec" Herbert West v naprosto bezchybném podání Jeffryho Combse. Hororové 80´s béčko jako lusk! 80 % ()

Galerie (40)

Zajímavosti (25)

  • Film je volně inspirován příběhem HP Lovecrafta "Herbert West - Re-Animator". (Chatterer)
  • Vzhledem k tomu, že je film Re-Animator původní povídkou „Herbert West- Re-Animator“ pouze inspirován, jde zde najít mnoho rozdílů od předlohy. Například oživený bezhlavý člověk nebyl konkurenční profesor medicíny, nýbrž voják, kterého Herbert West oživil po havárii letadla v 1. světové válce, kde působil na frontě jako lékař. (Hlavonozec)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama