Reklama

Reklama

Resident Evil: Poslední kapitola

  • Německo Resident Evil: The Final Chapter (více)
Trailer 2
Německo / Austrálie / Kanada / Francie / Velká Británie / USA / Jihoafrická republika / Japonsko, 2016, 107 min (Alternativní 99 min)

Film přímo navazuje na události snímku Resident Evil: Odveta. Alice (Milla Jovovich) jako jediná přežije klíčový střet s nemrtvými, který měl rozhodnout o osudu lidstva. Nyní se Alice musí vrátit tam, kde celá katastrofa začala - do podzemního komplexu Hive v Raccoon City, kde společnost Umbrella Corporation hromadí své síly a chystá finální útok proti posledním hrstkám lidí, kterým se apokalypsu dosud podařilo přežít. (Falcon)

(více)

Videa (24)

Trailer 2

Recenze (475)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě trošku šokoval scénář, moc kvalitní mi nepřišel, hlavně proč tam je zas Dr. Isaacs. Ale postupně to všechno začalo dávat smysl a nakonec i po příběhové stránce je poslední díl série Resident Evil dobře ukončen. Ve filmu je opět velké množství akce, Milla Jovovich je super a celkově asi dobré zakončení série. I když bych se nezlobil, kdyby se natočil ještě jeden díl, kde by nám ukázali, jak kosí zbytky nepřátel a jak znovu dají do pořádku svět. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Není to až taková sračka, jak jsem čekal...nepamatuji si předchozích třiadvacet dílů a né, nejsem fanoušek Resident Evil. Jak sám název napovídá, zlu v rezidencích téměř dozvonilo...zbývá tedy vyhladit pár zombíků, cerberů a jiné zmutované havěti. Jo a taky je třeba zabít lidi. To jsou taky pěkné svině. Takže máme co řezat, provrtat kulkama, nejlépe spálit, takže tím zasereme dvě hodiny a máme vymalováno. Na další díl už snad nebudeme mít peníze...pokud se znovu nenajde nějaký vymaštěný sponzor. ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Stříhá se tu jak o život, ale zároveň se tu pořád něco děje ... občas se do toho vmísí hloupé dialogy a pokus o nějaký zvrat, ale hlavně se jedná o akční béčkový výplach jak vyšitý. Kdo neočekává Shakespeara, a vyživá se až v epileptickém střihu (jinými slovy "hádej, co se zrovna děje"), tak si film užije. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Akce. V Poslední kapitole navíc akce řízná, nešizená a takřka nepřetržitá, vyzbrojená jak létajícími příšerkami, tak mohutným jízdním parkem po vzoru předělávky Šíleného Maxe. Jenže zároveň akce střihaná tak nesmyslně zběsile, že je ve výsledku chaotická, nepřehledná, nezajímavá a vlastně znehodnocená. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jsi klon lidštější, než kdy byli oni." Tak to je jedna z největších myšlenek tohoto díla. Díla, které je rychlé, přičemž při jeho zběsilosti jsem si tak nějak nestihl všimnout, jestli to spapalo nějakou originalitu a smysl. Tipnul bych si, že nikoli, ale jistý si tím nejsem. Alespoň jsem si prohlédl pár klonů, přiučil jsem se technice boje při zavěšení na laně a ačkoli se nechci chlubit svým jediným funkčním mozkovým závitem, tak na zrádce bych okamžitě vsadil jeho titul. Ano, tak to bylo průhledné, možná až průsvitné, ale nemohu na to být moc zlý, protože dámské obsazení evidentně dělal někdo, kdo nosí pinďoura ve stejné nohavici jako já. Respekt, bratře. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (19)

  • Natáčení mělo původně probíhat od podzimních měsíců roku 2013 v kanadském Torontu, Austrálii, Německu, Kanadě, Rusku a Spojených státech amerických, ale bylo odloženo na konec srpna 2014. Milla Jovovich (Alice) na Facebooku v srpnu 2014 oznámila, že z důvodu jejího těhotenství se natáčení opět odsouvá. Natáčet se nakonec začalo až 18. září 2015 v Kapském Městě v Jižní Africe. (Patw)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 26,8 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 312,2 mil. (NIRO)
  • Jen pár dní před premiérou filmu vyšla videohra s názvem „Resident Evil 7: Biohazard“. (Sykii)

Související novinky

Resident Evil čeká 6 dalších filmů

Resident Evil čeká 6 dalších filmů

25.05.2017

Zatímco v Hollywoodu finančně selhává jedna herní adaptace za druhou (Need for Speed, Warcraft, Assassin's Creed...), Resident Evil to letos s klidem dotáhnul k šestému dílu. Paul W. S. Anderson ho… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Underworld čeká reboot

Underworld čeká reboot

28.08.2014

Upíří série Underworld začala v roce 2003 a o devět let později to dopracovala ke čtvrtému dílu, který vydělal 160 milionů dolarů. To bylo jasné znamení, že válka upírů s vlkodlaky pořád láká do kin… (více)

Jovovich prchá před teroristy a ex-Bondem

Jovovich prchá před teroristy a ex-Bondem

10.10.2013

Netěšte se, neznamená to, že další Resident Evil nebude. Bude, šestka se připravuje a její premiéra je stanovena už na podzim příštího roku. Milla ale nezahálí a po právě natáčených Expendables 3 a… (více)

Reklama

Reklama