Reklama

Reklama

Umění tančit v dešti

  • USA The Art of Racing in the Rain (více)
Trailer 1

Snímek Umění tančit v dešti, inspirovaný úspěšným románem spisovatele Gartha Steina, vypráví srdečný příběh očima vtipného a hloubavého psa jménem Enzo. Díky nezlomnému přátelství se svým majitelem Dennym Swiftem (Milo Ventimiglia), ctižádostivým automobilovým závodníkem, Enzo získal úžasný vhled do podstaty lidské existence a dobře si uvědomuje, že techniky potřebné na závodišti mohou posloužit i k úspěšnému zdolávání překážek na cestě životem. Film sleduje Dennyho a jeho milované blízké – manželku Eve (Amanda Seyfriedová), dcerku Zoe a v neposlední řadě i nejlepšího přítele Enza. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (143)

Najt 

všechny recenze uživatele

Filmy o psech poslední dobou opravdu válí. Tohle je další příběh z pohledu pejska. Tentokrát je to psí pán Enzo, pejsek který se stal důležitou součástí Mila Ventimigliho závodníka srdcem i duší. Enzo ho provází cely svůj život v dobrém i ve zlém a osud k Milovi nebyl vždycky příjemný. Oba dva mají společný koníček a smysl života a to je závodění, které se prolíná s jejich osobním životem. Příběh je plny dojemných i smutných chvil a emočně založení lidé budou mít co dělat. Dávám absolutní hodnocení protože herecký výkon Mily, komentář Enza a celkově psí hrdina je prostě šéf a mě to bavilo víceméně od první minuty až do úplného konce a ani chvíli jsem se nenudil. Hlavně díky skvělému komentáři. Opět absolutní hodnocení protože se jedná o další film, který řadím mezi nejlepší filmy o psech. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Začínám nemít rád psí filmy. Všechny mají totiž úplně stejný průběh a depresivní konec. The Art of Racing in the Rain je rozhodně ten typ snímku, jež bych se nebál nazvat výborně natočeným, se zajímavými postavami, poselstvím a celkovým prožitkem. Ale rozhodně bych jej nenazval feel-good, ačkoliv se do toho ranku do jisté míry řadí. Po velkou část filmu jsem z něj měl docela slušnou depresi a nijak mě nemotivoval k světlejším zítřkům. Vlastně jsem rád, že to není totálně naivní jako všechny ty Psí poslání, ale tohle je zas na opačném spektru. A knížka je pochopitelně lepší (haha)...7,5/10 ()

Reklama

Grondal 

všechny recenze uživatele

Film tlačí na 100% od prvej minúty, ale nie na plynový pedál, ako by mohol napovedať názov, ale na emócie diváka a nie je to správne. Tvorcovia tohto kúsku sú riadny úderníci, pretože ani 100% im nie je dosť a preto, aby zvlažili kapesníčky divákov (a najmä psíčkarov) robia aj nemožné a snáď tu nie je ani jedna scéna, ktorá by nemala mať nejaký vykalkulovaný emocionálny dopad. Nedá sa povedať, že by to išlo úplne mimo, aj keď je to také očividné, že môj organizmus sa tomu už aktívne bránil. Opakovane tu máme predkladanú myšlienku, že hlavný psí hrdina sa chce po smrti reinkarnovať v ľudskom tele, ale jeho prehnaná psychológia skôr nasvedčuje, že k tomuto už došlo v obrátenom gardé, teda, že sa nejaký človek reinkarnoval v psom tele. Ak ste nadšený psíčkar, choďte do toho, zrejme nebudete sklamaný, ostatný sa pripravte na emocionálne vydieranie, ktoré nemusí byť každému po chuti. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* vím, že filmy se zvířaty a speciálně se psi jsou natáčeny hlavně, aby dojmuly, což dokážu občas překousnout. Bohužel v tomto už bylo sentimentality přes míru a žádnou jinou přidanou hodnotu filmu nevidím, aby si zasloužilo současnou vysokou známku (80%). Navíc tentokrát může za toto zklamání i samotná ČSFD, protože jsem si ho vybral kvůli zařazení do žánru komedie, kam rozhodně vůbec nepatří, i přes pár vtípků. Za sebe bych ho zařadil jen mezi žánry rodinné a drama. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Veľmi vzdialený príbuzný Psia duša. Book-based film, zachytávajúci výnimočné priateľstvo medzi mužom a psom. Toto priateľstvo vydržalo všetko a počas tých najťažších momentov (rodinná tragédia, takmer strata dieťaťa) pre Dennyho tu bol Enzo a pre Enza tu bol Denny. Kombinácia tohto priateľstva a prostredia rýchlych áut, závodov a Formula 1 – toto pravdepodobne nenechá chladným ani jedného chlapského diváka. Príbeh síce predpovedateľný (a podobné filmy sme v minulosti videli veľa), ale tak skromne a jednoducho zachytený, že vám to vadiť nebude. (Pred)Záverečná spoločná jazda Enza a Dennyho je jedným z najkrajších momentov vo filme. Záverečný song „Have You Ever Seen the Rain“ od Creedence Clearwater Revival je dobrou voľbou a z hľadiska názvu symbolickou. Osobné hodnotenie: 82% (****) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (16)

  • Model auta Ferrari 250 Testa Rossa z roku 1957 vo filme je len replikou. Originálnych áut tohto modelu je na svete len 33. (Arsenal83)
  • Pes Enzo má hlas Kevina Costnera, ktorý po prvýkrát vo svojej kariére použil svoj hlas na dabovanie zvieraťa vo filme. (Arsenal83)

Reklama

Reklama