Reklama

Reklama

Fiktivní snímek Špinavý trik, který je založen na reáliích jednoho z nejpozoruhodnějších skandálů v dějinách Spojených států, vypráví příběh špičkového podvodníka Irvinga Rosenfelda (Christian Bale), který je společně se svou obdobně vychytralou britskou partnerkou a milenkou Sydney Prosserovou (Amy Adams) přinucen ke spolupráci s agentem FBI Richiem DiMasem (Bradley Cooper), který se zcela vymkl kontrole. DiMaso je s sebou strhává do světa jerseyských politických machinátorů a mafiánů, který je nebezpečný i lákavý současně. Jeremy Renner představuje Carmena Polita, zaníceného, ale prchlivého politika, který se ocitl v pasti mezi podvodníky a FBI. Irvingova nevypočitatelná manželka Rosalyn (Jennifer Lawrence) by se přitom mohla stát onou příslovečnou poslední kapkou, která způsobí, že se mocné hráze intrik a podvodů definitivně protrhnou. Stejně jako předchozí filmy Davida O. Russella je i film Špinavý trik snímkem, který nelze jednoduše přiřadit k žádnému konkrétnímu žánru a který staví na syrových emocích a situacích, ve kterých se rozhoduje mezi životem a smrtí. (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (744)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem někdy ve třetině chvilku klimbal, takže mi lehce unikaly souvislosti, ale i tak mi tahle konverzačka přišla zbytečně dlouhá a odnáším si z ní jen malé pozitivní střípky: skvělou Jennifer, skvělou hudbu (bohužel prokládanou dlouhými úseky ticha), Mexičana co hraje Araba a skvělý moment rozčarování, který ale nedokáže vykoupit to, že mi ve zbytku něco chybělo. # [monitor, 5.1, EN sub] # příběh *** | hudba *** | humor – | akce – | napětí * | pustil bych siz novu *** ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $40miliónov║Tržby USA $150,117,807║Tržby Celosvetovo $254,000,000▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $6,813,337 //počet predaných kusov 299,939║ Tržby za predaj DVD v USA $8,692,828 //počet predaných kusov 362,142║ tak tento krát to David O. Russell dobre namiešal, vyšlo mu to dokonale, výborné obsadenie, ktoré sa prekonáva a ponúka herecký koncert, hlavne Christian Bale a Amy Adams hrajú delikátne, milé osviežujúce prekvapenie, narozdiel od prechváleného predošlého filmu Silver Linings Playbook(Terapia láskou) /80%/ ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Všechny ty nominace jsou pochopitelné, ale nebavilo by mne koukat na to znovu a když, tak jen kvůli některým málo scénám, které stojí za to především díky fantastickým hereckým výkonům, skvělé estetice, kostýmům a povzbujícím hudebním flákům sedmdesátých let. Ovšem vyladěné to je až běda a divák, která prokoukne sofistikované motivace postav a skvělou psychologii, bude spokojen. Nikoliv však ohromen. Na to je to příliš pomalé a nevyrovnané s x hluchými a zbytečnými momenty, kde nezbývá než se opájet skvělým vizuálem a to je při konverzačním filmu ne úplně v pořádku. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Už dlho nepamätám tak oceňovaný film s tak slabým hodnotením. Vzhľadom k mnohým kritickým ohlasom i celkovému hodnoteniu na csfd som k filmu pristupoval s odstupom, ale to obsadenie ma lákalo. Ja to nevidím až na taký prúser. Každý z hercov zvládol svoj part skvele a potešil i DeNiro v malej roli mafiána. Chyby sa nájdu, ale herci hrajú tak dobre, že ma to bavilo, navyše atmosféra 70-tych rokov sa vydarila. Ch. Bale svoje premeny zvláda výborne, po svalnatej postave Batmana opäť nabral pekný "pupek" a užívateľ Duke90 trefne poznamenal, že J. Lawrence je vzhľadom na svoj vek zrelá i na tak náročné postavy. Smiech B. Coopera po vydarenej akcii ma dobre rozosmial , škoda, že mu ten smiech krátko na to zmrzol. Váhal som v hodnotení, ale ja to vidím bližšie k štyrom slabším hviezdam. 70%. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

O. Russell sejmul nadmíru osobitou poctu gangsterským veledílům Martina Scorseseho a sestříhal ji do geniálního mixu špionážního dramatu a situační komedie (škoda, že impulsivním postavám přijdou ne všichni diváci na chuť). Láska, prachy, zrada a Baleův příčesek vs. omračující dekolty Jenn a Amy. Loňský seriózní favorit oscarových akademiků se do nominací nedostal náhodou, ty kvality tam rozhodně vidět jsou. Všude. Opravdu pohlcující story v převelikém filmovém eventu plném elektrizujícího napětí. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (38)

  • Postava starosty Carmina Polita (Jeremy Renner) se původně jmenovala Angelo Errichetti podle skutečného starosty New Jersey v 70. letech, jehož příběh tvoří děj filmu. Změna jména postavy nastala po Errichettiho úmrtí na jaře roku 2013 v průběhu natáčení filmu. (Petrasuvicka)

Související novinky

Před Blade Runnerem za mimozemšťany

Před Blade Runnerem za mimozemšťany

08.03.2015

Denis Villeneuve teď patří mezi nejvyhledávanější režiséry v Hollywoodu. Rodák z kanadského Quebecu začal točit ještě v minulém století, americkou pozornost ale upoutal až předloňským dramatem… (více)

Oscary - výsledky

Oscary - výsledky

03.03.2014

Výsledky 86. udílení cen Akademie filmového umění a věd vesměs potěšily a v něčem i překvapily. Špinavý trik, snímek s deseti pro nás nepochopitelnými nominacemi, neproměnil ani jednu. Naopak… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama