Reklama

Reklama

Babovřesky 3

Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh začíná tam, kde druhý díl skončil: Horáčková vybíhá z domu naproti mladé dámě, která přijela do Babovřesek. Místní drbny, které se sběhly na náves, v ní poznaly sestru Glorii. Ta se (po vzoru faráře Petra) rozhodla vystoupit z řádu a zůstat v Babovřeskách. Zápletka se točí okolo pomsty starosty Stehlíka a místních chasníků Horáčkové... do vesnice se vrací kontrolor Dodo. Není sám, přijíždí s ním jeho manželka, která Stehlíkovi zajistí dotaci, díky níž starosta může poslat všech sedm místních drben k moři... Akce „likvidace bab" začíná. A nad tím vší bdí nový farář, který přijel do vesnice nahradit páter Petra.... (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (332)

Redi

všechny recenze uživatele

Na Babovřeskách je výborné to, že je díky nim v komentářích, nebo i v hodnocení uživatelů, vidět, kolik je tady na csfd choromyslných jedinců aneb "budu na to pořád plivat, jaký je to odpad, ale jsem schopný se na to pořád dívat a klidně si zajít i do kina", pokud to teda alespoň ti dementi vůbec viděli. Všichni tito inteligenti si ani neuvědomují, jak by se do tohoto hovna jako postavy náramně hodili :) ()

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

"Varhanik ?? No, kdo dneska hraje ??" - "Naši s Kanadou !! Naschle !!" ;) Jsem si naprosto jistý, že snaha byla, nicméně to prostě nešlo.. U mě, najít nějaká pozitiva, ne u Zdendy natočit zase jednou koukatelný kus !! Co se mi v případě prvních dvou Troškových filmových průjmů povedlo, do třetice všeho zlého již nebylo ani myslitelné, když definitivní pomatenec Zdeněk Troška přestal troškařit a dovedl vše, co nefungovalo, iritovalo, ba dokonce přímo nadpozemsky sralo u jeho předchozích filmů k naprosté (ne)dokonalosti.. Zatímco v Kameňácích Troška vydává za příběh trapný a nefunkční slepenec vyšumělých frků, tady ho nahrazuje nekonečným product placementem.. Navíc takřka dvouhodinová reklama na vše, co vás jen (ne)napadne, naopak postrádá prakticky vše, co by měl skutečný film obsahovat, což sice skvěle koresponduje se zcela novým Troškou experimentátorem - I když spíš experimentuje s diváckou trpělivostí !! - který mísí prakticky vše, co patrně kdy v jiných opravdových filmech za celý svůj život viděl, když od němé grotesky, těmi svými zrychlovačkami počínaje a přímou citací Pokropeného kropiče konče, přechází zcela bez skrupulí a bez varování až třeba k nonsensové poetice, leč znovu dokonale nevtipné, přičemž ta pasáž se záběrem na štáb mi až vyrazila nejen dech, ale i krůpěje mrtvolného potu na čele.. Že v Babovřeskách, snad vyjma Terezy Bebarové, ač ani ta s těmi sykavkami není vtipná, nikdo ani náznakem nehraje, když buď pouze přehrává, piští a pitvoří se jako o život nebo se tu prostě jen vyskytuje, skvěle dokumentuje třeba takový Pavel Kikinčuk, který od své první sympatické civilně zvládnuté role v Slunci, senu a jahodách dozrál v karikaturu sebe sama, byť v očích většinového diváka vlastně jen dospěl v celebritu, komika, byť jednoznačně tupě estrádního.. Ale lidi to chtějí, takže se prostě budu muset nakonec vyrovnat i s tím, že tomuto typu humoru, totiž podbízivě buranskému a novácky estrádnímu, prostě vůbec nerozumím.. A nic na tom nemění ani neoddiskutovatelná skutečnost, že tenhle humor v Troškově podání naprosto postrádá snesitelný timing a ve většině případů i pointu.. Dejte už někdo tomu dobytkovi z Hoštic, co je přesvědčen o své velikosti a významu pro českou kinematografii, svěrací kazajku, prosím, nebo se ještě dočkáme parádně satirické komorní trilogie o polském knězi s nějakým dalším nesmírně veselým a nejlépe trojsmyslným názvem !! ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

V sobotu jsem dostala Troškovu nejnovější letní komedii naservírovanou na Novém Smíchově a musím říct, že jsem si ji užila jako zbytek kinosálu. Byla to jednoduchá zábava, při které člověk nepotřebuje mozek a může ho nechat klidně doma odpočívat. Přitom všem bláznivém, co se venku děje, nemyslím jen počasí, píše v novinách a ukazuje ve zprávách, jsou takové komedie potřeba. Tereza Bebarová se pěkně vyřádila. Tomáš Trapl jako nový farář je taky nezapomenutelná postavička. Ten by mohl klidně dělat inkvizitora. Bobliga bych mu sežrala i s navijákem. Polák jako vyhulenec si natáčení také užíval. ()

kerkulka 

všechny recenze uživatele

Lístek do kina bych si na to nikdy nekoupila, ale náhodou se mi do ručky dostaly lístky na premiéru. Na Troškovy filmy už z principu raději nekoukám, abych se nemusela rozčilovat nad opravdu neskutečně hloupě stráveným časem, ale nakonec jsem šla - ač opravdu s nulovým očekáváním (krom tedy očekávání Trošky zhovadilé nesmyslnosti). No, není to žádný "majstrštyk", ale jako parodie komedie, pro účely pobavení a odfrknutí, to ujde. Najde se tam pár skvělých vstupů a vtipů (odbourala mě kachní nemoc:) ), jistě i slabší momenty, ovšem, co se týče absolutní stupidity (viz např. kameňák, ten jí přímo přetéká), ta zde byla naštěstí většinou poměrně potlačena. Líbila se mi Žilková (a to jí normálně zrovna nevyhledávám), Bílá pro mě zas naopak byla pouhou zbytečností navíc. Inu, je to koukatelné a já překvapená. Ty 3 hvězdy si zaslouží. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Do třetice všeho dobrého. Ryze česká letní velmi jednoduchá vesnická komedie o seniorkách dohánějící hlavně starostu k šílenství se nese ve stejném duchu jako ty předchozí. Češství z toho opět vyvěrá plným proudem a dává najevo své nedozírné klima. Lidový humor, místy myslím zcela zbytečně přesahující do sitkomu, si na nic nehraje a snaží se pobavit svoji typickou českou náturou a neochvějností. I přes značnou kritiku nevidím na snímku nic špatného. Na čistý český humor se tu vlivem absencí tohoto žánru a velkého přílivu zahraničních komedií zapomnělo a tak díky alespoň Zdeňku Troškovi za snahu a vůli tak učinit. Aspoň někdo když už nikdo. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (6)

  • Budovatelská píseň, již zakazuje starosta (Pavel Kikinčuk) své dceři pouštět, je „Zpěv svobody“. (rakovnik)
  • Ve scéně, kdy Jarmila Bursová letí na padáku, ve skutečnosti stála na zemi, kameraman ležel pod ní v písku a pomocníci drželi ve vzduchu padák. Ve skutečnosti chtěla opravdu letět, ale tvůrci to kvůli bezpečnosti nedovolili. (Busmart)
  • Kromě jihočeských lokací štáb natáčel i v tureckém Side. (jenik71)

Reklama

Reklama