Reklama

Reklama

Inteligence

(seriál)
Ukázka z filmu 10
USA, 2014, 9 h 4 min (Minutáž: 40–43 min)

Tvůrci:

Michael Seitzman

Kamera:

Sidney Sidell

Hrají:

Josh Holloway, Meghan Ory, John Billingsley, P.J. Byrne, Michael Rady, Marg Helgenberger, Tomas Arana, Elden Henson, Grace Huang, Will Yun Lee, Henry Mah (více)
(další profese)

Epizody(13)

Hlavním hrdinou je Gabriel Vaughn (Josh Holloway), špičkový agent supermoderní tajné služby, jenž má v mozku implantovaný mikročip superpočítače. Společně s agentkou Riley Nealovou (Meghan Ory) musí nejprve zachránit uneseného člena CyberComu, americké jednotky na ochranu dat, pro kterou oba pracují. Dále se tito kybernetičtí policisté potýkají se sebevražednými pumovými atentátníky a zachrání dva americké novináře ze zajetí v Sýrii. (Universal Channel)

(více)

Videa (26)

Ukázka z filmu 10

Recenze (54)

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Hlavně se tady zas předhánějte kdo dříve seriál ohodnotí a pak to hodnocení i s komentářem nechá viset stejné po několik let, ikdyž bude více sérii :-) Po pilotu těžko říct, prozatím asi průměr. Jsem zvědav jakým stylem se bude seriál ubírat dál. Každopádně dvojice Ory & Holloway by to mohla utáhnout, nějaká chemie tam je :-) /// edit: Nebylo to špatné, bez problému koukatelný seriál. Chyběl tady tomu širší prostor pro nějaký výraznější děj. Linie postavy Gabriela a jeho manželky byla ukončena v prvních dílech a mohla být více rozvinutější. Poté zde byly průměrné epizodní díly, které měly jasně nalajnovaný scénář a to lepší přišlo v posledních částech. Šel bych možná i výše nebýt nudnější prostředka a podle toho zda vznikne druhá série. Ohledně srovnání s Chuckem: Jistá podobnost zde je, akorát Chuck měl vyváženější prostor pro komedii a akci. Zde moc humoru není, romantický podtext mezi hlavními postavami je jen letmý a zatím se nerozvinul. Tohle je spíše akční. (hodnocení za 1. sérii - konec) ()

erased 

všechny recenze uživatele

Ústřední téma ne nepodobné sci-fi proprietám v Almost Human nebo Continuum je v Intelligence nejen pohříchu nevyužito, ale dokonce je zde po naprosotu většinu času upozaděno na úkor sice zajímavých, ale stále tuctových případů o každodenním zachraňování světa před superkonspiracemi probíhajících po vzoru zaměnitelných epizodních krimi. Když už konečně každý díl dojde na tu jednu povinnou zmínku o transhumanismu a nebezpečí/výhodách technologického pokroku, jediné, s čím se autoři vytáhnou jsou jen stokrát slyšené nepodnětné pedantské kecy. Kdyby image seriálu zachraňovaly třeba sympatické postavy nebo chemie mezi nimi, dal by se alespoň brát jako nenáročná zábava k žehlení, kromě hlavní postavy a jejího všehovšudy dvakrát se objevivšího protějšku buď není o co stát, nebo je obsazení přímo přímo na odstřel. Nakonec sice lituju promrhaného času u seriálu, ale mnohem víc mi je líto další promarněné příležitosti, toto téma totiž na kvalitní zpracování stále marně čeká. ()

