Reklama

Reklama

Fiktivní snímek Špinavý trik, který je založen na reáliích jednoho z nejpozoruhodnějších skandálů v dějinách Spojených států, vypráví příběh špičkového podvodníka Irvinga Rosenfelda (Christian Bale), který je společně se svou obdobně vychytralou britskou partnerkou a milenkou Sydney Prosserovou (Amy Adams) přinucen ke spolupráci s agentem FBI Richiem DiMasem (Bradley Cooper), který se zcela vymkl kontrole. DiMaso je s sebou strhává do světa jerseyských politických machinátorů a mafiánů, který je nebezpečný i lákavý současně. Jeremy Renner představuje Carmena Polita, zaníceného, ale prchlivého politika, který se ocitl v pasti mezi podvodníky a FBI. Irvingova nevypočitatelná manželka Rosalyn (Jennifer Lawrence) by se přitom mohla stát onou příslovečnou poslední kapkou, která způsobí, že se mocné hráze intrik a podvodů definitivně protrhnou. Stejně jako předchozí filmy Davida O. Russella je i film Špinavý trik snímkem, který nelze jednoduše přiřadit k žádnému konkrétnímu žánru a který staví na syrových emocích a situacích, ve kterých se rozhoduje mezi životem a smrtí. (Falcon)

(více)

Diskuze

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

Petrasuvicka

Každý rok vznikají tisíce filmů, všechny vidět nemůžu, nějak si je předvybrat musím. Tak je logické, že si budu vybírat především z těch, které se líbí ostatním a je tudíž větší šance, že se budou líbit i mně. Chápeš? Ne? Tak zkus přenést váhu na druhou nohu, třeba se ti uvolní skřípnuté vedení.

na příspěvěk reagoval Petrasuvicka

Gertrudo

Gertrudo (hodnocení, recenze)

M.a.t.t.

serialy ok, tam je to tazsie.

Tento film ma tak biedny dej ze bez hiezd a super 70. looku by o neho nikto nezakopol. Je x podvodovych filmov ktore boli zaujimvejsie a lepsie(napr. bank job, runaway jury, now you see me, atd). A to ze tento film vznikol ako cisty kalkul na oscara ani spominat nebudem.

na příspěvěk reagoval M.a.t.t.

viktorka181

viktorka181 (hodnocení, recenze)

Petrasuvicka

Dobrá, tak teda dovol, abych ti to vysvětlila, i když nevím, jestli to má cenu, když se vůči mně, z nějakého mně zcela nepochopitelného důvodu, stavíš tak útočně :-)) Tak tedy: Nemám moc možností chodit do kina z mnoha důvodů. Pokud tam jdu, jdu na něco, o čem si budu myslet, že je to bomba. U tohodle filmu jsem v to doufala, protože zbožňuju Christiana Balea a téma mi připadalo celkem zajímavý, i když trochu ohraný. Koukla jsem na hodnocení a zjistila jsem, že většina z těch, kteří obvykle mají velmi podobný vkus jako já, z toho vůbec nebyla nadšená, spíš naopak. Rozhodla jsem se tedy, že do kina půjdu spíš na něco jiného. Nebyla vůbec řeč o tom, že se na ten film nikdy nekouknu, že ho "házím do pytle s odpadky" apod., nebo že hodnotím a vybírám filmy pouze podle hodnocení na ČSFD. To byla tvoje slova, ne moje. A usuzovat podle mých 3 velmi skromných příspěvků, že jsem člověk bez názoru a že to o mně cokoli dalšího vypovídá, je opravdu hodně hloupé a povrchní:-)) Chvála tobě, že jsi tak odhodlaná, bojovná a vyhraněná a přeju, ať ti to vydrží, ale s hloupou argumentací na mě nechoď, to jsi nenarazila na toho správného člověka:-))

M.a.t.t.

M.a.t.t. (hodnocení, recenze)

Gertrudo

Tohoto filmu mozno... u filmov sa este da orientovat, hodnotenia serialov na csfd napriklad pre mna nie su smerodajne vobec.

