Reklama

Reklama

Dovolená ze trest je po snímcích 50 x a stále poprvé a Píseň pro nevěstu třetí komedie, ve které exceluje herecké duo Adam Sandler a Drew Barrymore. Po katastrofální schůzce naslepo se osamělí rodiče Lauren (Barrymore) a Jim (Sandler) dokážou shodnout jen na jediné věci: už se nikdy nechtějí potkat. Jenže pak si nezávisle na sobě objednají fantastickou rodinnou dovolenou a celý týden se musí dělit o jediné luxusní apartmá na africkém safari. (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (495)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

To jsem si tak jednou letěl ze Zélandu na Fiji a oni mi pustili Dovolenou za trest. Říkal jsem si "okay, Pepiku, aspoň se trošku navnadíš." No náramně jsem se navnadil. Po týdnu na Fiji letím do Austrálie a hádejte, co bylo na playlistu? Dovolená za trest 2 aneb nikdy nebudeš vytrestán dostatečně. Adámku, ty jedno jelito, nemohl by sis dát taky na chvilku voraz a odletět někam hodně daleko? Věděl bych o skvělém filmu na cestu... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ať přemýšlím, jak přemýšlím, nedokážu si vybavit žádnou jinou hereckou kolegyni Adama Sandlera, s níž by mu to tak skvěle fungovalo, než právě Drew (trochu se tomu přiblížil se Saffron Burrows v Reign Over Me). A není to jen tím, že už to udělali třikrát. Je to zvláštní, prostě se dokáží naladit na tu správnou vlnu a člověk jim to žere. Ve Wedding Singer byli oba doslova roztomilí a já jim hrozně fandil. Z 50 First Dates si, pravda, jejich vztah moc nevybavuji (asi důvod do toho jít znovu), ale tady to zase bylo takřka až skutečné. Není to ale jen to, čím mě tenhle film chytil. Dokonce i toho humoru tu bylo na sandlerovku jaksi pomálu (a do popředí trochu vyčuhoval trapný pokus o humor). Ovšem navzdory již čistému recyklátu sandlerovských rodinných komedií, navzdory snaze o další záplavu typických sandlerovských komických postaviček, která však eruptovala v překvapivě šokující počet trapných postaviček - tolik vychvalovaný Terry Crew byl neskutečně trapný, zdá se, že veškerý svůj um, šarm a roztomilovst vyplácal ve White Chicks, ten hlavní hotelový šéf byl na pěst - mě to pobavilo. Snad tím, že tohle vlastně není Sandlerův film, protože mu ho ukradla Drew (opět zvláštní jak je to ne zcela typicky výrazná herečka, ale jednou za čas za to prostě vezme a posadí vás na prdel. Ještě si vzpomínám, jak mě v noci navštěvovala po shlédnutí Doppelgangera a Poison Ivy, který jsem, mimochodem, dával nedávno a Ivy ji věřil, stejně jako jsem ji tady věřil lehce zmatenou a nezdravě starostlivou matku) a hlavně výborně obsazené dětské role (zajímavá Bella Thorne). K dalším překvapením patří fakt, že mě ten film zaujal i jako tradiční rodinná agitka - protože mi to nepřipadlo tak klasicky kýčovité, prosté a jednoduché, jak je obvyklé (i když o mega dojácký kýčovitý závěr stejně nepřijdete) , tady jsem objevoval i zajímavé úseky. Možná je to tím jak stárnu, možná je to těmi hovady, co mě obklopují v reálu, ale prostě mi to nepřišlo tak čítankově nechutně prosté, ale trošku hlouběji zasahující. Abych to shrnul, mám hrozně rád Sandlerovy dementně komediální začátky, stejně tak mě ale baví i jeho součesné romanticko-rodinně-komediální agitky. A schválně, vsadíte se, že do deseti let Adam s Drew natočí společně čtvrtý film? ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

USA mají pořád obří problém s rasismem a důkazem je mmj. i tenhle film. Nesourodá dvojice mírně upjaté ženy a protivného odpudivého chlápka se dá dohromady až na africké superluxusní dovolené a to za přispění Afričanů, kteří jsou buď slizce sexuchtiví, tupí nebo neschopní. Což má sloužit k obveselení publika a také ke spojení dvojice, která by v reálném životě měla od sebe zdrhat, jak nejrychleji by uměla. Film předkládá i takové atrakce, jako jsou například „echt domorodé tanečky“, které si pro zasmání zkouší i zpovykaní, luxusem zhýčkaní běloši, alias bílí massa páni a paní opečovávání černoškým osazenstvem hotelu. Místy je to až nechutné. SHRNUTÍ: Kterak si v Africe zahrát na plantážníky a ještě přitom sbalit bílého opruza/opruzu. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Takové silnější tři hvězdy. Adamovi s Drew to vždycky moc sluší a tak nějak jim ten pár pokaždé věřím (příkladem budiž mnoho natočených filmů). Občas se tam mihnou nějaké dobré fórky, mezi které se zamotá klasický klišovitý příběh, na který jsme ale všichni určitě zvyklí. Velké + za Bellu Thorne - další nová oblíbená redheadka do mé sbírky. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Příjemná rodinná komedie někde na pomezí 3 a 4 hvězdiček se sympatickou ústřední dvojicí, které to slušelo už v 50x a stále poprvé. Jen opět škoda několika otřepaných klišé a nechutných scén. Nevím, proč to tam ti amíci za každou cenu cpou. Jinak vzhledem k tomu, že Drew je moje platonická láska snad už od 14 let, tak hodnotím tou vyšší variantou :) ()

Galerie (120)

Zajímavosti (21)

  • Vo filme si zahrala celá rada známych juhoafrických tvárí, najznámejšia z nich je Josette Eales. Cameo si strihol aj juhoafrický hráč kriketu a jeden z najlepších nadhadzovačov Dale Steyn. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama