Reklama

Reklama

Fiktivní snímek Špinavý trik, který je založen na reáliích jednoho z nejpozoruhodnějších skandálů v dějinách Spojených států, vypráví příběh špičkového podvodníka Irvinga Rosenfelda (Christian Bale), který je společně se svou obdobně vychytralou britskou partnerkou a milenkou Sydney Prosserovou (Amy Adams) přinucen ke spolupráci s agentem FBI Richiem DiMasem (Bradley Cooper), který se zcela vymkl kontrole. DiMaso je s sebou strhává do světa jerseyských politických machinátorů a mafiánů, který je nebezpečný i lákavý současně. Jeremy Renner představuje Carmena Polita, zaníceného, ale prchlivého politika, který se ocitl v pasti mezi podvodníky a FBI. Irvingova nevypočitatelná manželka Rosalyn (Jennifer Lawrence) by se přitom mohla stát onou příslovečnou poslední kapkou, která způsobí, že se mocné hráze intrik a podvodů definitivně protrhnou. Stejně jako předchozí filmy Davida O. Russella je i film Špinavý trik snímkem, který nelze jednoduše přiřadit k žádnému konkrétnímu žánru a který staví na syrových emocích a situacích, ve kterých se rozhoduje mezi životem a smrtí. (Falcon)

(více)

Diskuze

Pilda17

Pilda17 (hodnocení, recenze)

To je běžné u tohoto režiséra. Tady v ČR ho moc lidi nebaští, ale v USA jsou z něj hotový.

Petrasuvicka

Petrasuvicka (hodnocení, recenze)

H34D

Vzala jsem tak protichůdný žánry schválně, zatím jsem Americen Hustle neviděla a nechci se dívat na stažený dvdrip, do kina to jde za chvíli, vychutnám si to na velkým plátně, a pak uvidím, jestli se to dá s SLP srovnat nebo ne :)

H34D

H34D (hodnocení, recenze)

Petrasuvicka

Jenže žánr není vše, někdy je naopak podstatnější vyznění filmu, zda je vážný, nadsazený, humorný atd. Těžko se to popisuje, ale rozhodně nemyslím, že by to srovnání se Silver Linings Playbook bylo tak mimo jako srovnávat Most přes řeku Kwai a Danielle Steel. Samozřejmě je to hlavně proto, že jsou to filmy od stejného režiséra a tudíž je tam patrný rukopis, ale však i o tom to je...

na příspěvěk reagoval Petrasuvicka

Kotuc

Kotuc (hodnocení, recenze)

Celkom dobre, trochu natihnute, ale dalo sa. Nakoniec mi bolo aj Richieho luto. Amy bola hot, na Jennifer neviem co vsetci vidia. 

..Lucas..

..Lucas.. (hodnocení, recenze)

Petrasuvicka

Já srovnávám Russellovy filmy :) tím, že mě SLP bavil víc.. Já dokážu srovnat filmy různých žánrů podle toho, jak moc mě bavily ;) tím jak na mě jako celek působily.

Petrasuvicka

Petrasuvicka (hodnocení, recenze)

H34D

ano podobnost postav možná, protože to napsal a natočil stejný člověk, tím pádem je to jako jeho podpis, ale žánrově jsou úplně jinde. Jako kdybych srovnávala Most přes řeku Kwai a romantický film od Steelový, to taky nejde

na příspěvěk reagoval H34D

Uživatel Pilda17 smazal svůj příspěvek.

H34D

H34D (hodnocení, recenze)

Já myslím, že srovnání se Silver Linings Playbook je na místě. Protože ten film vypráví podobným stylem a používá podobné typy charakterů. Takové ty lehce groteskní, co občas něco failnou, nebo jsou něčím hodně výstřední (v Playbooku to byl Bradley Cooper, tady je to Jennifer Lawrence). Vyznění a nálada těch filmů jsou podobné, i když samozřžejmě děj je úplně jiný.

na příspěvěk reagoval Petrasuvicka

Petrasuvicka

Petrasuvicka (hodnocení, recenze)

..Lucas..

Těžko srovnávat Silver Linings Playbook s American Hustle, když je každý úplně jiného žánru a rázu, ty filmy jsou úplně jinde a vypovídají o něčem jiném. 

 

Jinak Bale je mi odpornej už jen z traileru s tou jeho přehazovačkou a panděrem, ale asi to bude ještě horší :D

na příspěvěk reagoval ..Lucas..

..Lucas..

..Lucas.. (hodnocení, recenze)

Velmi dobrý film, i když Silver Linings Playbook mě bavil víc :) ale je to tak na úrovni Fightera :) Nejvíc se mi líbila Amy a to snad poprvý, jinak nevim proč, ale vadí mi občas ten její hlásek :D pak byla skvělá Jennifer, ta scéna, když si zpívala a uklízela :D ale celkově, role přímo pro ni :D Christian pěkně nechutnej, hlavně to nalepování paruky :D 

na příspěvěk reagoval Petrasuvicka

Chipsonator

Chipsonator (hodnocení, recenze)

Petrasuvicka

Tak já se na to zase těšil hlavně kvůli Cooperovy což je můj velký oblíbenec....ale musím uznat že Lawrence ač z ní jesem hotový jako většina zde vypadá velice dobře a pro Amy mám poslední dobu slabost, takže se i na ty dvě a jejich výstřihy těším :D

Petrasuvicka

Petrasuvicka (hodnocení, recenze)

Chipsonator , ywo666

:D nechci házet všechno do jednoho pytle, ale když si tu čtu ty příspěvky, tak to na mě takovej dojem jednoduše dělá. Abych jenom nekritizovala, tak jdu s pravdou ven, že já se na to třásla kvůli Rennerovi, po zveřejnění traileru mě zaujala i ta zápletka :D

 

jinak...občas i o ty ošklivé je zájem, co třeba Amy v Teorii velkýho třesku? :D

na příspěvěk reagoval Chipsonator

Pilda17

Pilda17 (hodnocení, recenze)

Sarinkaa31

Je konec roku a každý rok v tomto období utíkají dvdcreeny, které jsou kvalitou zhruba jako dvdrip. Titulky zatím nejsou, ale kdo je zdatný angličtinář, tak nemá problém. Za pár dní budou titulky, takže hodnocení bude ještě více. Těch filmů uteklo daleko více, třeba takový Hobbit 2, s Tom Hanksem Kapitán Phillips, dá se sehnat i All Is Lost, i když v kinech už byl. Také se dá sehnat Lone Survivor, který do kin zamíří zhruba za 3 týdny a těch filmů bude více, stačí jen koukat. 

na příspěvěk reagoval kedl

Petrasuvicka

Petrasuvicka (hodnocení, recenze)

TheSlezy

mě se zdá, že jde tady tak trochu perverzní všichni a chcete to vidět jen proto, že se tam Lawrencová s Adamsovou budou takhle exponovat, což způsobí, že si budete z jejich prsou slintat na triko, nic jinýho v tom asi není

na příspěvěk reagoval Chipsonator

Chipsonator

Chipsonator (hodnocení, recenze)

Pilda17

Jj hobbit je a i na Vlka se těším, já právě se rozhoduji na který z těch filmů půjdu v lednu a ten druhý pak stáhnu :D

na příspěvěk reagoval Pilda17

Pilda17

Pilda17 (hodnocení, recenze)

Spiker01

Ano většina takových filmů vždy na konci roku a na Nový rok uteče. Minulý rok jich bylo přes 10 určitě.

Spiker01

Spiker01 (hodnocení, recenze)

Si vlastně vzpomínám, že loni to takhle bylo s Djangem. To bychom se měli teoreticky dočkat všech potencionálních oscarovek ne? Našel jsem si Lone Survivor.

na příspěvěk reagoval Pilda17

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Hobbit je v lepší, nicméně stejně jako minulý rok je to řekl bych nejslabší z těch leaků. I když, tentokrát tam naštěstí už nejsou ty podivné pruhy. Ale je to takové tmavější 

Na Vlka čekám asi s největší netrpělivostí :)

Související novinky

Před Blade Runnerem za mimozemšťany

Před Blade Runnerem za mimozemšťany

08.03.2015

Denis Villeneuve teď patří mezi nejvyhledávanější režiséry v Hollywoodu. Rodák z kanadského Quebecu začal točit ještě v minulém století, americkou pozornost ale upoutal až předloňským dramatem… (více)

Oscary - výsledky

Oscary - výsledky

03.03.2014

Výsledky 86. udílení cen Akademie filmového umění a věd vesměs potěšily a v něčem i překvapily. Špinavý trik, snímek s deseti pro nás nepochopitelnými nominacemi, neproměnil ani jednu. Naopak… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama