Reklama

Reklama

Robert Downey Jr. hraje ve filmu právníka Hanka Palmera, který se z velkoměsta vrací domů, kde prožil dětství a kde je jeho odcizený otec, maloměstský soudce (Duvall), podezřelý ze spáchání vraždy. Palmer se rozhodne zjistit pravdu a v průběhu pátrání obnovuje spojení s rodinou, od které před lety odešel. (Warner Bros. CZ)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (578)

genetique 

všechny recenze uživatele

Napriek faktu, že dej filmu nieje vo svojej podstate ničím originálny a stavia na žánrových klišé, tak sa mi veľmi páčil, najmä vďaka umnej réžii Davida Dobkina, ktorý vedel počas scén v súdnej sieni poriadne zatlačiť na pílu, rozorvané vzťahy otca so synom taktiež držal v napätí až do konca a ani záver nebol sklamaním. Nečakajte teda čistokrvnú drámu zo súdnej siene, celý príbeh je viac rodinnou drámou a pomaličky graduje, nevyhýba sa ani menším zvratom, či príjemným hláškam, takže u mňa dojmy veľmi pozitívne. 80%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Jejda to bola nuda. Zo Sudcu až príliš kričí: "chcem Oscara!" a "nie som len Iron Man!". Čo o to, Downey je vcelku sympaťák. V zásade bez problémov zvláda utiahnuť vážnu úlohu. Ale je to dlhé, predvídateľné, akosi rutinne a nezáživne zrežírované a (okrem strašne realistickej scény zo sprchy) zabudnuteľné. Downey bez Marvelu nemá výtlak, takže pri rozpočte 50 miliónov film na celom svete nezarobil ani 85. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Tento film má dvě velká plus a jedno velké mínus. Plusem je Downey a jeho charisma + hodně negativních rozuzlení ve filmu. Lépe řečeno - je to ten typ filmu, kde dochází k mnoha zvratům a milníkům, které v tomto filmu většinou končí špatně, což hodně kvituji. Snad jen závěr měl trochu nádech odpuštění a smíření, ale jinak je film krásně negativistický a to se mi líbí a hodně si toho vážím. Horší je, že je celý příběh roztahaný na nějakých 140 minut a to už bylo přes čáru. Celkově bych dal silné 3 hvězdy, fanouškům soudních a rodinných dramat určitě doporučuji! ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Mohla bych nadávat na ohraný námět, ale kolik lidí je na světě? A s kým se každý den potkáváme? Zase s lidmi, že ... a s nimi vznikají vztahy všeho druhu a jejich scénář se u mnohých docela dost opakuje. Takže tady máme opět komplikovaný vztah otce a syna, jenomže geniálně zahraný. Ani bych si v roli nekompromisního advokáta nedokázala představit někoho jiného. Tu museli šít Robertovi přímo na míru. Velmi silné a ve své podstatě i hodně smutné drama ... ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Staré křivdy, složité vztahy mezi otcem a jeho syny zasazené do prostředí maloměstské soudní síně... THE JUDGE hraje díky svému prvotřídnímu obsazení vícméně najisto, dívá se na něj příjemně od začátku do konce, když chcete tak samozřejmě i dojme, ALE chybí mu nějaké to ostří, něco, co vám rozechvěje krev v žilách, co vás nadchne, překvapí... Tak ta chuť na pořádný emocionální zážitek prostě vyšla do prázdna, nehledě na Downeyho standardní uhrančivý čaroswag. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (21)

  • Telefon, který Hank (Robert Downey Jr.) používá je Blackberry Porsche Design P9981. Tento telefon je možné pořídit za cenu okolo 45 000 Kč. (Claude Speed)
  • V Hankově (Robert Downey Jr.) pokoji lze vidět plakáty k albu Wish You Were Here od Pink Floyd a nebo také ke kapele Metallica, která je samotná ve filmu nakonec zmíněna. (vyfuk)
  • Keď Hank (Robert Downey Jr.) raňajkuje v reštaurácii pred odchodom na matkin pohreb, na mieste fúzov má strnisko. O pár minút neskôr na cintoríne vidíme Hanka hladko oholeného. (Arsenal83)

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

24.03.2013

„Komediální drama" The Judge, kterým se vrací na scénu režisér Nesvatbových a Rytířů ze Šanghaje David Dobkin, už loni v dubnu získalo do hlavní role Roberta Downeye Jr. Téměř po roce začíná projekt… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno