Reklama

Reklama

Fargo - Season 3

(série)
Trailer 1

Epizody(10)

Obsahy(1)

Třetí řada sleduje život dvojice Ray Stussy (Ewan McGregor) a Nikki Swango (Mary Elizabeth Winstead). Oba se po neúspěšném pokusu oloupit Rayova bratra Emmita (kterého rovněž hraje McGregor) zapletou do případu dvojité vraždy. Jednou z obětí je starý muž s tajemnou minulostí, jehož nevlastní dcera Gloria Burgle (Carrie Coon) je policistka. Mezitím se Emmit snaží zpřetrhat pouta, která ho pojí k temné organizaci, od níž si před dvěma lety vypůjčil peníze. Ale tato společnost, mezi jejímiž zaměstnanci se nacházejí i V.M. Varga (David Thewlis) a Yuri Gurka (Goran Bogdan), má jiné plány. (AMC Czech)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (130)

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsme se po dvou letech pauzy dočkali pokračování tohoto úspěšného seriálu, který patří mezi mé nejoblíbenější. Musím pochválit vybrání hereckého obsazení. Nevím, proč tomu tak je, ale tady nikdy nenastane žádný omyl. Všichni herci předvedli výkon, z kterého jsem byl unešen. Ohledně dvojrole McGregora jsem byl zpočátku dost skeptický, ale po pár epizodách mě vyvedla z omylu. Mary Elizabeth Winstead mi připadala nesympatická, ale uzavření spolupráce s hrdinou z první série jménem Wrench jsem jí začal fandit. Bez Davida Thewlise bych si tuto řadu už teď nedokázal představit, jeho filosofické proslovy a obecně počínání prostě a jednoduše nemělo chybu. Možná třetí série trochu ztrácí na udržení kvality po celých deset dílů, neboť některé díly byly slabší než jiné. Hudba jako vždy mrazivá, takový správná fargovská. Závěrečný díl jsem tedy čekal ponurejší, jak tomu bývá u této série. Rozhodně jsem nečekal mini přestřelku mezi policistou a Winstead, která dopadla pro oba zmiňované dost fatálně. Dlouho jsem uvažoval, zda si třetí série zaslouží plný počet hvězd, ale po mém konečném zvážení snižuji o hvězdu. Zajisté se povedla, ale za prvními dvěma trochu zaostává. I tak se těším, zda se dočkám i čtvrtého přírůstku do rodiny. Za mě dávám 86 % ()

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ač mi tu trvalo déle dostat se do děje a postav, ve finále uznávám, že je to potřetí trefa do červené. Opět stylová a dialogová vytříbenost, pár skvělých bodů v obsazení - Thewlisův požitkářský nechuťák záporák Varga předčí i Thorntona z první, z vedlejšek mě hlavně těšil Stuhlbarg (jako Sy) a Whigham (Chief), dokonce jsem v průběhu přišel na chuť i té dvojroli McGregora. Palec nahoru i za odbočovací pulp/ sci-fi flashbackovou L.A. epizodu 3, nebo tajemnou postavu v podání Raye Wise (Leland z TWIN PEAKS), přesně ty občasný hravý úlety co se mi na FARGO FX líbí. Tedy další sezóna odlišná, přitom kvalitní a v jádru stejně super zábavná a mixovaná, opravdu TV show co stojí za váš časový fond. 85% ()

Reklama

J.F.B. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Okay then." Třetí řada je už opravdu o něco slabší než ty dvě předcházející, ale zklamáním bych ji v žádném případě nenazval. Pořád je to prostě Fargo. Stále je to dobré, stále tam jdou najít ony charakteristické momenty, scény a figurky, které dělají celý seriál (i původní film) tím, čím je. Bohužel prvních pět epizod bylo na můj vkus až příliš rozehřívacích (zvláště v kontrastu se skvěle vystavěnou druhou sérií), což nezměnila ani menší odbočka do L.A. a sedmdesátých let, ba ani krásný Pann's Coffee Shop (x) (x). Zbytek série už odsýpá lépe, závěrečná scéna je zvláště povedená, herecky je to také velmi/někdy relativně slušné (Winstead, Coon, Stuhlbarg, Bogdan, Whigham i McGregor a opravdu odporný – ovšem nic moc více – Thewlis), ale stejně mne příběh nezaujal tak, jako u první nebo druhé řady... Silnější tři hvězdy. "The problem is not that there is evil in the world. The problem is that there is good. Because otherwise, who would care?" ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série s menším zpožděním, ale přece. I tak jde o věc, nad kterou se musíme zamyslet. Pro mnoho "fanoušeků" prvních dvou sérií jde zde o v celku silné zklamání, jelikož se zde vlastně nic nedělo. S tím bych zase tolik nesouhlasil. Každý díl měl skoro něco do sebe. Ale celkově bych sérii hodnotil spíše průměrně až nadprůměrně. Nebyl to žádný úžasný napínavý odvaz, na který bych se těšil. Byla zde asi jedna epizoda, která byla naprosto bezchybná a jedna, která byla totální kravina. To jinak asi moc hodnotit nejde. Snad se tedy vyšvihnou a nebudeme tak dlouho čekat na čtvrtou a lepší sérii. ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První polovina slabá. Nudné epizody a jen se čeká, co se bude dít dál. Uhrane snad jen skvělý výkon McGregora a Davida Thewlise. Druhá polovina je mnohem lepší. Na první mistrovskou řadu to nemá, ale dá se v klidu srovnávat s druhou sérií. Věci se dají do pohybu, tragikomické situace a napětí jdou ruku v ruce a dost se mi to líbilo. Velký mínus této řady jsou navíc postavy, které nejsou tak dobře napsané jako v minulých řadách. ()

Galerie (657)

Zajímavosti (5)

  • V záhlaví tištěného scénáře „The Planet Wyh“ od Thaddeuse Mobleyho (Thomas Mann) se objeví chybný název „The Planet Why“ (tedy „Why“ namísto smyšleného „Wyh“). (Caminzind)
  • Scéna z bowlingové haly je celá míněná jako pocta filmu Big Lebowski (1998). (vyfuk)

Reklama

Reklama