Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Morgan Adamsová zdědí po otci část mapy vedoucí ke zlatému pokladu, který kdysi dávno ukryl na neznámém ostrově její dědeček. Mapu, ukazující cestu ke skrýši, rozdělil mezi své tři syny. Takže Morgan není jediná, kdo má na poklad zálusk. Cesta za pokladem se stává smrtelně nebezpečným dobrodružstvím. Proti sobě má nejen proradného strýce Dawga Browna, který zavraždil jejího otce, aby se mapy zmocnil, ale také chamtivého guvernéra Ainsleea. Naštěstí má po boku řadu věrných přátel a spolubojovníků, mezi nimiž vyniká podvodník Willy Shaw, kterého vykoupila z otroctví v domnění, že je lékař, když pro překlad latinsky psané mapy potřebovala překladatele. Když zjistila svůj omyl, chtěla se ho zbavit. Jenže ji napadl Dawg a Morgan unikla jen díky Willyho pomoci. Získala tak nečekaně spolehlivého a užitečného pomocníka a věrného přítele. Po řadě dobrodružství se dostane na ostrov, objeví poklad a nakonec o něj musí svést velkolepou námořní bitvu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Páni moji!!! Nech sa na mňa nikto nehnevá, ale toto kolosálne pirátske dobrodružstvo sa stalo ešte kolosálnejším prepadákom? Nebolo v tej dobe niečo vo vzduchu? Lebo ja fakt neviem. Toľko akcie, naivnej zábavy ako v štýle 40. rokov, dokonalá výprava, majestátna hudba, strohé ale akčné herecké výkony. Bombastičnosť sama o sebe. Môjmu srdcu oveľa viac bližší ako PIRÁTI Z KARIBIKU. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Pirátská tématika, plachetnice, překrásné ostrovy Karibiku a dobrodružná honba za pokladem, to vše v tomto jinak v tomto jinak nenáročném, nemastně-neslaném a hlavně docela zbytečně předlouhém snímku. Film má tu správnou piratsku atmosféru, akorát jsem postrádal nějaký větší napětí. Kolikrát velice fatální a nesmyslné bitvy viz. jako ta poslední na dvou lodích, které proti sobě stojí a navzájem se snad z pěti metrů odstřelují-takový nesmysl (co se týče skutečnosti, i jisté taktiky) jsem dlouho neviděl! Dobrá místa se tu střídají s hluchými, souboje pirátů jsou asi tak napínavé jako když bojují děti v mateřské škole, domnívám se že například k Černému korzárovi má tento film hodně daleko, Geena Davis jako Morgan je sice hezká, ale jako pirátka rozhodně nepůsobí. No zázrak to vyloženě nebyl, ale takový odpad-také vyloženě ne.. Exteriéry Thajska a Malty byly vynikající a Geeně Davis to v přiléhavém korzetu také docela slušelo, ač její hlas byl opět velice nevýrazný, řekl bych že až přímo dětinsky tragický, navíc určitě by ve mě ale nevzbudila absolutně žádný respekt a autoritu neměla jako vrchní velitelka-kapitánka taktéž téměř žádnou. Není nad mužského kladného hrdinu např.s dobrodružné klasiky Černý Korzár nebo přímo Deepovského Jacka Sparrowa. Na závěr bych tedy ještě dodal-že dabing u některých osob byl přímo katastrofální! Mluvení padesátiletého chlapa jako dítě-no nevím, ale tady mohli vybrat přeci někoho vhodnějšího. 100. mil. film s megalomanskou výpravou nakonec skončil jako naprostý finanční propadák, který může oslovit vážně tak max. děti do 15. let, které se ale v té době podobně jako třeba já vezli hlavně na vlně animovaných filmů, v té době skutečně na vrcholu.. Přibližně kolem roku 1992, mě však podobným způsobem tedy asi v mých 13. letech oslovil například film Hook, tak tady se zas pokládám otázku, že přeci jenom jako pubertálnímu klukovi by se mě to zřejmě asi líbilo. Ještě bych podotkl fakt že od tohoto filmu se de facto žádnému jinému režisérovi do podobného žánru (nechtěného) na dlouhá léta tedy přesně na 8. let jít. ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Dobrodružství nedělá hrdinu, ale naopak, hrdina dělá dobrodružství. Scénář sám nenabízí žádná velká překvapení, peníze jsou sice vidět na každém kroku, jenže Geeně Davis prostě nevěříte jediný úder, jediné škrábnutí. Ty choreografie soubojů nejsou špatné, ale je na nich moc vidět, že jsou to choreografie. Modine je jen takový přívěšek, a Langella zase tlačí na pilu až moc. Střez se ambicí manželek svých, hollywoodský režisére. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Hlavním mínusem je obsazení Geeny Davisové do hlavní role pirátky. Geena mi nevadí, líbí se mi, ale ženy mezi piráty nepatří. Navíc se mi nezdála ani trochu přesvědčivá. Matthew Modine se sice snažil, ale kde nic tu nic. Zato Frank Langella coby záporák Dog byl skvělý. Bojové scény nejsou špatné, hudba je skvělá a film nenudí. Koukatelné. 40%. ()

Vesman 

všechny recenze uživatele

Co se týče komentáře, plně se shoduji s Kakou, sám také nechápu jak to mohl být takový propadák. Pirátské prostředí se mi vždy velmi líbilo a v něm Ostrov překonává Piráty z Karibiku díky svému realističtějšímu pojetí. Také nesmím zapomenout na skvělého záporáka Dawga Browna a jeho zubatou šavli. Film si IMHO zaslouží poctivé 4*, jde o jeden z nejlepších filmů z pirátského prostředí. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (25)

  • Prvý týždeň po natáčaní pôvodný kameraman filmu Oliver Wood spadol zo žeriava do jednej z nádrží s vodou a zlomil si nohu. Musel ho nahradiť kameraman Peter Levy. Woodov príspevok k filmu ale bol spomenutý v záverečných titulkoch. (Arsenal83)
  • Z důvodu nízkých zisků a vysokého rozpočtu snímku vyhlásila produkční společnost Carolco bankrot, a to už šest týdnů před premiérou filmu. (Coldrex)

Související novinky

Piráti bez kostlivců a hlášek?

Piráti bez kostlivců a hlášek?

20.05.2008

Studio DreamWorks na to šlo chytře. V klidu počkalo, až dozní kanonáda z Černé perly a hromobití nad obrovským vírem na konci světa, a teď, když už se na kapitána Sparrowa a jeho kumpány začíná… (více)

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

18.02.2008

Renny Harlin se z béčkového bahna, v němž uvízl kdysi dávno díky propadáku Ostrov hrdlořezů, už asi nikdy nevyhrabe. A přitom jeho nový projekt 12 Rounds, který začne natáčet v New Orleansu přesně za… (více)

Reklama

Reklama