Reklama

Reklama

Duben 1945. Zatímco se spojenecká armáda pokouší o finální ofenzívu na evropské frontě, ujímá se válečný veterán, armádní seržant Wardaddy (Brad Pitt), velení tanku Sherman a vydává se s jeho pětičlennou posádkou na vražednou misi v týlu nepřítele. Tváří v tvář přesile početní i palebné a v doprovodu naprostého zelenáče, který se v jejich četě souhrou okolností ocitl, je Wardaddy se svými muži nucen získat navzdory veškeré pravděpodobnosti štěstí na svou stranu a dovést do úspěšného konce své hrdinské pokusy zaútočit na samotné srdce nacistického Německa. (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (1 546)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Auf wiedersehen asshole! Tak tohle byl naprosto parádní vejplach a suverénně největší guilty pleasure roku. Přesně takhle jsem doufal, že ten film bude vypadat a spokojeně se tetelím blahem, protože jsem dostal co jsem chtěl. Ayer se nesere z nějakým příběhem a seznamováním z postavami a rovnou pěkně od začátku hodí hlavní hrdiny do mlejnku na maso. Zbytek filmu pak vypadá zhruba asi tak, že Pitt a spol kosí nácky po stovkách do toho se vydatně fuckuje a závěrečný finále je správně přehnaný a nereálný, ale k čertu s tím já na to kvůli reálnosti nešel a když si k faktu, že akce byla prostě boží, špinavá a stylově syrová přidám skutečnost, že ani ty neakční scény mi nepřišli nijak nudný a ty 2 hodiny mi utekli jako voda, tak prostě pod 5* jít nemůžu i když je to místy tak blbý až to bolí a ten konec s náckem co se slitoval už byl totálně mimo, ale já na to jebu. Pokud platilo, že po Patrole byl u mě Ayer režisérem na odpis, tak letos po Sabotage a Fury se u mě předělal v režiséra na kterýho měním názor a už teď jsem zvědavej na jeho další projekty.95% ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Jen díky Csfd projekci jsem se dostal na to do kina, jinak bych tento film jen tak nespatřil. Co se týče filmu samotného, tak Brad Pit táhne film, jak jen to jde a až na nějaké malinko přetažené scény, jde o pěkné válečné dílo. ( Hodnocení: 7/10 ) CSFD projekce - Dost chaotické provedení této projekce v Hradci Králové, neměl jsem dosud žádnou příležitost zajít na CSFD projekci ač mile jsem se hrozně těšil, tak mě hrozně zklamalo dlouhé čekání před vstupem do sálu, kde čekalo okolo 140 lidí, 19h už pomalu odbíjela a všichni pořád čekali před sálem. Pak konečně ze sálu odcházeli diváci z předchozího promítání a nás pomalu pustili dovnitř, začal pomalu boj o místa, kde prostřední řady byly do minuty obsazeny. Nechápu takové plánování, to mohl být film o půl hodiny později a určitě by nebyly takové problémy. Škoda, že někdo ještě nevymyslel nějaký zasedací pořádek, aby nedocházelo k větším komplikacím. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Toto bude samozrejme veľmi individuálne, ale u mňa až hysterické nadšenie a jasný film roka. Najlepší Ayer (zďaleka), najlepšia druhá svetová od Zachráňte Ryana, možno najlepší film na tému "vojna je odporné krvavé svinstvo... a o to viac sa cení občasný záchvev ľudskosti". Scenáristicky bez zaváhania, herecky ani nevravím, všetci sú tam skvelí, vrátane zmrda Lehrmana, ktorý ma konečne presvedčil, že z neho niečo bude. Pri všetkých akčných scénach som bol až v kŕči, ako som ten tank šoféroval s nimi a hľadal každú ďalšiu škatuľu munície. Ani si nepamätám, kedy som naposledy tak veľmi držal hrdinom palce. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mačkal jsem se dvě hodiny v Shermanu, všude smrděl střelný prach a chtělo se mi čůrat, takže jsem patrně podlehl atmosféře snímku. Jenže mně se tam nelíbilo. Já se totiž nerad mačkám ve smradu, sleduji přitom neprůstřelnost amerických zachránců světa a uhýbám před výstřiky propagandistického hrdinství "těch správných". A tady nic víc nebylo, tedy kromě vynikajícího chlapáka seržanta Colliera a skvěle dezinformovaného kapitána Waggonera, který mě svými nepříliš přesnými rozkazy dost bavil. Nicméně zbytek posádky zábavnosti moc nepobral, Mašinu Normana si troufnu označit za vyloženě nudného chcípáka, skvělé radiové spojení za jakýchkoli podmínek za pitomost a střelbu při bitvách za další díl Star Wars. Prostě to bylo trošku divné, ale ono skryté chlapáctví to ve mně alespoň trošičku probudilo. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. David Ayer se mi začíná čím dál tím víc líbit a Fury je další parádní zářez na jeho pažbě. Nejen proto, že se rozhodl vydat trošku jinou cestou (podstatná část filmu se odehrává v malém tankovém prostoru a stejně to není nuda) ale hlavně, že mu to krásně vyšlo a dal dohromady tak skvělý casting. Každému herci jsem tu postavu vojáka věřil a dokonce jsem i zapomněl, že se koukám na Brada Pitta. Přesně tak, pokud obsadíte takovouhle celebritu do válečného filmu, tak se musíte postarat, ať nepůsobí rušivě na diváka a to (alespoň u mě) vyšlo. Nebojím se napsat, že pro mě se tento film stal jedním z nejlepších filmů roku 2014 a rozhodně nejlepším válečným filmem od roku 1998, kdy vznikl takový malý snímek jménem Saving Private Ryan. Jak říkám, pan Ayer se mi líbí čím dál víc. 100 %. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (81)

  • Podle scénáře byl Collier (Brad Pitt) závislý na hazardních hrách. (Gordy34)
  • Don Collier (Brad Pitt) má kořistní Sturmgewehr 44. Stg44 byla první útočná puška na světě, zavedená do výzbroje německou armádou před koncem druhé světové války. Vznikla v roce 1944 zkřížením dvou běžných německých zbraní – pušky Mauser (přesnost střelby na dálku) a samopalu MP 40 (vysoká rychlost palby). (Maulincio)
  • Tank Tiger byl jeden z prvních modelů, který byl nasazen proti spojencům v Tunisku. Během boje obdržel zásah pod hlaveň, do ložiska věže. Způsobil její zablokování a lehce zranil velitele. Přestože nebyl stroj vážně poškozen, posádka jej opustila. Spojenci jej tedy ukořistili a ve Velké Británii důkladně prostudovali. Po skončení války byl darován do muzea. Díky tomu je tento Tiger 131 z větší části původní - jen motor musel být vyměněn. (R3d_F0x)

Související novinky

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Miliardový podvod v Hollywoodu

Miliardový podvod v Hollywoodu

20.02.2022

Hollywood následuje skutečný život, který zase následuje Hollywood. Herec Zachary Horwitz, známý také jako Zach Avery, se v malé roli objevil třeba vedle Brada Pitta ve filmu Železná srdce. Nejspíš… (více)

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (více)

Reklama

Reklama