Reklama

Reklama

Leatherface - zrození

  • USA Leatherface (více)
Trailer 1

Film předchází událostem původního snímku Texaský masakr motorovou pilou (1974) a přiblíží nám zrod legendárního masového vraha, známého jako Leatherface (Kožená tvář). Dospívající Leatherface uteče z psychiatrické léčebny spolu se třemi dalšími pacienty a unese mladou zdravotní sestru. Na stopě je jim však muž zákona toužící po pomstě. (Spidey3)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (203)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Podle mě si to tu pětku zaslouží jo našel bych tam maličkosti jako vlasy totálně od krve a za několik sekund jako nové u slečny, ale to jsou ty maličkosti příběh, super mohl být víc roztažený ale budiž, herci spokojenost prostředí filmu taky a to nejlepší pořádná dávka krve a brutality to se mi hodně líbilo a tady to samozřejmě musí být je jen škoda že těch části je tolik co se vzájemně přeskakují že by to chtělo už jet po sobě či uplný restart. Nechutný bylo kravská hlava na chlapcovy fuj. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|50%| Původní texaský masakr mě moc nebavil, ale filmy z r.2003 a 2006 – to mi sedlo dokonale (lepší 4* pro oba). Ani nedávný Texaský masakr 3D mě moc nebavil, ale byl jsem zvědav na tento rádoby prequel a zároveň remake. Tato záležitost není rozhodně na 100% prequel. Podkopává to nohy ostatním filmům. Ale fajn, budu to hodnotit jako samostatný film o motorovce. Jak už tu někteří píší, je pravda, že s Texaským masakrem toho moc společné nemá. Nejde o to, že si Leatherface s motorovkou zařádí až ve finále, to mi nepřekáží, je to přeci začátek zrodu této vraždící legendy. Problém je v napsání děje a scénáři. Celé mi to přijde dost překombinované. Rozhodně jsem hned ze začátku uhodl, kdo bude oním vraždícím cvokem. Projevilo se to až ke konci a to dost nevýrazně. Neříkám, že je to vyloženě nelogické, ale moc mi toto pojetí nesedlo. No, kritizuji to dost, ale co musím pochválit, tak to je brutalita. Je tu spoustu zajímavých vyvraždovaček, pikantních scén. Takže tohle je velké plus. Rozhodoval jsem se mezi 2/3*, ale nakonec jsem ty slabší 3* udělil. Nenudilo to, krvavých scén bylo dost – vydařili se, ale to je asi tak všechno. Postavy byly celkem průměrné, stejně jak hudba. Podruhé už bych si to nepouštěl. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Neporovnateľne lepšie než Texaský masakr motorovou pilou 3D. O tom žiadna. Väčšinu času sa Leatherface nesie v duchu filmu Vyvrženci pekla. Pomatené, šialené, zvrhlé osúbky pobehujú po svete a využívajú každú príležitosť byť krvavým slonom v porceláne. V podstate až záverečná štvrtina začne vyzerať ako nová časť skladačky zo sveta Texaské masakru. Nenudil som sa, ale chcelo to lepších hercov a väčší dôraz na nechutnosti. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Další film ze slavné série o jedné šílené rodině a je to vlastně pořád dokola, byť tentokrát jsme svědky inovace a ačkoli už jsme viděli Texaský masakr: Počátek, tak jdeme ještě hlouběji do historie. Herecky celkem sympaticky zvládnuté, tradičně příliš brutální, asi je to už i za hranou anebo už nemám tolik trpělivosti a shovívavosti jako dříve. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Do dvojice Maury/Bustillo jsem jako vždy vkládal své naděje a tentokráte se mi chlapci odvděčili jen tak na půl... Leatherface je špinavý, nechutný film s poměrně velkou porcí vymazlených gore záběrů ve stylu Roba Zombieho, slušnou hudbou, herci a i atmosférou... Jako hixploitation film funguje docela dobře, ale jako další z řady Texaských masakrů už ne... A to proto, že 80 procent filmů se rodiny Sawyerů vůbec netýká... A to je škoda... Vysloveně zklamání se tedy nekonalo, motorová pila nakonec svou krvavou práci vykonala, ale nadšení také ne... Příště bych si od dvojice Maury/Bustillo přál spíše vlastní tvorbu... ()

Galerie (124)

Zajímavosti (8)

  • Světová premiéra se konala 25. srpna 2017 na FrightFestu v Londýně. (ČSFD)

Reklama

Reklama