Reklama

Reklama

Pan (Levi Miller) je nezkrotný uličník, ale bezútěšné prostředí londýnského sirotčince, ve kterém strávil celý svůj život, není pro takového chlapce to nejvhodnější místo. Až jednou v noci se stane něco neuvěřitelného – Pan opustí sirotčinec a ve své fantazii se ocitne ve fantaskním světě pirátů, válečníků a pohádkových bytostí obývajících Zemi Nezemi. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (20)

Trailer 4

Recenze (219)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Země Nezemě na dalších způsob. Tentokrát jde o osobitou verzi předcházející notoricky známému příběhu (Hook má ještě obě ruce, Peter nikdy nebyl mimo Anglii, ...) a Joe Wright se chvílemi opravdu odvázal. Ať už první unešení chlapců, "zastavená" letadla schazující bombu až po propíraný cover Smells Like Teen Spirit (která mimochodem obsahem nedává vůči filmu příliš smysl, navíc, tohle není Moulin rouge;-)). Tahle vize má odvahu, ale bohužel i přes schopnost vtáhnout do děje a obrovské množství efektů je velice chladná a nelogická (o scénáři raději nic). Přestože by prequel měl vyprávět "nový" příběh, nedochází ve filmu prakticky k žádnému překvapení... Kromě až bizardní míchanice popkultury s (temně) barevným světem, bych ještě dodal, že se podle mě těžce nepovedl casting. Garrett Hedlund jako (budoucí) Hook přehrává na 200 % až se na to nedá koukat ani poslouchat, Rooney Mara je chladná víc než krásná a Hugh Jackman se tak nějak ztrácí pod tou maškarádou, která mu ani nedá prostor vyniknout. Odvážná vize, slabý film. PS(spoilery): a co vlastně dělá Blackbeard v Zeminezemi? Jak se můžou malou mezerou ve skále protáhnout dvě lodě? Proč se víly schovávají, když jsou pak tak silné? Cara Delevingne je krásná, ale její mořské víly mají hlubší smysl? PPS: film stál 150 milionů, vydělal celosvětově necelých 120, Joe Wrighta výsledek stál místo režisra filmu Emperor o Cesarovi ... Wright prostě nepotřebuje a ani by neměl mít tolik peněz na film, je to k jeho škodě a na filmu to je velice znát. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Tak vám nevím. Na ten fantastický svět se hezky dívá, doprovodná hudba se hezky poslouchá (i když ta Nirvana byla docela zvláštní), ale jinak vlastně docela bídné, a to hlavně kvůli hercům. Jackman si záporáka hodně užil, ovšem zbytek osazenstva mohl být jistě vybrán lépe. Nesedl mi hlavní představitel ani jeho druzi (Rooney považuji už delší dobu za nejmarnější herečku, tímto výkonem mou domněnku jenom potvrdila), nikomu jsem nefandila a bylo mi jedno, která strana zvítězí. Takže nejhorší možný výsledek. ()

Reklama

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Neříkám to často, nicméně What the F**k? Myslím si, že jsem již viděl ledacos, nicméně i přesto byl pro mě tenhle snímek Joe Wrighta jedno dvouhodinové pozvednuté obočí. Herecky absolutně mimo, scenáristicky vyloženě na bednu a celkově výpravou tak za čárou, že to v posledních letech v blockbusterové tvorbě nemá obdoby. Pan je šílenost pro kterou těžko nacházím slova a především pochopení. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Jen kdybych při čtení komentů a obsahů filmu zajel taky na profil tvůrců,zejména režiséra,tak bych se vyhnul podobnejm trapárnám.Snad jen prvních deset minut mělo jakousi úroveň,ale pak to byla nebetyčná chujovina.Nějakej art pro mladší.Loď pluje v bublinách vody.lítá jak stíhačka,Jackman je voblečenej ne jak pirát,ale jak píčus z tranvesty šou,a les i všechno v něm je tak kýčovitý,umělý,až se mi z toho ježily chlupy.Točit filmy podobnym stylem je asi nějaká nemoc,nebo postižení.20%. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Normálně podobné filmy nevyhledávám, ale stačilo si poslechnout cover na Nirvanu, který mi doporučil YT algoritmus a hned jsem snímek začal stahovat. Bohužel ale musím říct, že ona písnička je na filmu to nejlepší, jinak je to spatlanina se špatnými hereckými výkony (ani jedna postava není sympatická. Hugh se sice snaží, ale Černovouse jsem mu nevěřil), přehnanými CGI efekty a klišovitým příběhem, který se točí kolem proroctví. Film se víceméně veze na vlně toho, že se začaly tvořit adaptace nebo prequely známých fantasy děl, načež téměř všechny tyto filmy propadly. A nedivím se, když si na nich nedali záležet a jde jenom o extravagantní přehlídky bez špetky duše a něčeho, co by diváky u díla udrželo. Naprosto úžasný cover si poslechnu ještě mnohokrát, ale na film se už v životě znovu nepodívám. Hodnocení: 20 % ()

Galerie (66)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo v létě 2014 v Anglii, a to mimo jiné i v Cardingtonských hangárech u Bedfordu. (FoxMulder)
  • Snímek vychází z veleúspěšné knižní novely "Peter Pan" skotského spisovatele a dramatika Sira Jamese M. Barrieho (1860 - 1937). (Conspi)
  • Peter (Levi Miller) má na sobě jenom tilko, ale během závěrečné bitvy má na tilku košili a na konci zase už jen tilko. (glumka)

Reklama

Reklama