Reklama

Reklama

Gappa

  • Japonsko Daikjódžu Gappa (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vědecká expedice objeví na jednom z tropických ostrovů v jižním Pacifiku ještěra, kterého místní domorodci uctívají jako božstvo. Zemětřesení jednoho dne odkryje sluj a v ní ještěří mláďata. Domorodci varují vetřelce, aby je nechali tam, kde jsou. Ti však nedbají rad a odvážejí je do zoo v Japonsku. Rozzuřená matka mláďat se vydá hledat své potomky a ničí při tom vše, co jí stojí v cestě... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

Jayem odpad!

všechny recenze uživatele

Keďže ma k tomuto filmu neviažu žiadne sentimentálne úchylky tak hodnotenie zodpovedá kvalite filmu. Dej je taký jednoduchý a pritom stupidný že to až trieska dverami. Prakticky po 15 minútach viete presne čo sa stane do konca filmu. Ešte horšie ako ten príbeh sú však masky (gappa alebo čo to malo byť vyzerala ako andulka, ktora chodí ako človek v nepohodlnej maske a na chrbte ma namiesto krídiel rogalo ), herci a efekty ( ak sa to tak dá nazvať ). Kartónové domy, detské tanky a rakety vyzerajú strašne umelo v každom zábere. Jednoducho a výstižne odpad! ()

bolf!k 

všechny recenze uživatele

vim ze na svoji dobu to melo skvely triky ale v nasi hi tech pritomnosti je to strasnej shit :) obcas se zasmejete pri pohledu na ty maniky prevleceny za ptakoryby ale po chvili se vam to ohraje, vykony hercu sou mozna este ftipnejsi a celej film hazou do kytek, snad nejlepsi moment filmu je veta kterou v zaveru pronese japonske devce "vzdam se sve prace biolozky, vratim se do rodneho mesta, provdam se za obycejneho urednika a budu prat pradlo" viva la socialismus :D ()

Reklama

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Už len úvod predstavenia Gappy na LFŠ nás ohromne navnadil, keď sa na javisku postavila papundeklová replika Tokya a pár odvážlivcov ju začalo demolovať. A čo potom počas filmu, keď skutočný kríženec sliepky s dinosaurom začal predvádzať to isté? Tento film je kúzelný hlavne tým, že japonskí tvorci zamýšlali celú Gappu vážne a bez kúska irónie ju vydávali za katastrofický film. V skutočnosti sa celé kino nemohlo prestať smiať. Zásluhu na tom má i geniálny český dabing s naprosto neuveriteľnými hláškami. Reportérka vidí útvar podobný obriemu vajcu a s vážnou tvárou zahlási "To je kámen, ne?" Americký všeznalý odborník nabáda japoncov, aby počúvali malého domorodého chalaniska, ktorý stále len opakuje "Gappa se hněvat! Gappa se moc hněvat!" s hláškou "Poslouchejte toho kluka, ví toho víc, než my všichni dohromady." Jeden z hlavných hrdinov v iskrivom momente lišiacky žmurkne na svoju kolegyňu a povie "Ej, ty moje fotoreportérko". Na konci sličná reportérka precitne, uvedomí si zmysel svojho života a zahlási "Tak já se radši vrátim ku plotně." Jedným slovom - úžasné. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Klasické monster béčko, které se neslo na vlně úspěchů a oblíbenosti Gojiry, Mosury a Radona. Na rozdíl od ostatních se jí však nikdy nedostalo tak velké pozornosti, aby se objevila v několika dalších pokračování. Mohl zato zřejmě i fakt, že z létajících příšer na tom byla nejhůře. Nejde ani tak o vzhled samotný, spíše jde o to, že tvůrci nepřišli s nějakou pořádnou novinku, peckou která by diváky usadila do sedaček. Všechno co Gappa a její starý předváděli jsme už měli šanci vidět jak u Radona, tak i Mosury. Příběh samotný má místy navíc dost vlažné tempo, které tvůrci nedokázali pořádně rozpumpovat. I přesto dám samozřejmě lehce nadprůměrné hodnocení, protože na podobné filmy (monster, animal) jsem docela zatížený a ani mi už nevadí ty směšné a okoukané triky. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pro mně akcí nadupaný akčňák tehdy viděný v kině někde v půli osmdesátých let. Bylo to jako zjevení. K takovýmto filmům se teenager běžně nedostal. Snad jen při těch návštěvách našich u sousedů bydlících o patro níž. Soused byl vedoucí zeleniny a tak se dostal k videu a několika příšerně dabovaným xtým kopiím různých filmů, které mi byly v průběhu času zpřístupněny :-))) . Takže chápejte jak Gappa na velkém plátně zapůsobila ! Stále si vybavuji tu blížící se skvrnu na radaru ponorky i maminku shazující vrtulníčky z oblohy dupající při tom po tancích. Rád bych viděl to dílo dnes. V této době jsme přeslazeni počítačovými efekty, u filmů totho typu je nutnost ukázat divákovi padající mrakodraby, vybuchující auta... Zajímalo by mne dnes hlavně tehdejší zpracování efektů. Námět byl na svoji dobu dávno před Godzillou originální a za to dávám o hvězdu navíc. Dvě vajíčka. * * ()

Zajímavosti (2)

  • Několik převážně destrukčních scén z Gappy bylo použito v epizodě "Meltdown" (Roztavení) kultovního britského seriálu Červený Trpaslík. (Shaqualyck)

Reklama

Reklama