Reklama

Reklama

Get On Up - Příběh Jamese Browna

  • Česko Příběh Jamese Browna (více)
Trailer 1

VOD (1)

James Brown byl nespoutaný živel, jenž si vždycky dělal, co chce. Nesnesitelná frackovitost, kterou v plné kráse rozbalí hned v úvodu filmu, má hluboké kořeny v jeho minulosti. K ní se divák propracovává postupně, prostřednictvím retrospektivních střípků, které odhalují nelehké dětství v dobách hospodářské krize, odloučení od rodičů, pobyt v polepšovně a v base. James se nikde nenaučil pravidla, podle kterých společnost fungovala. I proto je permanentně porušoval. Na druhou stranu se nebál měnit zavedené pořádky, což mu pomáhalo v zásadních životních a především hudebních rozhodnutí. Film Get On Up, který si název vypůjčil od jedné z nejslavnějších Brownových písniček, je nejen silným životním příběhem, ale zároveň si ho lze užít jako hudební koncert napěchovaný jeho největšími peckami. (CinemArt)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (95)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Písně Jamese Browna mi nejsou cizí a několik oblíbených kousků by se v mém playlistu našlo. Toto filmové zpracování jeho vzestupu a pádu je však klasickým a nijak inovativním filmem, který diváka ubíjí stereotypem a přílišnou délkou, kterou nás provází nijak zajímavý herec v hlavní roli a vše je podtrženo fádní režií. Naštěstí jsou alespoň hudební výstupy povedené a poutavé. ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Životopisné drama o jednom z největších amerických zpěváků Jamesi Brownovi, které má bohužel jeden nedostatek a tím je, že se snaží ve dvou hodinách stroze a bez pikantností převyprávět celý život této osoby a ve výsledku se vlastně nic moc zajímavého nedozvíte. Namísto toho se celou dobu motáte v začarovaném kruhu, kde se místy začnete ztrácet v čase a napravuje to pouze přímé promlouvání hlavního představitele k divákům, které ale nepůsobí příliš elegantně. Jinými slovy pro nezasvěceného diváka, který zná pouze největší hity daného zpěváka, to může být chvílemi hodně chaotické. Na druhou stranu hlavní představitelé včele s Chadwickem Bosemanem podávají skvělé výkony a pěvecká vystoupení působí opravdu dokonale. Moje hodnocení 65%. ()

Reklama

Gore 

všechny recenze uživatele

Mám rád životopisné filmy a o hudebnících ještě víc. James Brown byla zajímavá postava, ale jeho portrét v tomhle filmu byl rutinně zpracován a bez jeho démonů. Spíše to byl pochvalný medailonek zarytého fandy, než plnohodnotný životopis, kde temná stránka byla jen jemně načrtnutá, aby se neřeklo. Navíc to nepřehledné skákání mezi roky mi už začínalo trochu vadit, stejně jako Brownovi stálé pomrkávání do kamery, které mělo zřejmě tu danou scénu ještě dovysvětlovat těm méně chápavým, co mají jen pět tříd základky. Dost scén bylo zkrácených a některé byly jen načrtnuté, ale už nedovyprávěné. Pointa scéna pak chyběla někde úplně. Nebýt hudební složky filmu a výkonu Bosemana, bylo by hodnocení ještě nižší. ()

anniehall 

všechny recenze uživatele

Get on Up je velmi slušný biografický portrét James Browna, otce funku. Divákům, kterým jeho jméno něco říká, a kterým se funk, soul a gospel líbí, bude tento film konvenovat o trochu více než těm nezasvěceným. Strhující výkon Chadwicka Bosemana a zajímavá struktura vyprávění udrží diváka v napětí i 140 minut. Co mě ale rozčiluje, když se v seriózně se tvářící biografii najdou faktické nepřesnosti a často i záměrné nesrovnalosti, zřejmě aby to bylo více koukatelné a strhující. Namátkou...Gospel Starlighters se přejmenovali na The Flames ještě před příchodem Jamese Browna, tudíž Brown nebyl tím, kdo vymyslel jméno. Taktéž přízvisko Famous (The Famous Flames) skupina adoptovala až po prvních velkých úspěších. Maceo Parker a zbytek kapely sice po velké hádce odešel, ale ve filmu se už neřeší, že se zase vrátil a ještě dva roky s Jamesem opět natáčel...atd. Těch nesrovnalostí tam bylo poměrně dost. Nicméně, představu o době, stylu a hlavně osobnosti Jamese Browna nám tohle dílo zprostředkuje v míře vrchovaté a o to zřejmě šlo. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ale jo, on je to celkem dobrý, životopisný film, kde si hlavně představitel hlavní role říká o to, aby se o něj lidé více zajímali. Jsou zde momenty, které jsou výborné a které jasně říkají, že nikdo není takový, jak na první pohled - nebo v televizi - vypadá, ale stejně si nemůžu pomoct, že je to něco, co už člověk viděl. Není to v ničem tak skvělé. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (8)

  • Natáčanie začalo 4. novembra 2013 v Natchez, Mississippi, 20. decembra dostal celý filmový štáb dovolenku a od 6. do 24. januára 2014 pokračovalo v Jacksone, Mississippi. (figliar)
  • Natáčanie filmu sa malo začať už v roku 2006, ale kvôli problémom s hudobnými právami a neschopnosti financovania bol projekt zastavený. Až za pomoci speváka Micka Jaggera, producenta snímky, ktorému sa páčil scenár, sa v roku 2012 spustili prípravy na natáčanie. (Hudakfilms)
  • Spoločnosť Universal posunula dátum americkej premiéry filmu z pôvodného 17. októbra 2014 na 1. august toho istého roka. Urobila tak kvôli iným projektom. (Hudakfilms)

Reklama

Reklama