Reklama

Reklama

Odvážné palce

(pořad)

Obsahy(1)

Odvážné palce (současná sestava: František Fuka, Iva Přivřelová a Jan Škoda) recenzují pod vedením moderátora Saši Michailidise filmové premiéry daného týdne a udělují jim palec nahoru/dolů. Pořad se vysílá každý čtvrtek na Rádiu 1. V původní sestavě od roku 2003 jsme slyšeli Tomáše Baldýnského a Františka Fuku, dále pořadem prošli například Irena Hejdová, Ondřej Vosmík či Jaromír Mölwald. Během let 2009–2014 byly Palce ke zhlédnutí i v obrazové podobě na muvi.cz, od roku 2014 do roku 2018 na stream.cz. (skrblik007)

(více)

Recenze (68)

L_A_D_A_S 

všechny recenze uživatele

Souhlas s Civalem. První éra Fuky a Baldýnského byla geniální, jednotlivé díly můžu poslouchat i po letech a i přes neaktuálnost se díky skvělému humoru této dvojice stále bavím. S příchodem Ondřeje Vosmíka a Ireny Hejdové (nebo spíš s odchodem Baldýnského) úroveň palců klesla, obzvlášť Ondřej na mě často působí jako kdyby si v tramvaji před vysíláním přečetl Frantovy recenze aby je pak do rádia odrecitoval a to i s Frantovými vtipy. Ve srovnání s posledním a rozhodně nejslabším palcem tohoto pořadu kterým je Iva Přivřelová je ovšem i Ondřej mistrem řemesla. Může se zdát že budu jen kritizovat, faktem ale je že se stále jedná o jeden z nejlepších radio pořadů v naší kotlině bez kterého si už téměř nedovedu představit svou páteční jízdu autem z Prahy na jih. Dokud jedním z palců bude František Fuka, nemůžu jinak než 5* ()

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Tenhle poařad není nikterak jednoduché hodnotit. Kvalitám Kinoboxu rozhodně nestačí, ale zase ho předčí v pestrosti a škále filmů. Navíc mi připadá, že moderátoři jsou mnohem profesionálnější, poutavě hovoří k věci, nejsou zaujatí a vůbec, mají divákovi, co říct - což se právě u zmiňovaného Kinoboxu někdy nestalo (kdo jej viděl, ví o čem mluvím). Naopak musím vytknout to, že mnohdy věci až zbytečně natahují a komplikují, což nabírá na nudnosti a dává znát, že scénář je buď hodně špatný, a nebo prakticky žádný. Zkrátka, je to takový ten průměr, až lehký podprůměr. Jak by řekly páni moderátoři "Je to palec, ale jen tak-tak". ()

Reklama

JONYT 

všechny recenze uživatele

Koukám na streamu, ne moc dlouho, takže nemůžu hodnotit starší epizody, ale přijde mi to jako když si pár lidí hraje na odborníky a přitom jsou schopni hodnotit filmy, co ani neviděli, což opravdu nechápu, jak se může v takovémto pořadu stát :-/ K tomu si mezi sebou věčně skáčou do řeči ( hlavně František Fuka)... který mi navíc není vůbec sympatický. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Poslední měsíc poslouchám každý den na cestě do práce postupně existující záznamy dílů od roku 2003 - a jsou stále vynikající, rétoricky svižné a (nejen) postupným vymezováním hodnotících parametrů inspirativní. Nešlo nicméně o "televizní pořad", jímž začal být až mnohem, mnohem později... už bez Toma Baldýnského, takže nevidím důvod kvůli tomu zvyšovat hodnocení. Měl jsem rád i epizody s Ivou Hejlíčkovou, upřímně nenáviděl díly s Irenou "ne, logický argument ode mě neuslyšíte" Hejdovou - a pak už mě to jen nechávalo hluboce netečným, což jen potvrzuje jakýkoli pozdější díl, který náhodou slyším. Jinak řečeno, Tomášovo a Františkovo myšlení se prostě na jedné straně doplňují a na druhé straně produktivně limitují. Navíc jejich hádky byly opravdové názorové střety dvou kamarádů, zkušených novinářů a hlavně filmových nadšenců, kteří se takhle hádali dlouhé roky... než se rozhodli z toho spolu se Sašou Michailidisem udělat rozhlasový pořad. Iva Hejlíčková byla pro změnu Frantovou šéfredaktorkou i sarkastickou kamarádkou, takže to fungovalo v jistých ohledech podobně - a od té doby už prostě jen na ploše několika desítek minut mluví František a někdo další. ____ UPDATE 2020: Jak poslouchám i ty další (post-hejdovské) roky, musím přiznat, že stabilní alternativní hlas začala reprezentovat Iva Přivřelová, leč jsou to častěji ony série po sobě jdoucích recenzních monologů než konfrontační dialog (s výjimkou sarkastických komentářů Saši Michailidise :)). Je to úplně jiný formát než zpočátku a jsem v systematickém naposlouchávání na cestách městem zatím u roku 2014 (ty díly mají už standardně přes třičtvrtě hodiny), ale zvyšují hodnocení o hvězdičku. Navíc mě fakt baví ta procházka minulostí distribučních premiér, z nichž mnohé mi dávno vypadly z paměti. ()

Deever 

všechny recenze uživatele

Poslouchám teprve tak rok, tudíž kombo Baldýnský + Fuka nepamatuju. Nechápu, co tady v hodnocení mají proti Ivě Přivřelové, já ji mám rád, i když jsem si ji z rádia představoval malinko jinak. Míň hipsterský než konkurenční Čelisti na Wave, se kterými vytváří dokonalou rovnováhu v českém filmově-podcastovém univerzu. A POŘIĎTE SI, SAKRA, NORMÁLNÍ RSSko. Dík. ()

Zajímavosti (1)

  • Od roku 2014 vysílá obrazovou podobu seriálu Stream.cz. (StreamCZ)

Reklama

Reklama