Reklama

Reklama

Lucy je typická „blbá" blondýna, co se vždycky zamiluje do toho největšího ksindla v okolí. Ten poslední ji právě zapletl do obchodu s drogami, který řídí všehoschopný pan Jang (Choi Min Sik z kultovního Oldboye). Než se stačí pořádně rozkoukat, má v břiše zašitý balíček obsahující extrémně silnou syntetickou drogu, který má propašovat do Evropy, pokud chce přežít. Nešťastná náhoda nebo spíš brutalita strážců, kteří ji mají hlídat před odletem, zapříčiní, že se zásilka roztrhne a její obsah se začne vstřebávat do Lucyiina těla. Že se jedná o opravdu výjimečný „matroš", zjistí záhy, když bleskurychle zlikviduje všechny hlídače a uteče na svobodu. Ve všech směrech je najednou mnohem silnější, mnohem víc vnímá, rychleji uvažuje, dokonce si osvojuje nadlidské dovednosti. Může za to právě ta neznámá substance, která výrazně zvýšila procento využití její mozkové kapacity. Toto číslo navíc stále roste a Lucy si uvědomuje, že z daru by se mohla stát smrtelná hrozba. Vyhledá proto profesora Normana (Morgan Freeman), největšího odborníka na lidský mozek, aby jí zkusil pomoci. V patách má však Janga a jeho zabijáky, kteří nechtějí o svou kurýrku za žádnou cenu přijít. (CinemArt)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (1 551)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Byla mi naslibována fešná Skárlet SynJohana, které něco vjelo do podbřišku a ona z toho trojčí, strašlivácky philosophické přesahy a akce až po hrazdu. Dostal jsem paní, která vypadá jako značně použitá levnější štětule s blond melírem, breptot o užívání deseti procent mozkové kapacity od někoho, jenž užívá slabých sedm, a prapodivné kravení Korejčuků v Paříži. Ovšem na to, jaké zhůvěřilosti umí v posledních dekádách Luk Běsoň přenášet na plátno, jde vlastně o sympatické akční trdlování, které neponíží vkus ani tak vytříbenému znalci kinematografie, jakým jsem já. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Sice mi z toho vyplynulo, že každý další člověk, který by otevřel bránu ke svému mozku, stane se za a) Bohem a za b) zákonitě se promění ve flash disk. Takže, ehm, když by takovou bránu otevřeli všichni lidé na Zemi, stala by se z planety hrouda obývaná jen a pouze Bohy, kteří by logicky museli dojít do stejného evolučního bodu jako nakonec lidi, někam by se to prostě muselo stejně posunout, jen by to bylo nepředstavitelně jinačí s těmi všemi schopnosti a tak by možná bylo řešení, že by se pak ze všech staly ty flash disky. Takže planeta flash disků. Hih. Fantazie scenáristů, zdá se, nezná mezí, ale to je v pořádku. Film má bavit, fascinovat. A tento snímek doslova trhá prdel všem jiným o superhrdinech. Netřeba svalů a schopností, stačí jen jet na 20% své myslivny a nepít alkohol. Svět a vůbec celé jsoucno se vám smrskne na složitost dětského laptopu z Tesca. Super skvělý, tahle fantazie se mi vážně líbila, ačkoliv vlastně těží z problematiky, kterou nám už vysvětlily soušky ve školce - ale nedivím se, když ještě na zbylá procenta užívání mozku někdo uvěří. To máte jako s cestováním v čase, někdo ještě pořád věří na to, že při cestě do minulosti může zabít své já a zmizet, tedy později nikdy nevycestovat. Vtipné, že? Jo, paradoxy mají lidi, využívající jen půl promile své šedé kůry, velmi rádi. ()

Reklama

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Upoutávky v kině nebyly špatný a docela jsem se na tento film dost těšil, jenže co následovalo v tomhle díle překračuje možná dost meze a nechává se absolutně stáhnout mimo realitu. Byl jsem velmi zklamán po zhlédnutí. I když od začátku se to vyvíjelo celkem slibně a Freeman tomu dával svými vstupy dost naději, ale bohužel to nestačilo. ( Hodnocení: 3/10 ) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nehorázné guilty pleasure! Besson podle mě viděl Vesmírnou Odysseu a chtěl natočit něco podobného, ale po svém a v pozemském měřítku. Vznikl totální guláš z hrnce nadšeného geeka, který míchá páté přes deváté a nezajímá ho nějaká realita... Faktor zábavy je ale na maximální úrovni a žmrmlání Morgana Freemana o kapacitě mozku prolínají vymazlené akční scény, ve kterých je možné vše (ulítlejší MATRIX) a vybuchující planety. I dinosauři tam jsou! Strašná pitomost, kterou bych si ale neváhal pustit znovu. Scarlett to samozřejmě sluší a zvládá to všechno celkem obstojně uhrát. Novodobý PÁTÝ ELEMENT. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ak by som mal teraz reálne prehodnotiť všetky filmy, ktoré by mali mať reálny a realistický základ, tak by ich ostalo len malé percento s pôvodným hodnotením. Takmer všetky filmy sú vo svojej podstate sci-fi a je už len na vás, do akej miery popustíte mieru fantázie a tolerancie. Nechcem obhajovať Bessonov stret naivnej sci-fi báchorky s reálnym svetom, samozrejme, tu zaúčinkovali podporné látky počas písania scenára asi viac ako droga, ktorá dostala Lucy. Aj keď je to mýtus, možno Besson naozaj využíva rezervovanú kapacitu mozgu vo vyššom pomere, než my, bežní smrteľníci - a asi preto nevieme patrične doceniť jeho scenáristické eskapády. Každopádne, ja som sa bez užitia akýchkoľvek toxínov celkom bavil, Bessonov výstrelok mi do určitej miery pripomenul niekdajšie šialenosti v štýle The Fifth Element. Vizuálne pekné, vyčačkané, Scarlett sa osvedčili role ženských hrdiniek, akčné scény zvláda na jednotku, rovnako sú na jednotku natočené, prehľadné, takže entertainmentovsky na jednotku. Trošku zamrzel nedotiahnutý, všeobecný záver, ktorému mohol Besson venovať viac času (rozumej drog) a vystreliť nám totálne mozog z hlavy. 65%. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (24)

  • Informace ohledně funkcí lidského mozku získal Luc Besson v pařížském ICM (Institut du Cerveau et de la Moelle épinière tedy Ústav pro výzkum mozku a míchy). (Geriel)
  • Ve skutečnosti není jisté, zda australopiték jménem Lucy byla samička a není ani jisté, zda představitelé jejího druhu byli našimi předky. Autoři ve filmu spojili Lucy s představou mitichondriální Evy, která však žila přibližně o 3 miliony let později. (Jirka_Šč)
  • Premisa filmu vychází z populárního mýtu, že využíváme pouze 10% mozku. Ve skutečnosti využívá člověk mozek celý, ovšem ne najednou. (L_O_U_S)

Související novinky

Scarlett Johansson v Ghost in the Shell

Scarlett Johansson v Ghost in the Shell

06.01.2015

Když se v rozmezí čtvrt roku objevíte ve dvou akčních filmech, které vydělají 714 a 458 milionů dolarů, nabídky na další výbušné role se k vám jen pohrnou. A přesně to je případ Scarlett Johansson,… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Reklama

Reklama