Reklama

Reklama

Okolo futbola

  • Rusko Oколо футбола (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film pojednává o životě ruských fotbalových chuligánů. Hlavními postavami jsou čtyři zástupci chuligánů Spartaku Moskva. Zápletka filmu spočívá v podezření, že chuligáni mají mezi sebou konfidenta, a proto je mnoho jejich akcí brzy zhaceno policií. Je jasné, že je třeba jednat a tento problém s donašečem vyřešit.
Film věrně zobrazuje chuligánskou scénu v Rusku. Samozřejmě je plný nečekaných zvratů, a taky rvaček. (FCBLFC)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Dle recenzí jsem čekal pořádnou hooligans melu a jednu bitku za druhou a s přihlédnutím na fakt, že jde o Rusko, tak tam jsem čekal dvojnásob. Ale Okolo futbola je přesný opak a více než na hooligans potyčky v lese sází na příběh okolo ústřední party, která je překvapivě celkem zábavná a ikonická, takže s tím problém nemám. Když si ale zpětně přehraju onu rvačky, které by měly být hlavní předností podobných filmů, chce se mi smát, jak neuvěřitelně béčkově, nudně a trapně je zde zobrazena - nedojde na téměř žádné záběry, žádnou krev, nic. Příběh 3/5, zbytek ale za řeč nestojí. Celkem brak. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Každému, co jeho jest. Neumím si představit, že bych měl v ligové sezóně x krát do měsíce dobrovolně cedit krev. Ale nikomu to neberu, na téhle dobrovolné bázi proti tomu v podstatě nic nemám. I když-kde se kácí les-tam lítají třísky, takže k úrazu mohou přijít i nevinní. Ale k filmu: je to jízda! Kvalitní jízda. Nebylo to tak, že by mě to chytlo a nepustilo, ale bylo to poctivý. ()

Reklama

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Jsem nesmírně rád, že se do podobného projektu pustili zrovna Rusové - pozadí jednoho z největších sportovních derby totiž slibovalo slušnou podívanou. Takhle povedený výsledek jsem ale nečekal. Ruský fotbalový Fight Club totiž nabízí nemilosrdný, nepřikrášlený pohled na skupinu fanoušků, kteří nechodí mávat šálou na stadiony. Místo toho preferují setkání na polích a v lesích s obvázanými pěstmi a nenávistí v očích. A i když chovám k tomuto způsobu projevu sportovní přízně značný odpor, tohle jsem si užil. A to nejen díky tomu, že je pro mě fotbal sportem číslo 1. Nesmírně mě bavila rozmanitost hlavních postav, kvalitně zpracované bitky i překvapivě sedící trocha romance. Takhle kvalitní ruské drama už jsem nějakou dobu neviděl, zasloužených 5*. ,,A proč se perete?" - ,,Jak jako proč? Protože musíme!" ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Súhlasím s Trevorom, že ide o jeden z najlepších filmov o chuligánoch, a to aj v porovnaní s britskými verziami, ktoré majú svoju atmosféru a špecifické prostredie, ale to Rusi majú rovnako tak dobre. Akurát nám dnes prerušili zápas o prvé miesto medzi Trnavou a Slovanom, lebo rovnakí idioti žijú aj u nás. Dobrá sonda do duševne mrzáckeho prostredia a krásne ruské devy boli už len ozdobou príbehu, ktorý vôbec nie je len okolo futbola, ale hlavne okolo bitiek a trochu aj okolo lásky. ()

echo 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů na téma fotbalové kultury okolo stadionů. Že to bude skvělý film již naznačilo to, že k natáčení filmu byli přizváni významní členové z top chuligánských skupin fotbalových klubů. A můžu jenom dodat to, že ve filmu co se týká reálnosti nebyly žádné nesmysly, zvlášť pokud jde o scénu v parku o které by se dalo říct, že si scénárista ulehčil práci a vymyslel nějakou zábavnou vsuvku do filmu, ale takhle se to opravdu událo. Ve filmu jsou krásně znázorněny pro nezaujaté diváky momenty “sportovního víkendu“ jak tomu sami říkají v Rusku. Jde hlavně o ten různý styl boje těchto skupin, jako je napadení jiné skupiny přesouvající se metrem nebo hledání soupeřů po městě, kde to nebylo plánované a pak ty plánované jako je bitka dvou prověrek (bitka, kde se bijí mladí kluci s čísly na zádech a pak se z nich vyberou ti nejlepší a zařadí se do hlavních skupin) nebo domluvené bitky top skupin. Když se k tomu přidá skvělý soundtrack a uvěřitelný příběh kde k rozluštění příběhu dojdeme až na samotném závěru, není co dodat. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (7)

  • Ve vedlejších rolích se objevili bývalí skuteční chuligáni. (FCBLFC)
  • Filmové záběry ze zápasu mezi Spartakem a CSKA jsou ze skutečného utkání, které bylo hráno v Moskvě 7. 10. 2012. (fnc)
  • Feduk - autor titulní písně, je v soukromí sám velkým fanouškem moskevského Spartaku. [Zdroj: Hooligans.cz] (boni)

Reklama

Reklama