Reklama

Reklama

Slídil

  • USA Nightcrawler (více)
Trailer 2

Sociopat Lou Bloom (Jake Gyllenhaal) je reportér na volné noze, který natáčí videa trestných činů v jejich syrovosti pro zpravodajskou stanici v Los Angeles. Lou stírá hranice mezi účastníkem a pozorovatelem, aby se stal hvězdou svého vlastního příběhu. Jak daleko je ochoten zajít ...? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (1 014)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Noční neonové LA vs fenomenální Jake Gyllenhaal, který by i mrtvolu dokázal utvrdit v tom, že dokáže s naprostou suverenitou zahrát téměř jakoukoliv hereckou a emocionální kreaci. Rozjezd je pomalejší jednak v dějovém spádu a jednak formování persony hlavního hrdiny. Postupně se ovšem zatápí pod kotlem a vystupňované finále se směle řadí mezi nejnapínavější momentky roku, navíc je to celé naprosto nepředvídatelné. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Emoce vřelé asi jako zimní ráno a postavy bez osobního příběhu mohou vzbuzovat dojem divácké antipatie, ale ta úsporná práce s hrdiny, kteří se zaprodali číslům sledovanosti, funguje na jedničku, jelikož tihle slídilové pro většinu z nás zůstanou něčím odosobněným, prostupující k nám skrze pikantní záběry z televize, i v běžné realitě. Navíc Gyllenhallova slizká kreace funguje tak silně, že je vám vlastně úplně jedno, jakým způsobem byste měli na hrdinu nahlížet, což se v závěru vyjeví jako hlavní trumf tvůrčího vyprávění a tak nějak vezmete na milost i ten předtitulkový dojezd. 4 a ½. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že jsem poměrně dlouho váhala s hodnocením, protože ačkoliv bytostně nesnáším právě tenhle typ zpráv a tzv reportérů, tak to na mě působilo jako přespříliš krutý a tendenční zářez do jejich práce. Zase do jednoho WC bych je všechny nesplachovala. Ovšem, když pominu tenhle fakt, tak jsem se tak soustředila na Jakeovou noční hereckou jízdu a hlavně kvůli němu jsem nakonec tu jednu hvězdu přihodila. Myslím, že za tu jeho důkladnou přípravu a nasazení pro tenhle typ psychopatického Slídila, si to rozhodně zaslouží. Výraz v jeho tváři při různých akčních nočních jízdách byl fascinující, takže ani to zdánlivě pomalé tempo mně vůbec nevadilo. Z celého filmu na mě padla taková ta zvláštní deprese, že něco takového se zřejmě v menší míře v naší amorální společnosti médií děje i v reálu a jak se říká : Bude hůř ! Dane, za tenhle debut po delším rozmýšlení dávám palec nahoru. A Jake do toho dal celé své já a toho si taky maximálně cením. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jake Gyllenhaal zvládol svoju úlohu skutočne veľmi dobre. Z fešáka sa stal vďaka mastným vlasom, ulízaným na "pána tretej ríše", skutočný sociopat, ktorého výraz pripomína nejeden nepríčetný pohľad, čudesne zmýšľajúceho či premýšľajúceho občana, "neprávom uviaznutého" na psychiatrii. "Nightcrawler" je natočený skvele, akoby podľa predlohy životopisu Čertíka z Jojky (inak celkom správny chlapík), ktorý je taktiež ako jeden z mála "slídilov", na mieste činu, ako prvý. Keby mi tento snímok v určitých pasážach nepripadal trošku prepísknutý, išiel by som s hodnotením o stupeň vyššie. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nejen fascinující kontroverzní hlavní postava a v ní naprosto přesvědčivě mrchožroutský Gyllenhaal (casting na výbornou), ale i pevná a soustředěná režie, šarm nočních ulic a panoramat města andělů, NIGHTCRAWLERa jsem konečně po dvou letech lapil a dost si ho užil. Ta odpudivost, bez emocí, vypočítavost, manipulace, zároveň tah na branku, bystrost a ctižádost, spolu s bizarním světem peněžení tragédií... vysoce dívatelný a baví. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (35)

  • Během natáčení Riz Ahmed (Rick) a Jake Gyllenhaal (Louis) moc nespali a přejídali se nezdravým jídlem, aby se lépe vžili do svých postav. Během jedné z těchto celonočních pauz Riz Ahmed představil Jakeovi „Angel Delight“, klasický britský dezert. Jakeovi tak zachutnal, že si ho vyžádal přidat do nabídky štábního cateringu. (KGBelik)
  • Jake Gyllenhaal (Louis Bloom) se před natáčením postupně přizpůsoboval životnímu stylu své postavy. Přestal téměř jíst, hladověl, nestýkal se s přáteli, uzavřel se do sebe a zvykal si na noční život. (Pria)
  • Louis Bloom (Jake Gyllenhaal) se detektivům představí jako Lou, aby působil uvolněně a přístupně, ale po svém asistentovi (Riz Ahmed) chce, aby mu říkal Louis, aby působil autoritativně. (KGBelik)

Související novinky

Vlkodlak s Goslingem našel režiséra

Vlkodlak s Goslingem našel režiséra

09.07.2020

Reboot hororového Vlkodlaka v originále The Wolfman našel režiséra. Chystaný snímek od producenta Jasona Bluma nakonec natočí Leigh Whannell, jehož poslední filmy Upgrade a především Neviditelný… (více)

Spider-Man vs. Jake Gyllenhaal?

Spider-Man vs. Jake Gyllenhaal?

22.05.2018

Po Princi z Persie se Jake Gyllenhaal vzdal blockbusterových ambicí a začal hrát v menších filmech. Díky Patrole, Zmizení nebo Slídilovi se z něj však znovu stalo žhavé zboží, po němž touží i drahé… (více)

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

02.05.2018

Jake Gyllenhaal má za sebou Patrolu, Zmizení, Slídila nebo Demolici a do každého svého projektu jde na sto procent. Naposledy se Jake objevil v dramatu Silnější, kde si zahrál jednu z obětí výbuchů u… (více)

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

Reklama

Reklama