 

Inak nazoru, ze by film bez tych hercov by putoval priamo na dvd ti asi uplne nerozumiem, pretoze mam dojem, ze to vztahujes na kvalitu deja. Bez znamych hviezd by ale na dvd putovalo mnoho potencialne kvalitnych flmov.

na příspěvěk reagoval Gertrudo

Petrasuvicka

Petrasuvicka (hodnocení, recenze)

Dadel

co je na tom nelogického? Například to, že se musíš řídit názory ostatních a ne se řídit podle sebe? To je docela fatální blbost

na příspěvěk reagoval Dadel

viktorka181

viktorka181 (hodnocení, recenze)

Petrasuvicka

Asi sis můj příspěvek moc nepřečetla, nebo nevím, ale tuhle reakci na něj nechápu:-)) Čímž samozřejmě nepopírám, nebo nijak nevyvracím tvůj názor:-) 

na příspěvěk reagoval Petrasuvicka

Petrasuvicka

Petrasuvicka (hodnocení, recenze)

M.a.t.t.

Jo, myslela jsem to spíš takhle, díky. Ať si člověk chodí do kina na co chce, když si ten film vybere podle sebe a podle nálady, ale rozhodovat se, jestli na to půjdu nebo ne, když to máš tolik a tolik procent, je podle mě trochu...postrádající logiku

na příspěvěk reagoval Dadel

Gertrudo

Gertrudo (hodnocení, recenze)

M.a.t.t.

Napriklad pre mna je csfd hodnotenie tohoto filmu blizsie mojmu ako imdb. A pripajam sa k nazoru ze bez tich hercov by to bol direct to dvd. Tiez pozeram filmy hlavne kvoli deju, pripadne kvoli efektom, na hercoch mi az tak velmi nezalezi(samozrejme musia typovo na rolu sediet)

na příspěvěk reagoval M.a.t.t.

M.a.t.t.

M.a.t.t. (hodnocení, recenze)

Gertrudo

Ono to bolo asi myslene inak. American Hustle je takmer vsade prijimany pozitivne a Petrasuvicka zrejme mala na mysli, aby sa niekto slepo neriadil hodnotenim na CSFD, ktore nie je az tak smerodajne. Inak samozrejme ma zmysel riadit sa hodnotenim, ale iba do istej miery.

na příspěvěk reagoval Gertrudo, Petrasuvicka

Gertrudo

Gertrudo (hodnocení, recenze)

Petrasuvicka

Ja sa iez necham ovplivnit hodnotenim ci pojdem do kina, alebo pockam a pozriem doma, pripadne ani nezapnem(novy herkules, videl som ukazky, precital recenzie, a viem ze to nie je nic pre mna).

A prepac, ale to ze sa necham ovplivnit nazormi iych ludi na film je tiez hadam moja vec, a nic to o mne nevypoveda. Hlavne to robim preto lebo si vyberam ktoremu filmu dam zarobit v kine.

Predsa nebudem chodit ako blbec do kina na kazdy film, kedze podla mojho(tvojho) nazoru nemaju recenzie tu vyznam. A ak nie, naco sem vobec potom chodis?

na příspěvěk reagoval M.a.t.t.

Petrasuvicka

Petrasuvicka (hodnocení, recenze)

viktorka181

Já si teda myslim, že je to stupidní. Co to vypovídá o tom člověku, který se nechá ovlivnit hodnocením? Že jeho vlastní názor je tak slabý a nechá se snadno zvrátit jednou hloupě mířenou větou nebo číslem v horním rohu stránky? To zrovna není dobrá vizitka lidí, co se tím dají ovlivnit. Kdybych dala na hodnocení a komentáře ČSFD, tak bych na polovinu filmů do kina ani nešla - a co víc, mě se na rozdíl od těch pisálků líbily, a můj seznam hodnocení by vypadal jinak. Jen proto, že je film v červeným poli a je umístěný v žebříčku oblíbených filmů nebo nejlepších, neznamená, že je film kvalitní a bude mě bavit. A rozhodně nedám pak proto, že hodnocení ostatních je takové a makové, stejný či podobný počet hvězd, jen proto, že se od toho filmu přece čeká úspěch. Ti, co se tímhle nechávají ovlivnit, pak hrozně zkreslují hodnocení filmů. Když na to nechcete jít do kina, tak si to aspoň stáhněte, ale neházejte to do pytle s odpadky jen proto, že se to tady někomu nelíbilo nebo že to má jen 62%. Tohle postrádá logiku

