Reklama

Reklama

Get On Up - Příběh Jamese Browna

  • Česko Příběh Jamese Browna (více)
Trailer 2

VOD (1)

James Brown byl nespoutaný živel, jenž si vždycky dělal, co chce. Nesnesitelná frackovitost, kterou v plné kráse rozbalí hned v úvodu filmu, má hluboké kořeny v jeho minulosti. K ní se divák propracovává postupně, prostřednictvím retrospektivních střípků, které odhalují nelehké dětství v dobách hospodářské krize, odloučení od rodičů, pobyt v polepšovně a v base. James se nikde nenaučil pravidla, podle kterých společnost fungovala. I proto je permanentně porušoval. Na druhou stranu se nebál měnit zavedené pořádky, což mu pomáhalo v zásadních životních a především hudebních rozhodnutí. Film Get On Up, který si název vypůjčil od jedné z nejslavnějších Brownových písniček, je nejen silným životním příběhem, ale zároveň si ho lze užít jako hudební koncert napěchovaný jeho největšími peckami. (CinemArt)

(více)

Zajímavosti (8)

  • V jedné scéně za Jamesem (Chadwick Boseman) přijde jeho matka do Apolla, kde vystupuje. V kině Apollo se konala i celosvětová premiéra filmu. (mjkuba)
  • James Brown byl sice uznávaným umělcem, na druhou stranu byl obviňován z týrání žen, přechovávání drog a za tyto skutky byl i několikrát odsouzen k vězení. (Rakosnicek77)
  • James Brown získal během své dlouhé kariéry přezdívky "Mr. Please Please Please", "Mr. Dynamite", nejčastěji ale "The Godfather of Soul". (Rakosnicek77)
  • Ve filmu zazněla otázka novinářů na Jamese Browna (Chadwick Boseman), co je to Groove. Slovo, které během filmu uslyšíte několikrát. Tak tedy Groove je v hudební terminologii rytmický základ, který obstarává hlavně basovka, bicí a klávesy. Při jeho absenci chybí kapele "drajv", naopak je-li "to tam, je to jízda, která má grády, šlape naplno, táhne vás s sebou a pak ovládne a nutí, abyste se přidali". (Rakosnicek77)
  • Spoločnosť Universal posunula dátum americkej premiéry filmu z pôvodného 17. októbra 2014 na 1. august toho istého roka. Urobila tak kvôli iným projektom. (Hudakfilms)
  • Natáčanie filmu sa malo začať už v roku 2006, ale kvôli problémom s hudobnými právami a neschopnosti financovania bol projekt zastavený. Až za pomoci speváka Micka Jaggera, producenta snímky, ktorému sa páčil scenár, sa v roku 2012 spustili prípravy na natáčanie. (Hudakfilms)
  • Natáčanie začalo 4. novembra 2013 v Natchez, Mississippi, 20. decembra dostal celý filmový štáb dovolenku a od 6. do 24. januára 2014 pokračovalo v Jacksone, Mississippi. (figliar)

Reklama

Reklama