Reklama

Reklama

Dovolená ze trest je po snímcích 50 x a stále poprvé a Píseň pro nevěstu třetí komedie, ve které exceluje herecké duo Adam Sandler a Drew Barrymore. Po katastrofální schůzce naslepo se osamělí rodiče Lauren (Barrymore) a Jim (Sandler) dokážou shodnout jen na jediné věci: už se nikdy nechtějí potkat. Jenže pak si nezávisle na sobě objednají fantastickou rodinnou dovolenou a celý týden se musí dělit o jediné luxusní apartmá na africkém safari. (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (495)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ať přemýšlím, jak přemýšlím, nedokážu si vybavit žádnou jinou hereckou kolegyni Adama Sandlera, s níž by mu to tak skvěle fungovalo, než právě Drew (trochu se tomu přiblížil se Saffron Burrows v Reign Over Me). A není to jen tím, že už to udělali třikrát. Je to zvláštní, prostě se dokáží naladit na tu správnou vlnu a člověk jim to žere. Ve Wedding Singer byli oba doslova roztomilí a já jim hrozně fandil. Z 50 First Dates si, pravda, jejich vztah moc nevybavuji (asi důvod do toho jít znovu), ale tady to zase bylo takřka až skutečné. Není to ale jen to, čím mě tenhle film chytil. Dokonce i toho humoru tu bylo na sandlerovku jaksi pomálu (a do popředí trochu vyčuhoval trapný pokus o humor). Ovšem navzdory již čistému recyklátu sandlerovských rodinných komedií, navzdory snaze o další záplavu typických sandlerovských komických postaviček, která však eruptovala v překvapivě šokující počet trapných postaviček - tolik vychvalovaný Terry Crew byl neskutečně trapný, zdá se, že veškerý svůj um, šarm a roztomilovst vyplácal ve White Chicks, ten hlavní hotelový šéf byl na pěst - mě to pobavilo. Snad tím, že tohle vlastně není Sandlerův film, protože mu ho ukradla Drew (opět zvláštní jak je to ne zcela typicky výrazná herečka, ale jednou za čas za to prostě vezme a posadí vás na prdel. Ještě si vzpomínám, jak mě v noci navštěvovala po shlédnutí Doppelgangera a Poison Ivy, který jsem, mimochodem, dával nedávno a Ivy ji věřil, stejně jako jsem ji tady věřil lehce zmatenou a nezdravě starostlivou matku) a hlavně výborně obsazené dětské role (zajímavá Bella Thorne). K dalším překvapením patří fakt, že mě ten film zaujal i jako tradiční rodinná agitka - protože mi to nepřipadlo tak klasicky kýčovité, prosté a jednoduché, jak je obvyklé (i když o mega dojácký kýčovitý závěr stejně nepřijdete) , tady jsem objevoval i zajímavé úseky. Možná je to tím jak stárnu, možná je to těmi hovady, co mě obklopují v reálu, ale prostě mi to nepřišlo tak čítankově nechutně prosté, ale trošku hlouběji zasahující. Abych to shrnul, mám hrozně rád Sandlerovy dementně komediální začátky, stejně tak mě ale baví i jeho součesné romanticko-rodinně-komediální agitky. A schválně, vsadíte se, že do deseti let Adam s Drew natočí společně čtvrtý film? ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Frank Coraci je vlastně takový americký Zdeněk Troška. Příběh určitě neurazí, je to celé miloučké, střídají se srdcervoucí kukuče s ufňukanými, jenže úroveň vtipu je zaseknutá někde na pomezí 3. třídy základní školy. Tak nám Adam Sandler jezdí na pštrosovi, no a co? Romantika začne částečně fungovat až na konci a Adam Sandler mě celý film připadá jako by ho to celé ani trošku nebavilo. 45% ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Pre mňa oveľa lepšie spracovanie než pred pár rokmi vydané - "Just Go With It." Sandler a Barrymore majú medzi sebou určitú dávku chémie, ktorá sa mi páči... romantika je príjemná, vývin ich vzťahu je príjemné sledovať a obaja podávajú celkom obstojné herecké výkony. Humor je na môj vkus občas mix. Miestami je však film maximálne otravný (najmä všetky kde bol Terry Crews), ale celkovo dokážem dať film do OK kategórie. Tohto roku som videl aj oveľa horšie filmy. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Adam Sandler a opět další recyklační dvouhodinovka. Tentokrát sice druhá polovina docela výsledný dojem zlepšila, avšak i tak je Blended jen kopírka toho, co už tu stokrát bylo i od samotného Sandlera a i přesto, že ho mám celkem rád, mě ty samé vtípky po dobu 16ti let už zkrátka nebaví. Po Jackovi a Jill se nicméně jedná o mírné zlepšení. Onen feel good moment jako 50x a stále poprvé, o který se tu pokoušeli, však tak úplně nenastal. [35%] ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Tak trochu guilty pleasure, ale na druhou stranu, kéž by bylo více takových milých a vtipných oddychovek, které si na nic jiného nehrajou a vtipy většinou skvěle fungují. Navíc Adam Sandler a Drew Barrymore jsou opět super, ale nejen oni. I děcka a vedlejší role (Crews, Lowe) jsou bezvadné. A ta nádherná Afrika! :) Občasnou přehnanost a trapnost snímku odpouštím, protože... SO ROMAAANTIC! ()

Galerie (120)

Zajímavosti (21)

  • Ve scéně, kdy se Lauren (Drew Barrymore) baví o změně účesu mladé Hilary (Bella Thorne), je vidět, jak její ofina několikrát změní svůj tvar. (juta)
  • Když jde Jim (Adam Sandler) po dovolené za Lauren (Drew Barrymore), tak vidíme scénu přesně opačnou, než ve filmu Píseň pro nevěstu (1998), kde spolu také hráli Barrymore a Sandler. Tam jde Sandlerova ex otevřít dveře Barrymore, kdežto v tomto filmu jde ex Barrymore otevřít Sandlerovi. (veronikajel)
  • V Africe v pokoji nezbyde na Jima (Adam Sanders) postel, a proto spí s nejmladší dcerou. To však nedává smysl, protože se jednalo o pokoj připravený pro pět dětí a logicky tedy i pěti postelemi, ovšem Jimova rodina je čtyřčlenná - Jim a tři dcery. (velkyvezir)

Reklama

Reklama