na příspěvěk reagoval Gertrudo, viktorka181

viktorka181

viktorka181 (hodnocení, recenze)

adam9

Vzhledem k tomu, že moje docházka do kina je poslední dobou z různých důvodů celkem sváteční, opravdu se hodnocením částečně ovlivnit nechám, i když netvrdím, že to třeba není chyba. A věty typu "film je dobrej, i když jsem čekal víc" apod. to asi nezmění :-))

na příspěvěk reagoval Petrasuvicka

M.a.t.t.

M.a.t.t. (hodnocení, recenze)

Petrasuvicka

Kupodivu ani nie. Russelove rezijne prvky su tam citit a stylom, aj postavami su oba filmy podobne. Ale je fakt, ze Russela v nasich koncinach ludia "az tak nemusia", co je vidiet aj na vlaznom prijmani American Hustle. A v podstate ma to aj mrzi, pretoze takmer vsade inde je filme prijmany pozitivne. Co sa da robit.

na příspěvěk reagoval Petrasuvicka

adam9

adam9 (hodnocení, recenze)

Chipsonator

Tak ono mi to tak vychází z toho hodnocení jeho filmů tady. Ani jako režiséra ho moc lidi tady nemá v oblíbených. A celkově mi přijde, když čtu nějaké komentáře nebo recenze k jeho dílům, tak u nás nepanuje takové "vzrušení" jako třeba v US, kde to zase místy až přehánějí. Ale napsal jsem to asi trochu blbě no, jedná se spíše o můj pohled.

..Lucas..

..Lucas.. (hodnocení, recenze)

adam9

Souhlasím :) já si myslím, že film je to dobrej, i když jsem čekal víc, ale rozhodně jsem rád, že jsem ho viděl :)

adam9

adam9 (hodnocení, recenze)

viktorka181

Proboha, někdy vás lidi fakt nechápu. Na základě nějakého hodnocení z CSFD (hodnotilo pouze 2 373 uživatelů!) se rozhodovat, zdali si film, na který se CELOU DOBU TĚŠÍM, podívat. Kdyby ses podívala na hodnocení na Rottenech nebo celkově recenze kritiků, anebo dokonce najela jenom na IMDb...tady na CSFD, potažmo v celé naší zemi není žádným tajemstvím, že O. Russella lidi nemusí. American Hustle je pro mě rozhodně dobrý film, i když očekávání byla ještě větší. Takže pokud máš ráda režiséra a herce, rozhodně se na to podívej!

na příspěvěk reagoval ..Lucas.., Chipsonator, viktorka181

Traffic

Traffic (hodnocení, recenze)

Dadel

To pořád neznamená, že to není blbá komedie (nebo že ty nemáš smysl pro humor, ale v tomhle případě spíš to první).

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

rexino

Nebo spíš proto, že žánrová kategorizace na databázích je určující jenom pro nekritické uživatele, zatímco směrodatnější je, jaký ten film je. Špinavý trik spadá žánrově spíš mezi komedie.

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

rexino

protože studio je vychcané a v komisi na Globech jsou kkti. Takových příkladů tam letos bylo víc.

rexino

rexino (hodnocení, recenze)

Ako môže film s označením Krimi / Drama získať zlatý globus v kategórii Nejlepší film - muzikál nebo komedie????

na příspěvěk reagoval Dadel, Bluntman

Související novinky

Před Blade Runnerem za mimozemšťany

Před Blade Runnerem za mimozemšťany

08.03.2015

Denis Villeneuve teď patří mezi nejvyhledávanější režiséry v Hollywoodu. Rodák z kanadského Quebecu začal točit ještě v minulém století, americkou pozornost ale upoutal až předloňským dramatem… (více)

Oscary - výsledky

Oscary - výsledky

03.03.2014

Výsledky 86. udílení cen Akademie filmového umění a věd vesměs potěšily a v něčem i překvapily. Špinavý trik, snímek s deseti pro nás nepochopitelnými nominacemi, neproměnil ani jednu. Naopak… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama