Reklama

Reklama

Escobar - Paradise Lost

  • Francie Paradise Lost (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Escobar: Paradise Lost sa odohráva počas posledných rokov Escobarovej nadvlády v Kolumbii. Mladý surfer Nick (Josh Hutcherson) a jeho brat Dylan (Brady Corbet) nachádzajú skromné útočisko na surfovanie pri Medellin, kde Nick spoznáva ženu svojich snov Mariu (Claudia Traisac). Maria je však toho času zaneprázdnená prípravou kampane pre svojho strýka Pabla Escobara (Benicio del Toro). Potom, čo Pablo pomôže Nickovi a Dylanovi s miestnymi kriminálnikmi, s ktorými mali problémy, Nick postupne upadá do divokého sveta extravagancie, korupcie a krviprelievania, z ktorého je nemožné uniknúť. (ambron)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (77)

verbal 

všechny recenze uživatele

Místo jako vždy vynikajícího a charismatického sympaťáka Benedikta Býkovského bych si v roli nejúspěšnějšího kolumbijského farmáře všech dob představoval spíše takového Mariana Labudu. Pavel E. byl totiž ve skutečnosti odporný tlustý cigoš, který téměř nikdy nesundal křiklavou teplákovku Addidas, a co si za peníze utržené z velkoobchodního prodeje chechtacího prášku postavil haciendu snad vkusnější než Stojkovi v Bánovciach nad Bebravou. Znáte to, zlaté kohoutky ústící do smaragdové sanitární techniky, starožitný nábytek ve stylu Ludvíka XIV. stojící na tygřích a medvědích kožešinách citlivě zkombinovaný se sedačkami z rudé kůže pokryté žlutě žíhaným leskimem, nad tím vším obří zlatý lustr s kříšťálovými cancy osvětlující sbírky růžového porcelánu a panenky s porcelánovými hlavami, do toho na sytě zelených stěnách pár originálních vlámských mistrů… Ten chlap měl prostě styl spolu s dokonalým smyslem pro fén-šukej, přičemž Benedikt jej zahrál až příliš mrazivě a seriózně a udělal z něj přičmoudlého Dona Korleona, i když je z dokumentů jasné, že jste z něj naživo museli na první pohled srát smíchy. Tedy do doby, než vás některá z jeho goril ověšená zlatými řetězy tak, že vypadala jako stojan u Kartiéra, neoblažila tracheotomií a neuvázala vám kolumbijskou kravatu. Smyšlený příběh píchala Pavlovy neteře je však jinak vcelku záživný a ve druhé polovině dokonce až strhující, nicméně má jednu dost hnusnou chlupatou bradavici rovnou na čele. Tou je obsazení toho ultimativního neherce a krystalického slizáka z Hangrgejs a já bych tedy ty dvě hodiny mnohem raději než na jeho naprosto iritující xicht čuměl do roztažené prdele klečící Věry Bílé. Pokud však vždy na chvíli zavřete oči, jakmile se ten mutant objeví, dá se u toho sto dvacet minut celkem úspěšně nezlobit. Jestliže to jen tak namátkou a zcela náhodou srovnám například s takovým Birdmanem, odporným to, povrchním, nudným a hloupým zvěrstvem pro přihřáté pozéry, mám pocit, jako bych se z nejhnusnější mouchami obsypané veřejné latríny někde v Kalkatě vynořil na rozkvetlé himalajské louce. Ostatně vždycky budu soudit, že Birdman musí být zničen. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Del Toro byl jako Escobar výborný. Ostatně jako ve všech rolích. Hutcherson byl v roli blbečka, jehož jméno jsem zapomněl hned po posledním záběru, mizerný. Ostatně jako ve všech svých rolích. A stejně jako mi sedlo napůl herecké obsazení, sedl mi napůl i film. V jedné chvíli poutavá ukázka toho, jak to v Escobarově Kolumbii chodilo a v té druhé nanicovatý příběh kanadského jelimana zabouchnutého do Escobarovi neteře, což mu evidentně nedělá dobře. Jenže on jí tak miluje, že jo. Na escobarovské téma bych uvítal něco drsnějšího, politicko-dramatičtějšího a autentičtějšího, než je tahle nahořklá limonáda. Dívat se na to dá, ale ne víc než jednou. 50% ()

Reklama

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Benicio Del Toro je snad v každém snímku úchvatný a Escobar je tomu důkazem. Když už na nic, tak na něho se kouká vždycky s úžasem. Paradise Lost je trvrdý film zasazený do pro prostředí, které třeba není každému úplně blízké, ale o tom tenhle thriller je. Možná byl Pablo škarohlíd a nemilosrdný hajzl, ale uměl to. Lidé kolem něj, nemohli spát klidně a tak jede celý film od začátku do konce. Přijde mi, že všechno ostatní bylo jen jednou velkou kulisou, nevím jestli je to dobře, nebo ne, ale zapůsobilo to na mě. Možná bych ubrala nějaký ty minuty, ale jinak 7/10 ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak nepopírám, že o Escobarovi vím celkem hovno, krom toho kdo to byl. No tohle mě nebavilo, hlavně proto, že to není moc o něm jako spíš o jednom naprosto tragickým mladým debílkovi kterej se nejdřív chce za každou cenu přisrat do jeho famílie a když se začne všechno hroutit, tak už je moc pozdě na to aby přiznal, že je totálně v prdeli. Je prostě strašnej a těžce to neuhrává i když je druhá půle lepší než ta první a má pár slušných scén, tak kdykoliv byl ten vocas na scéně, tak stál za hovno a prostě to pohřbil a to jak předstíral morální dilema mě dobilo úplně. Takže já soudím, že nikoliv Birdman, ale hlavně to hovno z nutrie Hutcherson musí být zničen! 40% ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Kdybych předtím neviděl Narcos... Jenomže já jsem Narcos viděl. A tohle není ve srovnání s tím vůbec nic. Tohle je ve srovnání s tím jen film. Film o chlápkovi, jehož myšlení nedává smysl, a jediné, čím si to máš vysvětlit, tak tím, že byl lačná zrůda. Chybí mu ten lidskej rozměr, kterej mu dodal seriál. Kterej osvětlil seriál. Nevraždil beze smyslu. Nevraždil svoje nejbližší proto, že by mu mohli škodit. Vraždil je v momentě, kdy mu skutečně škodili, případně tehdy, když to na něj mohlo působit dojmem, že by mohli škodit. A hlavně: nikdy nebyl žádnej Nico, kterej se měl stát dokonce součástí širší rodiny. A i kdyby byl, tak by snad nevypadal jako figurka z japonskýho animáku, která ještě navíc věčně spřádá nějaký pikle. Z tohohle borečka bych byl paranoidní i já, vůbec jsem se tady tomu Pablovi nedivil. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (4)

  • Vlajka vejúca pred kanadskou ambasádou v Bogote, v skutočnosti nebola vlajkou Kanady. (MikaelSVK)
  • Španielska herečka Claudia Traisac vo filme používala mnoho mexických a argentínskych fráz, pretože vôbec nehovorila kolumbijským dialektom. (MikaelSVK)
  • Snímka sa natáčala v panamských lokalitách Bocas del Toro, Chiriquí i samotnom meste Panama. (mh825)

Reklama

Reklama