Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cass Pennant - najlepšie predávaný autor kníh čiernej pleti v Británii a zároveň aj člen obávanej chuligánskej ekipy klubu West Ham United, ktorá si hovorí I.C.F.. Film sleduje Cassov životný príbeh od čias, keď ho, ako sirotu z Jamajky adoptoval starší biely párik z Londýna, až do čias, keď z neho vyrastie jeden z najobávanejších futbalových chuligánov v Británii. (Tomco)

(více)

Recenze (55)

Zeek 

všechny recenze uživatele

Další zfilmovaný příběh o fotbalu a násilí, nyní jsou to kladiváři a legenda Cass Pennant. Je vidět, že se režisér s celým štábem a samotným Cassem snažili, ale podle mě to nestačilo. Příběh to poutavý je, ale podle mě špatně zpracovaný. Ano, není to špatný, ale není to první film o hooligans. A kdo viděl ty ostatní, tak asi bude souhlasit, že toto je málo. Toto na ostatní nemá, i na Frodo Pytlíka(Elijah Wood) v Green street hooligans, zabývající se také WHU. Ale každýmu, kdo má tyhle filmy rád nebo jako já se na ně rád ze zvědavosti podívá, tak doporučuji Cass shlédnout, ale předem upozorňuji na mírný pocit sklamání na konci filmu, že z toho mohlo být víc. Hlubší pocit to ve mě nezanechalo. Moje hodnocení: 70% ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů o Hooligans. Cass Pennant byl dobrej blázen :D Stará dobrá Anglie kurva! - Chuligáni, skinheadi a pěkně natočený bitky, jen škoda že jich nebylo víc. Taky se mi moc líbilo jak tam hrajou herci z The Football Factory a Green Street Hooligans :) West Ham United Forever! Oi! ;) ()

Reklama

devNull 

všechny recenze uživatele

Neokoukané tváře, dobré herecké výkony a opět jiný pohled na britské Hooligans. Tohle téma mě poslední dobou zajímá, Football Factory to samozřejmě nemůže překonat, ale i tento film na mě v mnohém zapůsobil. Cass - hlavní hrdina - se potýká s problémem začlenění do společnosti. A věřím, že v sedmdesátých a osmdesátých letech v UK byla rasová nesnášenlivost i větším problémem. Není to celé o Hooligans, je to hlavně o úhlu pohledu jednoho člověka - a zcela ho chápu, když ho v ranném věku mezi sebe nevzal nikdo, než právě ICF. Film mě nenudil ani minutu a to si myslím, že jsem náročný dívák. Od začátku mě chytl a pustil až na konci. Doporučuju. Sice neznámý, ale výborný snímek. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MUSEL JSTE SE NA NĚCO O VÍKENDU TĚŠIT. DOBA SE OD POLOVINY SEDMDESÁTÝCH LET ZMĚNILA. FOTBALOVÁ CASUAL PŘEVZALA ULICE, TAKŽE SE JEDNALO O NAVRŽENÉ OBLEČENÍ A NAVRŽENÉ NÁSILÍ. NYNÍ JSME SI ŘÍKALI INTER CITY FIRM. ICF. NOVINY NÁM ŘÍKALY LES THUGS NOUVEAUX...“ /// Nebejt jen černoch. Bejt součástí ,,NĚČEHO“. Bejt výjimečnej. Jako Cassius Clay… Další zvláštní (?) pohled na fotbalový ,,hooligans“. Několik zajímavejch okamžiků v zajímavým životě ,,děsivýho černýho muže“. Životopis směřující ke dni, ve kterým Cass Pennant zjistil, KDO OPRAVDU JE. Fajn, ale já jsem spíš na drsnější sociální dramata… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen filmy podle skutečnosti. 2.) Stejnojmennou knihu, kterou napsal v roce 2002 Cass Pennant jsem nečetl. 3.) Zjistím, kdy je stylový přijet k hospodě pohřebákem. 4.) Thx za titule ,,pBen“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Cass je o násilí, troše fotbalu a i když to většinu stopáže nevypadá, film je především o tom, jak před násilím, které vás pronásleduje celý život, utéct. Je to celkem dobře natočené a i přestože mi Nonso Anozie v roli Casse Pennanta jako herec moc nesedí, zahrané je to solidně. Dokonce jsou i místa, která jsou nadprůměrná, ale buď jsem už příliš namlsán podobnými výtvory o hooligans nebo mě tento snímek nevtáhl do takové míry, jaké by na své téma měl a to i přes oblíbený britský akcent. Nižší rozpočet filmu samozřejmě neprospívá a tak je tento životopisný příběh sice převeden na filmové plátno, ale zasloužil by si jistě lepší zpracování. (6/10) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu si zahraje po boku skutečného Pennanta i známý britský boxerský veterán Frank Bruno. Hraje s ním vyhazovače v klubu. Pennant se s Brunem údajně zná, dle svých slov, celou věčnost. Zastal se ho na zastávce, kde se do Bruna naváželi čtyři neonacisti. Pennant v rozhovoru řekl doslova "byl to velkej chlap od pohledu, řekl jsem, že si dva by zvládnout měl, tak jsem mu chtěl pomoct s těma dalšíma dvěma." (don corleone)
  • Nonso Anozie, který hraje ve filmu hlavní roli, je nejmladším hercem, který ztvárnil na profesionální úrovni postavu Shakespearova Krále Leara v létě 2002. (don corleone)

Reklama

Reklama