Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film rozpráva strašidelný príbeh 27-ročnej Angely Holmes (Olivia Dudley), ktorá okolo seba nečakane začne šíriť skazu a smrť. Po tom, čo miestny kňaz (Michael Peña) zhodnotí, že Angela je posadnutá diablom, Vatikán zaháji pokus o exorcizmus. Starobylé satanistické sily sú ale silnejšie, než sa predpokladalo. Pokus o vyhnanie diabla farárom Imanim (Djimon Hounsou) a kardinálom Bruunom (Peter Andersson) dopadne katastrofálne a, čo je pre cirkev ešte horšie, z Vatikánu uniknú záznamy o tejto udalosti. (ywo666)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (66)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $8,495,000Tržby USA $1,784,763Tržby Celosvetovo $8,900,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ na moje prekvapenie pozerateľné, zvládnutý horror, či už po režisérskej alebo hereckej stránke, hlavne tá režijná ma prekvapila nakoľko Mark Neveldine ma doteraz svojim rozháraným štýlom moc neočaril, tu mu to nejak vychádza, napätie a dusná atmosféra tu samozrejme nechýba /65%/ ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

The Vatican Tapes nieže žiadnym novátorským dielkom. Len sa priživuje na tom, čo tu už dávno ukázal niekto iný. To by ani tak nevadilo, lebo do tohto žánru priniesť niečo nové, je už priam nepredstaviteľné. Ale raz začas príde film, ktorý ponúkne niečo nové, iný smer a tento, to pravdaže nie je. Na film sa dobre pozerá, je technicky na slušnej úrovni, hudba sem pasovala a herci sa sem tiež hodili. Len ako film ubieha, tak je jasné kam to všetko speje. Najväčším problémom filmu je scenár, nevedel vobec vytvoriť príslušnú atmosféru a pri takýchto filmoch by mala byť jeho súčasťou, čo ale nebola. Film nenaserie, ale určite ani nenadchne. Slabé 3*. ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

S touto tématikou jsou filmy super a vzhledem k castingu jsem od toho dost očekával. Tak trošku mi vrtalo hlavou, proč menší horor s tak nabitými herci nebyl v kino produkci a prakticky jen prosvištěl na DVD. Postavy jsou v pohodě, dej se vyvíjí během jednoduché zápletky, tak jak člověk očekává, ale.... Scény, kdy se má projevovat zlo, démon, antikrist, tak jsou velmi nudné, nenápadité a závěr? Snad nejhorší v exorcistické filmografie a dostáváme neskutečný patvar. Docela by mě zajímalo, kdo ty herce do toho nalákal, asi honorář, na zbytek nezbyly peníze.....4/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Film nakoniec dopadol celkom okey. Ale musím sa priznať, že som od neho čakal o niečo viac a to najmä čo sa týka faktoru strachu. To je dokopy možno jeden z mála problémov, čo film má, no podľa mňa je veľmi závažný. "The Vatican Tapes" nie je podľa mňa ani trochu strašidelný. Je to celkom fascinujúce sledovať a človek chce vedieť kam sa to posunie, no nebol jediný moment, kedy by som sa vydesil s výnimkou keď vrana vletela do autobusu. To bola najsilnejšia scénka čo sa faktoru strachu týka. Zvyšok bol znepokojujúci, ale nie desivý. Okrem toho ešte trošku vadili 3D Efekty, nakoľko som film videl v 2D. A je to len pre efekt... nič viac ani menej. Efekty sú ale podľa mňa solídne, postavy sú celkom v pohode, jediný kto je podľa mňa ale ozaj dobrý je mladý kňaz. Scénka exorcizmu je výborná a rovnako aj bitka bláznov stojí za to. Som rád, že som film videl a zapôsobil na mňa viac než mnohé iné horory tohto roku, ale skôr po vizuálnej a príbehovej stránke. Plus dávam veľký kredit filmu za to, že skombinoval found footage s klasickým filmom. To sa často nevidí a funguje to skvele. Ale ako som už povedal, z faktoru strachu je film dosť mdlý. Hodnotenie: C ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Filmy s tématikou exorcismu na mě vždy působili jako magnet, a navíc když v tom měla figurovat i Found Footage forma, byl jsem z The Vatican Tapes jako na trní. Bohužel, z výsledku jsem ale poměrně dost zklamaný, neboť téma exorcismu tu sice je, ovšem není ústředním bodem, to zaujalo spíš posednutí a jeho následný vývoj a FF tu slouží prakticky jen jako nepodstatný prvek, respektive jako nevýrazný doplněk k alespoň nějaké smysluplnosti dané zápletky. Co se tedy pak té zápletky týče, nedá se jí odepřít jistá míra originality a několik zajímavých nápadů, problém ale je, že zatímco začátek je velmi působivý, napínavý a atmosférický, tak postupně se to vše vytrácí, aby to celé následně přešlo do poměrně nezáživně stagnující podívané, která se pak nepřesvědčivě doplazí až do doslova třeskutého finále, které mi ale přišlo jednak nudně vypointované, ale především až nehorázně přestřelené, sice tedy netuctové, ale prostě fakt takový „ťuky, ťuky na hlavu“. Abych ale jen nehanil, atmosféra je tu po většinu stopáže působivá a ani s napětím to nedopadlo vyloženě zle. Obsazení je jinak složeno z poměrně známých, i když vesměs béčkových jmen, ovšem bohužel až na ústřední posednutou hrdinku ze sebe nikdo z nich nevydoloval nějaký přesvědčivější výkon, což je také škoda. Zkrátka, já očekával něco o dost jiného, a i když nechci tvrdit, že mě to nějak vyloženě nebavilo, tak o výraznou podívanou bohužel zdaleka také rozhodně nejde. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (2)

  • V čase 39:49 je možné vidieť tieň kamery na chrbte Angely Holmes (Olivia Dudley), ktorá kráča po chodbe. (DJ Rocco iNc)

Související novinky

Rychlá a zběsilá válka s vlkodlakem

Rychlá a zběsilá válka s vlkodlakem

12.01.2014

Chris Morgan, scenárista posledních čtyř dílů Rychle a zběsile, momentálně přepisuje scénář sedmičky. Společně s Jamesem Wanem musí vymyslet, jak přesně se série vyrovná se smrtí Paula Walkera, svůj… (více)

Reklama

Reklama