Reklama

Reklama

Na úsvitu 15. století svrhne generál I Songgje vládce království Korjo, aby založil vlastní dynastii. Proti tomuto vlastizrádnému kroku se staví jeden z generálových důstojníků, Čang Sadžong, kterého chce proto I dát zavraždit. Důstojník se ale zachrání a stane se banditou. O několik let později vyplouvá z Číny loď do čerstvě založeného království Čoson, kterému vládne I, a veze mu lenní pečeť udělenou čínskou dynastií Ming. Cestou do Čosonu ale lodníci chtějí ulovit velrybu, která jim rozbije koráb a spolkne pečeť. Úředníci, kteří se obávají, že je tato ztráta bude stát život, králi namluví, že jim drahocenný klenot uloupili piráti, a tak je proti pirátům nařízena trestná výprava. Piráty vede nádherná a nebezpečná žena jménem Jovol, která pochopitelně nechce dát svou kůži zadarmo. Začíná hon na velrybu, v jejímž žaludku pečeť skončila, a do toho už se zamíchá i Sadžong, který si brousí zuby na královskou odměnu. Potíž je v tom, že suchozemský bandita vůbec nerozumí námořnickému řemeslu, nemluvě už o tom, že ani muži, kterým velí, to nemají v hlavě úplně v pořádku. (Film+)

(více)

Recenze (42)

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Korejský blockbuster letošního léta konečně dorazil i ke mě....sice zatím bez titulků.... ale nedočkavost a natěšenost byla silnější než já.....vždyt je to nejnovější film "BOŽSKÉ" Ye-jin :-)) a bavil jsem se báječně.....komediální scénky střídají ty akční (souboje na moři i souši jsou výborné!) a všemu vládne neskutečně charismatická dvojka povedených hrdinů v podání Kim Nam gila a Ye-jin Son, které dobře sekunduje jeden neskutečně ukecaný floutek....myslím, že to co mu vychází z úst budou dost dobré perly, to ale poznám až budou titule od Ainny :-) Edit: hlášky fakt super a Josefská to zabila :-))))) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Popcornová historická dobrodružná přechcávací fraška s velkorysou výpravou, kterou ke dnu potápí otravný dětinský humor a ještě otravnější přestylizované CGI akční sekvence; ty díky nadužívání rádoby efektních zpomalovaček nemají žádné tempo čili již během úvodní šermovačky v dešti se stávají útrpnou parodií sebe sama. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem úplně jiný film než jsem očekával. Z počátku se zdá, že se bude jednat o dravou akční a nekompromisní řežbu a ono je to nakonec taková zábavná, historicko-dobrodružná pohádka s překrásným vizuálem i prostředím(vysoký rozpočet je hold znát v každém záběru) a hlavně úžasným hereckým cástingem, Ye-jin Son je i zde k sežrání. Potěší boj se žralokem a skvěléj hunt s velrybami, i ostatní akce byla fajn za občasného doprovodu slow motion ovšem bez krve. Takže jo, zábavné dostatečně, ale raději bych to viděl v tom drsnějším stylu..:) 75% Viděno s anglickými titulky. ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná jihokorejská odpověď na třetí Piráty z Karibiku s důrazem na efekt. Což je chyba, protože jsou hodně špatné, jakož i akční scény samotné. Zbytečně dlouhé a s úvodem, který se bere až moc vážně. Jakmile však chytnou posádky banditů a pirátů tu správnou humornou vlnu, začne se jednat zábavný, výpravný filmeček, který v poklidu dopluje ke zdárnému konci. ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama