Reklama

Reklama

Umění tančit v dešti

  • USA The Art of Racing in the Rain (více)
Trailer 1

Snímek Umění tančit v dešti, inspirovaný úspěšným románem spisovatele Gartha Steina, vypráví srdečný příběh očima vtipného a hloubavého psa jménem Enzo. Díky nezlomnému přátelství se svým majitelem Dennym Swiftem (Milo Ventimiglia), ctižádostivým automobilovým závodníkem, Enzo získal úžasný vhled do podstaty lidské existence a dobře si uvědomuje, že techniky potřebné na závodišti mohou posloužit i k úspěšnému zdolávání překážek na cestě životem. Film sleduje Dennyho a jeho milované blízké – manželku Eve (Amanda Seyfriedová), dcerku Zoe a v neposlední řadě i nejlepšího přítele Enza. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (143)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Film, který se snaží svézt na vlně populární psích dojáků, ale chybí mu vše potřebné k tomu, aby dokázal zaujmout i běžného diváka. Zaměřuje se jen na prvoplánové plačky, kterým stačí umírající čtyřnohý mazel a neřeší nic jiného. Film neustále tlačí na pilu a doluje slzy, ale bohužel dost povrchním způsobem. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Art Of Racing In The Rain" bude asi najväčším filmovým sklamaním za celý mesiac. Možno aj rok. Neviem čo mám k tomuto reálne povedať. Trailer navnadil, obsadenie bolo veľmi dobré a bol som zvedavý čo sa stane. Plus je super, že vo filme uvidíme aj rýchle autá a skvelé závody, že? Nie neuvidíme. Ja viem, že som tvrdý, ale reálne som čakal, že tu budeme mať viac závodenia a menej gýčovitých scénok, ktoré som postupne už nevládal stráviť. Realita je taká, že sa tu natrepali všetky potrebné klišé a jednotlivé citové manipulácie, ktoré vyvrcholia v jeden citový gýč. Okrem toho tu Kevin Kostner je v role psa Enza, ktorý má neskutočne komplikované vnútorné monológy, ktoré mu teda skutočne nie som schopný uveriť. Neviem si predstaviť, že by sa toto dialo v hlave psa. Niekoľko iných filmov túto tému nakuslo a myslím si, že odviedli oveľa lepšiu prácu v tom reálnom podaní. Fungovalo to dobre. No tu tým monológom vôbec neverím. Je tu niekoľko dobrých scénok a pár dobrých fórov, plus Enzo je skutočne zlatý. Ale je ťažké sa prekúsať cez všetky tie klišé, ktoré dokonca dospejú až k súdnemu procesu a boju o dieťa a všetko podobné. Videli sme to miliónkrát a je to len silné citové vydieranie. Film je vďaka tomu neskutočne monotónny, pomalý a strašne nudný. Vidím, že sa to ľuďom páčilo, no pre mňa je to príliš veľký gýč na to, aby som reálne niečo poriadne vyzdvihol. Pozerá sa na to okey, keď reálne máme nejaké závody tak sa tempo dvíha a sem-tam sa nájde dobrá hláška, ktorá ma pobavila. No čo sa ostatného týka, tak som bol znudený na smrť a čakal kedy to konečne skončí. Hodnotenie: D+ ()

Reklama

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Jezdci se neupínají k budoucnosti ani k minulosti. Ty nejlepší se soustředí jen na přítomnost. Tou bysme měli všichni žít nejvíce a ne jen ty nejlepší jezdci. Není to film na 4*, ale já je rád dám. Jedna je za Enza se skvělým hlasem Kevina Costnera a druhou má Denny. Frajer, který se vždy zachová skvěle, má velké srdce a umí odpouštět i tam kde by to málo kdo dokázal. A to je mi moc sympatické. Raději si vždy dám něco takového než nějakou českou komedii se záchodovým humorem. :) ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Velice, velice, velice silný emotivní příběh! Příběh o pejskovi, který se dá dohromady s Dennym a je jim fajn. Pak přijde do jejich života žena, dítě, chvilka radosti a pak už jen trápení. Líbilo se mi, že hlavní postava je závodník, a tak mě ten film díky tomu bavil ještě více. Každopádně se jedná o velmi smutný film, jelikož Enzo s Dennym prožili mnoho útrap. Musím ocenit výběr psa, protože ty jeho oči a ty výrazy, které měl, přesně odpovídaly scénám, které se zrovna odehrávaly (naprosto přesně vyjadřovaly emoce – radost, smutek atd.) Milo Ventimiglia se přesně hodil do role závodníka a starostlivého otce. Tento film opravdu musí chytit za srdce každého a většina diváků si u něj pobrečí. ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Nenápadný film, ale velmi krásný a dojemný. Neměl jsem tušení, jak se bude děj vyvíjet, ale při jeho sledování jsem byl do obrazovky tak "zažraný", že více než hodina čtyřicet mi utekla jak chvilka. Líbilo se mi, že pes Enzo neměl žádnou nadpřirozenou schopnost (vyjma nočních můr) a děj byl velice reálný. Ostatní děj byl také hodně emotivní a místy až krutý. Tento film mě velice nadchnul a zaujal. Nejen skvělému Enzovi dávám 80%, čtyři hvězdy. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (16)

  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 13 000 pracovních míst. (BMW12)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno