Reklama

Reklama

Průmyslový magnát, miliardář Damian Hale (Ben Kingsley) již dlouho ovládá svůj svět, ve kterém ze své newyorské operační základny mistrovsky rozehrává mocenské hry. Po vzájemném odcizení se svou dcerou, aktivistkou Claire (Michelle Dockery), má Damian opravdový vztah pouze ke svému celoživotnímu příteli a pravé ruce Martinu O'Neilovi (Victor Garber). Ale diagnóza nevyléčitelné rakoviny přiměje Damiana podstoupit radikální lékařský zákrok, „odpoutání", který pro něj zvrátí běh času. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (387)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Asi tak: Není to nic výjimečného, co byste si chtěli mermomocí pouštět znovu a znovu, ale rozhodně to v ničem neurazí a to ani podáním ani herci samotnými. odsýpá to a nenudil jsem se, ačkoliv je to dost předvídatelné a nečekaných zvratů a překvapení je tu ještě méně než šokujících odhalení toho, kdo je kdo, hlavní postavou. A právě ani Ryan nijak nevybočuje, prostě to, co má zahrát, zahraje dobře. Film i dobře vypadá a nemá žádný neduh "to vypadá jak televizní krátký levný film" natočený na kameru v mobilu, přičemž Singha bych v tom ale taky nehledal. Z filmu jsem odcházel odpočinutě z nenáročného filmu, který sice možná nebyl nijak objevný a samozřejmě zapadne, ale mě neuspával (oproti paní pár sedaček vedle mě, která to dala znát zrovna v té jediné nejtišší několikavteřinové scénce v celém filmu), nenudil a příjemně rychle utekl. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Skvelý "malý" jarný thrilller (Limitless, Source Code), nasadený nešťastne v letnej sezóne. Super nápad, prekvapivé zvraty, znesiteľná dávka žánrových klišé a sentimentu. Scenár občas urýchlene zjednodušuje dopad zvratov na reakcie postáv, ale robí to za účelom udržania svižnej dynamiky rozprávania, ktorá je perfektná. Akčné scény nečakane napínavé a drsné. Konečne mainstreamovo efektívne zužitkovaná Singhova exotická réžia. Jedna z najlepších Reynoldsových rolí. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Self/less je hrozně předvídatelný film. Sice disponuje zajímavou zápletkou, nicméně provedení značně pokulhává. Moc často se totiž nestává, že bych si zhruba ve třech čtvrtinách filmu nevzpomněl na jméno klíčové postavy z poloviny. Je velká škoda, že toto téma a myšlenku Tarsem Singh nerozvedl lépe a do větší hloubky. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Meaning/Less. Tarsem Singh mi nikdy neprišiel ako vyslovene dobrý režisér, vie síce pracovať s vizuálom, estetickou stránkou filmu a prenášať na plátno dych berúce obrazy (The Fall, The Cell), kde aj z obyčajnej akčnej rúbačky dokáže urobiť nezabudnuteľný zážitok (Immortals), začo mám jeho filmy rád, no s ostatným to už je problém. Práca s postavami, práca s tempom, práca s atmosférou, práca s napätím, práca s príbehom, to všetko u neho predstavuje zásadný problém. V prípade Self/Less sa vzhľadom na financie vzdal aj toho vizuálu a výsledok je tak silne priemerný snímok ktorý pôsobí ako lacnejší televízny film, nie nepodobný sci-fi thrillerom ktoré v 90. rokoch húfne okupovali videopožičovne. Je to škoda, pretože Self/Less disponuje pútavou zápletkou, no jej prevedenie na plátno značne pokulháva. Singh neprekvapivo nejde nijako do hĺbky, uspokojí so základným načrtnutím problému a ďalej už len servíruje rutinnú akčnú žánrovku bez akéhokoľvek napätia alebo pútavej akčnej scény. Všetky zvraty sa tak nejakú dejú, lebo sa dejú, nič neprekvapí, žiaden moment nepôsobí zásadne a v druhej polovici je celé dianie neskutočne uťahane akoby boli z filmu unavení všetci zúčastnení, nielen divák. Nakoniec sa to dovlečie do predvídateľného, patetického záveru a v ústach zostane iba pachuť premárneného času. Self/Less by chcel byť malý inteligentným sci-fi thrillerom, ktorý prevetrá mozgové závity po vzore napríklad Source Code, Limitless a im podobným, ale vo výsledku je obyčajným sci-fi béčkom určeným tak maximálne do večerného programu v televízii, tam neurazí. V kinách však nemá čo hľadať. CELKOVO: 2* (4/10) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak si to u mě Tarsem Singh po Válce Bohů a Sněhurce zase napravil. Nesmrtelný je totiž skvělý film, který sci-fi, drama a akčno skloubil tak, jak se to povedlo například Minority Report(u) Stevena Spielberga. Tedy úplně přirozeně. Skvěle to vypadá, že to trvá dvě hodiny jsem si (na rozdíl třeba od Pádu) takřka neuvědomil a herce a herečky byla radost sledovat. Finále jako ze Staré pušky mi udělalo radost, neberu ho jako krádež, ale jako přesnou a stejně působivou citaci. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Přestože je jeho jméno na všech plakátech, na některých dokonce i s jeho vyobrazením, Ben Kingsley (Damian) se objevuje jen v prvních 15 minutách filmu. (tom.nosek)
  • Dýňový vodojem se ve filmu nachází v Missouri. Ve skutečnosti se ale dotyčný vodojem nachází v Louisianě a jeho dýňový vzhled byl navíc vytvořen pouze pro natáčení filmu (tom.nosek)

Související novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (více)

Reklama

Reklama