Reklama

Vojťas 

všechny recenze uživatele

Jsem poměrně zklamaný. Od akčního sci-fi s J. Hollowayem jsem si sliboval hodně, ale i když scénář byl dobrý a o zvraty není úplně nouze, tak natočené to je opravdu špatně. Režisér by si měl jít kleknout do kouta a přemýšlet, proč to udělal tak nezáživně - možná za to zčásti může i zbytek hereckého ansáblu, který ze sebe také moc kvality nedostal. Potenciál tu byl, škoda = jako by se počítalo se sledovaností a řeklo se "ať se to prostě nějak natočí". Další epizodě (i když žánrově a kvalitativně to od Almost Human či The Tomorrow People nemá moc daleko) šanci nedám. 50% ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Oproti spoustě ostatních jsem spokojen hlavně s tím, že se z toho nevyklubal další Chuck. Nehledal jsem v tom totiž akční komedii. Na druhou stranu musím říct, že to rozhodně mohlo být zajímavější či lepší. Na obsazení jsem se těšil, Sawyer byl vždycky docela sympaťák a i Karkulka se mi v předchozí roli zalíbila. Nakonec to nebylo špatný, jen jsem od toho čekal asi o něco víc. Nejlepší vychytávkou je Gabrielova rekonstrukce místa činu, to se mi líbí a to mě baví, škoda, že takových věcí tam není víc. Na celý projekt jsem se těšil, společně s Almost Human u mě šlo o nejočekávanější novinky. Kdybych se měl rozhodovat, který z nich si raději ponechám, tak by Intelligence nezvítězila. Uvidíme jestli se dočkáme druhé série, pokud ano, tak se na ni určitě podívám. 70 % ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Pilot: Intelligence mi po první epizodě připadá jako mix Chucka a hry Watch Dogs. Možná teď budu trochu nadhodnocovat, jelikož jsem se ke sledování tv tvorby vrátil po poněkud delší době, ale pilotní epizoda hi-tech seriálu se Sawyerem v hlavní roli mi sedla jako už dlouho nic. Podle reakcí to však vypadá, že to teď kvalitativně půjde strmým pádem dolů, a tak první ochutnávce trošku provinile napaluji plnou. 10/10 ----- Red X: Seriál si k mému překvapení drží nastavenou laťku na téměř té samé pozici, na které byla zavěšena po pilotní epizodě. Čínu vystřídal Afghánistán a tím druhá epizoda získala aktuálnější rozměr. Vzhledem k vývoji děje jsem nesmírně zvědav, kudy se budou následující události ubírat. 8/10 ----- Mei Chen Returns: Bohužel je sledovanost seriálu mizerná, a tak bude s největší pravděpodobností zrušen. Určitě je hlavním faktorem téměř totožná premisa jako u Chucka, který navíc hraje více na komediální notu. Mírně klesající kvalita jednotlivých dílů tomu také příliš nepomáhá. Třetí epizoda je prozatím nejslabším výletem do Sawyerovy hlavy. Hlavní postava začíná alespoň více hláškovat a potěšila i účast Lance Reddicka (velitel útvaru Fringe) a Tomase Arany (Bourneovský velitel CIA). 7/10 ----- Secrets of the Secret Service: Ty úvodní titulky už mi začínají lézt na nervy, horší nápad snad tvůrci mít nemohli. Samotný děj ve třetím nejdéle obydleném městě na světě je zlepšením oproti ději předchozí epizody, která se zaměřovala spíše na děj uvnitř elektronické součástky. Něco podobného pro příště úplně vypustit a raději se soustředit na děj mimo elektronické obvody, bude to alespoň o bit lepší, stejně jako tato epizoda. 7/10 ----- Cain & Gabriel: Po pilotní epizodě je zatím nejlepším dílem ten pátý. Nechybí mu drive, docela reálná zápletka a tentokrát i tajemno. Mám takové tušení, že pokud sledovanost rapidně neklesne, půjde o jeden z nejzábavnějších seriálů roku, kterému budu přát odklepnutí druhé série. Naštěstí se sledovanost pro tuto chvíli ustálila a naděje umírá poslední. 8/10 ----- The Rescue: Výborné představení, letos již druhý televizní výlet do Mexika, tentokrát ještě povedenější. Jen tak dál. 8/10 ----- Patient Zero: Kdyby se seriál zaměřil více na nepřátele zevnitř systému a na militantní stránku věci, byl bych rád. Pacient Nula tohle splňuje tak nějak na půl. Tentokrát chybí tah na bránu a postavy jsou spíše nuceny reagovat na okolnosti než že by příběh a jeho vývoj samy tvořily. 7/10 ----- Delta Force: Osmý díl je dílem nejslabším. Osobní rovina tu postavám chybí od pilotní epizody, ale vše vyvažoval místy výborný děj, místy GP zábava. U Delta Force se zkouší vážná atmosféra, ale s mizivým účinkem, a tak musí vše zachraňovat Josh Holloway, který si jako jediný drží standard celých osm dílů. Mimochodem v Delta Force jde nejspíš o nejlepší zpracování Hledání min. 6/10 ()

Galerie (78)

Zajímavosti (1)

  • Organizácia, ktorej Gabriel (Josh Holloway) patrí, sa volá USCC, čo je skratka pre United States Cyber ​​Command. (Martin12500)

Reklama

Reklama