Reklama

Reklama

Podzemní výtah Thomase vyvezl na louku obklopenou vysokými zdmi. Vůbec na nic si nepamatuje, dokonce si zpočátku nevzpomíná ani na vlastní jméno. Hned po příjezdu jej přivítá skupina dalších mladíků, které již dříve potkal stejný osud. Vytvořili zvláštní komunitu, která se na tom podivném místě snaží přežít a zároveň neúnavně hledá únikovou cestu. Možnost utéct mají každé ráno, kdy se ve zdi otevírá obrovská brána. Ta jim však pouze umožňuje vstoupit do obrovského a neustále se měnícího bludiště, které jejich nový domov obklopuje. Nejlepší a nejodvážnější běžci hledají cestu ven a postupně mapují jednotlivé části labyrintu. Mají na to jen čas vymezený denním světlem, večer se brána uzavírá a kdo se nestihne včas vrátit, mezi stěnami labyrintu nepřežije. Zůstane po něm jen přeškrtnuté jméno vyryté na stěně. Labyrint se totiž v noci mění na děsivé místo plné nejrůznějších nástrah, kvůli nimž se pravděpodobnost přežití v jeho útrobách limitně blíží k nule. Thomase přesto bludiště neustále přitahuje. Možná za to může i fakt, že je jiný než ostatní chlapci. Jemu jedinému se zdají podivné sny o minulosti a o záhadné organizaci skryté pod zkratkou W.C.K.D. Navíc právě jeho jméno vykřikne nový pasažér, kterého přiveze další výtah. K překvapení všech to ale není chlapec, ale dívka (Kaya Scodelario). A právě ona možná drží klíč od brány jejich vězení. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (1 040)

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Kupodivu jsem dostal víc, než jsem čekal. Ze začátku se to jevilo jako přetestosteronovaná mezinárodní sbírka kyselejch xichtů, ale nakonec tam byl kyselej xicht jenom jeden. Ač to má chvílema neskutečný díry ve scénáři a některý věci z fyzikálního a sociálního hlediska opravdu neuvěřitelný (aneb, jsem stoprocentní heterosexuál a jsem tři roky jen mezi chlapama a když konečně přijde ženská, dělám jako by se nic nestalo... ale tak to by se ještě dalo pochopit, tvůrci nejsou asi tak perverzní jako já - 50 odstínů dítětě ... hihň hihň-, ale jak vydrží tolik hladovejch lidí celej měsíc žít z těch pár beden, co jim tam poslali, z jednoho prasete a z tý farmy metr krát metr?), tak i přesto se jedná o vysoce zábavnou jednohubku (dvojhubku- pokud udělaj druhej díl), která příznivce chlapeckých běhů, propocených trik a nepřírodních účesů rozhodně neurazí. Navíc potěší i poměrně příjemné obludy v podobě hnusných červoidních pavouko-kyborgů. Konec sice mohli trochu víc rozebrat a ten závěrečnej zvrat byl spíš jako klystýr navíc, ale i tak jsem spokojen a vzhledem k tomu, že The Giver byl o třídu horší, tak tady dám o hvězdu navíc. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Trailer navnadil a film vše účelně splnil. Labyrint byl zpracovaný velmi dobře, akční stránka také solidní a i zajímavý příběh, který nás navnadí ještě více hlavně v závěru. Knihu jsem nečetl a nevím jestli litovat nebo ne. Herecké obsazení bylo dobré a to u všech členů, není toho moc na co si stěžovat, poněvadž jsem žádné velké očekávání neměl .. 8/10 = 84% ()

Reklama

Kordus 

všechny recenze uživatele

Dvouhodinové intro k něčemu možná zajímavějšímu, co se možná ukáže v dalším díle. Na žádné otázky položené v tomhle filmu nenajdete odpověď a pokud se vám snad bude zdát, že ano, v následujících minutách zjistíte, že to byla jen zástěrka pro něco mnohem divnějšího, o čem se ale zase nedozvíte víc. Film obsahuje spoustu vysokých zdí, které se občas hýbají, nějaké kybernetické pavoukomrchy a logické díry. Například jak to, že když se mezi několika desítkami kluků v pubertě objeví holka, ani je nenapadne před její vagínou stát frontu?! ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Rozjezd na louce je zajímavý a labyrint budí respekt. Předloha je však jednoduchá potrava pro teens, takže čekání na zázraky by bylo naivní. Jakmile se totiž vyvalí pavouci, kteří dají vzpomenout na Harryho Pottera a Pána Prstenů, tak už to začne drhnout, ale těžkopádný pokus o pointu navnadí na pokračování. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

S tých všetkých knižných trhákov ma bavil aspoň tento. Asi to bolo tým, že hlavnú rolu nehrala nejaká slečna, ktorá ma obvykle komplikovanejšiu romantickú líniu ako Nolanové filmy. Tu sa vsadilo na záhadný, akčný a celkom fajn natočený teen-film. Možno potrvá kým si k tým sopliakom vytvoríte nejaké sympatie, aby ste im mohli fandiť, za to labyrint vás zaujme takmer okamžite. Slušná oddychovka zo zaujímavým námetom. Hudba sa tiež podarila. Obľúbený soundtrack: Finale. 70% - 3* ()

Galerie (167)

Zajímavosti (20)

  • Režisér Wes Ball a predstavitelia Fox Studios sa pôvodne stretli kvôli nakrúcaniu celovečernej verzie jeho krátkometrážneho filmu Ruin (2012). Ponúkli mu však možnosť režírovať Labyrint: Útek a on ju prijal. (Laslo)
  • Dylan O'Brien roli Thomase málem nezískal. Režisér Wes Ball tvrdil, že je Dylanův účes "příliš MTV". Když ale dostal fotku, na které herec neměl nagelované vlasy, změnil názor obsadil jej. (IvcaSammet)

Související novinky

The Legend of Zelda putuje do filmu

The Legend of Zelda putuje do filmu

11.11.2023

Nejspíš to bylo jen otázkou času. Po letošním obrovském úspěchu snímku Super Mario bros ve filmu, jenž se díky miliardě a dalších 362 milionech dolarů stal nejúspěšnější herní adaptací vůbec, studio… (více)

Třetí Labyrint se odkládá na neurčito

Třetí Labyrint se odkládá na neurčito

01.05.2016

Zranění Dylana O'Briena, tahouna filmové ságy Labyrint, jsou závažnější než se původně myslelo. O'Brien se zranil 17. března, když ho na natáčení třetího dílu srazilo auto, studio 20th Century Fox… (více)

Malíček míří do Labyrintu

Malíček míří do Labyrintu

27.09.2014

Irský herec Aidan Gillen se objevil třeba v Temný rytíř povstal, kriminálce Blesk nebo letošním dramatu Kalvárie. Nejvíc lidí ho ale zná jako Malíčka ze Hry o trůny, kde pletichaří jako o život a… (více)

Reklama

Reklama