Reklama

Reklama

The Guest

  • Slovensko Hosť (festivalový název) (více)
Trailer 2

Rodina Petersonových truchlí nad ztrátou syna, který padl ve válce. Jednoho dne zazvoní u dveří jejich domu jistý David (Dan Stevens), který tvrdí, že byl přítelem jejich syna a jeho parťákem z jednotky. Před jeho smrtí mu slíbil, že dohlédne na jeho rodinu, která Davida po počátečním šoku příjme a brzy jej začnou brát za rodinného přítele a životní oporu. Zanedlouho se však začnou objevovat záhadné podivnosti v Davidově chování a ve městě se přibývá vražd. Nedůvěra narůstá zejména v Petersonových dceři Anně (Maika Monroe), která se rozhodně přijít na kloub tomu, kým host v jejich domě opravdu je. (peetriss)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (291)

SlecnaSmilly 

všechny recenze uživatele

Dan Stevens s chrpově modrýma očima zahrál psychotickýho magora poměrně s přehledem, za zvuků synťákové hudby, jak od Leška Semelky v nejlepší formě, nám dokazuje, že když někoho trefí kulka, tak vždycky teče krev, ještě k tomu umí házet granáty obouruč, vykopnout nohu fakt vysoko a jeho schopnost přežit taky není k zahození, v reality show Survivor by se určo dostal hodně daleko, to vám povím, páč stratég je to vynikající, je mu jasný, že když nakonec zůstane sám, tak vyhrál. Jako zápletku by z logru vyvěštila nejspíš i madam Jolanda, televizní kartářka a lamačka mužských srdcí, ale ten osmdesátkovej feeling, spolu s vtipným finišem, se mi vcelku zamlouval. ()

J009 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně je to velký překvapení, nic zázračnýho jsem od tohohle filmu nečekal, ale what the fuck??? Příběh nijak slavnej, ale hlavní postava v podání Dana Stevense? Naprostej luxus. Kombinace charismatickýho týpka, pár zvratů a hudby z tohohle filmu dělá víc než jen obyčejný béčko. Já se bavil od začátku až do konce. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

S filmy Adama Wingarda to je pořád to samé. Po zhlédnutí ocením jejich sebeuvedomnění a zvládnutí konceptu, abych na ně do pár měsíců prakticky zapomněl. Tady se pokusil o větší zapamatování hodnost, ale ta chtěnost je strašně viditelná už od prvních vteřin a prvoplánovost každé myšlenky dějové i filmařské to posouvá na hranu parodie. Můžu jen uvažovat, jestli záměrné. Je to přesto docela zábavný film, ale rozhodně není ani trochu sofistikovaný, jak si možná autor myslel, že ho dělá. 3 a 1/2 a hodně váhám, kam zaokrouhlit. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení! Film začíná tak provařeně a šablonovitě, že už jsem chvíli po začátku mazácky a otráveně zíval a mlaskal "no jo, tohle já znám, to už tady bylo, vím přesně jak to bude pokračovat a jak to skončí..." Ale chyba lávky! To, co divákovi naservíroval scénárista s rejžou v poslední půlhodince, mě naprosto dostalo; jako by vstal z (téměř) mrtvých Brian De Palma. A největší pecka z celého Guesta je jeho fantastický soundtrack, kvůli kterému hodnotím maximem, a to nejen za tu skvostnou poslední půlhodinu, ale i za předchozí zdánlivě fádní děj, protože tak rajská hudba ho posouvá o několik sfér výš... Za poslední roky mě tolik zaujal jen soundtrack z nového TRONa (Daft Punk), geniální songy z Refnova Drive a závěrečná skladba k italskému Hotel Inferno (Protector 101). Bez té hudby (a bez vynikající Maiky Monroe) bych dal maximálně čtyři; uznávám, že je to povrchní, můžete s tím nesouhlasit, ale to je asi tak všechno, co se s tím dá dělat. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Úhledný, chutný, svižný a zábavný akční thriller s nádechem osmdesátých let, obsahující také moderní prvky a zaujme také především soundtrack a úžasný herecký výkon Dana Stevense. Nechybí napětí, rychlý spád, kvalitní dialogy, perfektně sestříhaná akce ( fight v baru over the top) a spousta padlých těl. Kdyby se to v závěru odchýlilo jiným směrem, dal bych plný. Film dle mého gusta.80% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Pri vyvrcholení filmu je možno niekoľkokrát vidieť masky z filmu Halloween III (1982) zobrazované projektorom na stenu. (Da_reba)
  • Součástí původního scénáře, podle kterého se měl děj odehrávat v Korey, byla i automobilová honička na 50 stran. (Phill67)
  • Na halloweenské party je možné spatřit i masku lišky. Ta se dříve objevila i ve filmu You're Next (2011), za kterým stojí stejný režisér a scenárista. (Phill67)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Reklama

Reklama