Reklama

Reklama

Fiktivní snímek Špinavý trik, který je založen na reáliích jednoho z nejpozoruhodnějších skandálů v dějinách Spojených států, vypráví příběh špičkového podvodníka Irvinga Rosenfelda (Christian Bale), který je společně se svou obdobně vychytralou britskou partnerkou a milenkou Sydney Prosserovou (Amy Adams) přinucen ke spolupráci s agentem FBI Richiem DiMasem (Bradley Cooper), který se zcela vymkl kontrole. DiMaso je s sebou strhává do světa jerseyských politických machinátorů a mafiánů, který je nebezpečný i lákavý současně. Jeremy Renner představuje Carmena Polita, zaníceného, ale prchlivého politika, který se ocitl v pasti mezi podvodníky a FBI. Irvingova nevypočitatelná manželka Rosalyn (Jennifer Lawrence) by se přitom mohla stát onou příslovečnou poslední kapkou, která způsobí, že se mocné hráze intrik a podvodů definitivně protrhnou. Stejně jako předchozí filmy Davida O. Russella je i film Špinavý trik snímkem, který nelze jednoduše přiřadit k žádnému konkrétnímu žánru a který staví na syrových emocích a situacích, ve kterých se rozhoduje mezi životem a smrtí. (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (744)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Majstrštyk. Ze začátku jsem se na to sice nemohl vůbec soustředit, kvůli tupé a pupku Christiana Balea, ale pak jsem si zvyknul. Tam jsou prostě divný všichni. Amy Adams furt tasí kozy, Jeremy Renner vypadá, jak antigravitačně naondulovanej Elvis a Bradley Cooper má pornotrvalou. Každopádně O. Russel umí točit hrozně živočišně. Úplně cejtíte, jak se tam ten korpulentní Bale potí a jak je Cooper nadrženej. Bylo to napínavý a vtipný zároveň, až mi to režijní sebejistotou připomělo filmy od Scorseseho. Vždycky, když už myslíte, že to nemá čím překvapit, tak Jennifer Lawrence udělá nějakou psychopatickou věc, nebo se tam objeví Robert De Niro a má to furt větší a větší grády. Já se každopádně nejvíc gebil, když Bradley Cooper v prostřihu mlátil svýho nadřízenýho. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

(1001) Mám problém s tady tím retrem, kdy každé vlasy jsou očividně paruka a každý výkon je očividně oscarový. A taky nemám ráda filmy, kde všichni mluví zaráz a nikdo se neposlouchá. Mám potom problém poznat, jestli je to karikatura a nebo jestli to vážně myslí vážně. Uff. A taky nemám ráda ty filmy, co pouští k filmu hudbu proto, aby se nemuseli obtěžovat s vyprávěním jinak. Nejvíc směšné mi ovšem přijde mluvit o tom, že tu jde o syrové emoce. Já jsem se na film dívala pouze kvůli Rennerovi a ten byl aspoň roztomilý, takže to nebyl úplně promrhaný čas. Ovšem měla bych se nejspíš zamyslet nad způsobem, jakým činím životní rozhodnutí (nebo aspoň rozhodnutí, na jaké filmy se podívat), protože jsem se právě dívala na téměř dvou a půl hodinový film, abych mohla vidět čtyřsekundový záběr, jak Jeremy Renner líbá ručičku svojí opravdové novorozené dcery. A jediná opravdická věta mi připadala ta Baleova nad spálenou mikrovlnkou: "Já nechci novou, já chci tu, co mi dal Carmine." ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $40miliónov║Tržby USA $150,117,807║Tržby Celosvetovo $254,000,000▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $6,813,337 //počet predaných kusov 299,939║ Tržby za predaj DVD v USA $8,692,828 //počet predaných kusov 362,142║ tak tento krát to David O. Russell dobre namiešal, vyšlo mu to dokonale, výborné obsadenie, ktoré sa prekonáva a ponúka herecký koncert, hlavne Christian Bale a Amy Adams hrajú delikátne, milé osviežujúce prekvapenie, narozdiel od prechváleného predošlého filmu Silver Linings Playbook(Terapia láskou) /80%/ ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film jako celek je jak adidas bez pruhů, největší svaly má v jednotlivých scénách a hereckých výkonech. Christian se tady vypjal a předved jeden z nejvtipnějších minimalismů vůbec a ta jeho blonďatá manželka by mohla tu svou blbost vystavovat, protože co slovo to perla. Bobyho desetiminutovka potěšila, ale ve stínu pod fíky bych zkrátka sledoval radši jiný filmíky. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Tolik nominací na Oscara a tolik zlatých Glóbů opravdu nechápu, ale zase musím dát velké plus, že to nebylo tak pitomé jak jsem od toho čekala. Zatím je to druhý snímek tento rok nominovaný na Oscara co jsem viděla a musím konstatovat, že se mi tenhle líbil o hodně víc. Ano, délka byla přetažená, kdyby se to zkrátilo tak o půl až třičtvrtě hodiny, tak by to tomu rozhodně neuškodilo, ale dalo se to vydržet. Christian Bale byl přímo k nepoznání, postava Jennifer Lawrence vždycky pobavila a Bradley Cooper mě opět nezklamal. 4* ()

Galerie (87)

Zajímavosti (38)

  • Christian Bale se nechal slyšet, že většinu filmu improvizoval. Během natáčení řekl Bale režiséru Davidu O. Russelovi "Uvědomuješ si, že to změní děj?" na což režisér odpověděl: "Christiane, nesnáším děje. Zajímají mě hlavně charaktery postav, to je vše." (wohna)

Související novinky

Před Blade Runnerem za mimozemšťany

Před Blade Runnerem za mimozemšťany

08.03.2015

Denis Villeneuve teď patří mezi nejvyhledávanější režiséry v Hollywoodu. Rodák z kanadského Quebecu začal točit ještě v minulém století, americkou pozornost ale upoutal až předloňským dramatem… (více)

Oscary - výsledky

Oscary - výsledky

03.03.2014

Výsledky 86. udílení cen Akademie filmového umění a věd vesměs potěšily a v něčem i překvapily. Špinavý trik, snímek s deseti pro nás nepochopitelnými nominacemi, neproměnil ani jednu. Naopak… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama