Reklama

Reklama

Osmý smysl

(festivalový název) (seriál)
  • USA Sense8
Trailer
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2018), 24 h 57 min (Minutáž: 46–152 min)

Hrají:

Terrence Mann, Du-na Bae, Jamie Clayton, Tina Desai, Tuppence Middleton, Max Riemelt, Miguel Ángel Silvestre, Brian J. Smith, Aml Ameen, Eréndira Ibarra (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Napínavý seriál od tvůrců filmu Matrix a seriálu Babylon 5 vypráví o osmi lidech, kteří dokáží navzájem telepaticky prožívat svůj život. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (261)

Dadel 

všechny recenze uživatele

Zpočátku nadějně vypadající nápad a já čekal, k čemu to bude směřovat, a bohužel to směřovalo jen k nekonečným "hlubokomyslným" rozmluvám lidí z různých koutů světa (obdivuju producenty, že na to kývli poté, co se dozvěděli, že se bude každý dialog točit dvakrát - jednou v Koreji a podruhé v Keni, například). Zastřešující zápletka chatrná až žádná. Občasné akční scény byly fajn, ale od tvůrkyň Matrixu se to tak nějak očekává. Stejně tak byly skvělé všechny scény, kde se dlouho nemluvilo a jen hrála hudba (což je především zásluha autorů těch hudeb). Ale vše ostatní je jen průměr a po první sezoně končím. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série Tohle jednoduše nemůže být pseudointelektuální projekt a podobně jako u Atlasu mraků v tom vidím přesah. Seriál sice má pomalejší a chaotičtější rozjezd, ale za zhlédnutí stojí minimálně každá čtvrtá epizoda, protože přináší něco ojedinělého a posunuje seriálovou tvorbu dál. Samotnou kapitolou jsou propracované postavy. Každá má dostatek prostoru i využití, abyste ji mohli poznat a chápat ji, i když vám každá nemusí přirůst k srdci. A rozhodně jen tak nezapomenu na úvodní koláž. (Netflix) --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 2. série Rozšiřování fiktivního světa mi zpočátku nesedělo, nemusím všechno vidět explicitně a některé zvraty trochu drhly. Vypsat všechna negativa bylo rychlejší a snazší, než vypisovat to, co se mi líbí, obdivuji a schraňuji. Jsem rád, že mé obavy byly nesprávné, a to natolik že druhou sérii řadím na stejnou úroveň jako první. A pokud bych měl nějakému zrušenému seriálu dopřát obnovení a další řadu, byl by to tento. (Netflix) ()

Reklama

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Jasný favorit na nejlepší seriálovou novinku roku. Sice jsem čekala, že jakmile Wachowští vkročí na seriálové pole, bude to jízda. Ale rozhodně jsem nečekala, že mě tohle dílo, které natočili ve spolupráci se Straczynskim a za přispění dalších jejich osvědčených spolupracovníků Toma Tykwera a Jamese McTeiguea, tolik dostane. Od prvního dílu jsem byla pohlcena příběhy osmi lidí z různých koutů světa, kteří vzájemně sdílí své pocity, vědomosti a schopnosti. Originální nápad, úžasná atmosféra a odvaha bořit všechna tabu bez ohledu na to, zda s tím omezení diváci budou mít problém... Při sledování si nelze nevzpomenout na jejich snímek Atlas mraků, kterému se seriál v mnohém podobá. Možná právě díky této podobnosti s mou srdeční filmovou záležitostí byl pro mě Sense8 tak nepopsatelným uměleckým zážitkem. A stejně jako v případě Atlasu mraků jej považuji za vizionářské dílo, které zkrátka nedokážou někteří omezenci ocenit. Teď už jen zbývá čekat, zda Netflix odklepne druhou řadu. 1. série - 100% ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Toho že jde natočit seriál bez děje mnohokrát využily nejrůznější telenovely, soap opery, Ulice a další hrůzy. Ale proč na tom proboha svezli Wachowští, to mi hlava nebere. Abych nekřivdil. On tam nějaký vývoj událostí snad i je. Ale reálně vede odnikud nikam a podobně jako u Jupiter Ascending se jedná spíše o výmluvu proč točit dál, než o stěžejní prvek kvůli kterému tohle všechno vzniklo. Kdo měl tu smůlu a protrpěl propadák sourozenecké dvojice, tak si u Sense8 zažije repete. Monotónní scénář a opájení se vlastní výjimečností znovu podráží nohy velice slibnému projektu. Jediná změna k lepšímu jsou postavy. Prakticky všichni jsou zajímaví a slušně zahraní, přesto bohužel vesměs necharismatičtí. U sledování mě drží jen těch několik vynikajících scén, kterých každý díl pár nabídne. ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Wachanda s bráškou se také chtěl( no a tady mi to někdo vysvětlete, jak pravopis zohledňuje transky ....jestli jako trvrdý nebo vyměklý)přiživí na seriálové revoluci. Lubrikantem zajebanej robertek dobrej seriál nedělá. Je to zdlouhavý a neskutečně zamotaný, tak až vás to sere. Tohle je letošní druhej extrémně přehodnocenej Netflixu projekt roku. Dardebila jsem vydřel, alespoň tři díly. Tady mě krom Doo-ny neoslovil ani scénář, ani soundtrack. A ta uprchlická angličtina je vážně trapas. ()

Galerie (412)

Zajímavosti (21)

  • Na konci epizódy, keď Wolfgang (Max Riemalt) a Felix (Max Mauff) prechádzajú cez oslavujúce námestie, pomedzi nich prejde pár. Osoba s ružovými dredmi je režisérka Lana Wachowski. (Astonko)
  • Intro v seriáli pozostáva zo 108 scén, nasnímaných v ôsmich krajinách sveta. Väčšina z nich je prácou Karin Winslow, manželky jedného z tvorcov Sense8, Lany Wachowskej. (ambron)
  • Snímek natáčeli různí režiséři, na různých místech, ve stejném čase. (Qeo)

Reklama

Reklama