Reklama

Reklama

Fiktivní snímek Špinavý trik, který je založen na reáliích jednoho z nejpozoruhodnějších skandálů v dějinách Spojených států, vypráví příběh špičkového podvodníka Irvinga Rosenfelda (Christian Bale), který je společně se svou obdobně vychytralou britskou partnerkou a milenkou Sydney Prosserovou (Amy Adams) přinucen ke spolupráci s agentem FBI Richiem DiMasem (Bradley Cooper), který se zcela vymkl kontrole. DiMaso je s sebou strhává do světa jerseyských politických machinátorů a mafiánů, který je nebezpečný i lákavý současně. Jeremy Renner představuje Carmena Polita, zaníceného, ale prchlivého politika, který se ocitl v pasti mezi podvodníky a FBI. Irvingova nevypočitatelná manželka Rosalyn (Jennifer Lawrence) by se přitom mohla stát onou příslovečnou poslední kapkou, která způsobí, že se mocné hráze intrik a podvodů definitivně protrhnou. Stejně jako předchozí filmy Davida O. Russella je i film Špinavý trik snímkem, který nelze jednoduše přiřadit k žádnému konkrétnímu žánru a který staví na syrových emocích a situacích, ve kterých se rozhoduje mezi životem a smrtí. (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (744)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak jsme se s Davidem O. Russellem poprvé neminuli. American Hustle chce být svěží, podmanivou, ulítlou gangsterkou a docela se mu to daří. Vychtěnost je z něho trochu cítit, hlavně z někdy až očividně účelově divného chování postav, ale nikdy ne tolik, aby mi to vyloženě vadilo. Herci výteční bez výjimky. Podané je to komedie, beru to jako komedii. O skutečné romantické vztahy či sociální přesahy se Russell tentokrát neúspěšně nesnaží, a to mu přičítám k dobru. Za mě pohodová zábava a spokojenost. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsem velkým fandou zatýkání politiků, bankéřů, mafiánů a podobné verbeže, ale tohle je pouze divizně zahraná bramboračka s prvoligovou sestavou. Navíc tomu chybí nějaký zásadní prvek překvapení a tak dávám hvězdy za jedinou věc vybočující z šedi průměru - zběsilé účesy filmových hvězd. Ty jsou naprosto vynikající a dělají z jejich seriózních nositelů solidní klauny. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Konečne som sa dostal k tomuto špinavému triku a musím povedať, že je to fakt špinavý trik. Aj keď tempo filmu sa trochu vlečie (čo nemusí sadnúť každému), príbeh a brilantný casting dokáže upútať a potiahnuť film dopredu. Bavil som sa a American Hustle považujem za kvalitný filmík, ale tých milión nominácii nechápem a nepochopím. 80% - 4* ()

Hild 

všechny recenze uživatele

První letošní velký oscarový favorit ve mně zanechal spíše rozporuplné pocity. Nemůžu si pomoct, ale z filmu jsem cítila hlavně to, že vznikl za účelem získávání mnoha cen, ale David O. Russell jakoby do toho nedal něco více ze sebe, prostě jen natočil retro gangsterku, která vypadá "cool". Stejně jako v Silver Linins Playbook, i tady se David snaží každý monolog, nebo dialog silně vypointovat, jenomže zatímco v Silver Linings Playbook se mu to dařilo hlavně proto, že film byl o postavách, tady už to na mě místy působilo nuceně. První hodina byla i docela utahaná, což jsem nečekala, nicméně druhá polovina už šlápla na plyn a bavila mě, velkou zásluhu na tom má perfektní herecké obsazení, musím zmínit Jennifer Lawrence, která i na velice omezeném prostoru dokázalo to, že právě její scény mi utkví v hlavě asi nejdéle. Špinavý trik je pro mě taková ta klasická oscarovka, u které oceníte kvality (film je dobře napsaný i natočený), ale postrádáte v něm něco osobitého a výjimečného a po skončení zůstanete úplně chladní. Těmi 4* si stále nejsem jistá. 70% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, nikdy jsem si nevšiml, že mají Amy Adams a Jennifer Lawrence tak úžasné sexy poprsí. A už vůbec jsem netušil, že právě jejich obrázek nejvíce dotíral na akademiky při sestavování oscarových nominací. Jak jinak si vysvětlit, že tohle má být nejlepší film za rok, kdy jsme měli tu čest vidět i takové filmařské skvosty jako Gravitace, Kapitán Phillips nebo Zmizení? Možná se to tváří stylově ve své snaze o míchání popkulturní dialogové frašky a artové retro gangsterky, možná je to špičkově zahrané skupinkou hereckých hvězd, které s neskutečnou vervou tak sympaticky parodují sami sebe (až na Coopera - ten hraje svůj standart), a možná ani nelituji toho, že jsem si na ten očekávaně hektický závěr trpělivě počkal, ale ani jedno zmíněné plus (dokonce ani prsa) nevyzvedá American Hustle na úroveň snímku hodného takové oscarové pozornosti. A to je zde paradoxně všechno na hmotná ocenění viditelně zaměřeno - neříká se nadarmo, že míň je někdy víc. 65% ()

Galerie (87)

Zajímavosti (38)

  • Během září a října, jen pár měsíců před plánovanou premiérou, probíhalo přetáčení některých scén. (Petrasuvicka)
  • Natáčení bylo odloženo kvůli teroristickém útoku na Bostonský maraton. Bradley Cooper poté chodil po různých nemocnicích v Bostonu, aby navštívil oběti útoku. (Steel32)
  • Irving Rosenfeld (Christian Bale) vraví v múzeu Richiemu DiMasovi (Bradley Cooper) o obraze, pred ktorým stoja, že je falošný. V skutočnosti ide o pravý Rembrandtov obraz "Saint Bartholomew", ktorý visí v múzeu Worcester Art Museum. (Laslo)

Související novinky

Před Blade Runnerem za mimozemšťany

Před Blade Runnerem za mimozemšťany

08.03.2015

Denis Villeneuve teď patří mezi nejvyhledávanější režiséry v Hollywoodu. Rodák z kanadského Quebecu začal točit ještě v minulém století, americkou pozornost ale upoutal až předloňským dramatem… (více)

Oscary - výsledky

Oscary - výsledky

03.03.2014

Výsledky 86. udílení cen Akademie filmového umění a věd vesměs potěšily a v něčem i překvapily. Špinavý trik, snímek s deseti pro nás nepochopitelnými nominacemi, neproměnil ani jednu. Naopak… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama