Reklama

Reklama

Fargo - Season 3

(série)
Trailer 3

Epizody(10)

Obsahy(1)

Třetí řada sleduje život dvojice Ray Stussy (Ewan McGregor) a Nikki Swango (Mary Elizabeth Winstead). Oba se po neúspěšném pokusu oloupit Rayova bratra Emmita (kterého rovněž hraje McGregor) zapletou do případu dvojité vraždy. Jednou z obětí je starý muž s tajemnou minulostí, jehož nevlastní dcera Gloria Burgle (Carrie Coon) je policistka. Mezitím se Emmit snaží zpřetrhat pouta, která ho pojí k temné organizaci, od níž si před dvěma lety vypůjčil peníze. Ale tato společnost, mezi jejímiž zaměstnanci se nacházejí i V.M. Varga (David Thewlis) a Yuri Gurka (Goran Bogdan), má jiné plány. (AMC Czech)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (130)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí řada Farga přinesla výborné postavy v podání Davida Thewlise, Mary Elizabeth Winstead a Gorana Bogdana i dobře propracovaný příběh, ale závěrečná epizoda mi přišla slabší. Závěry obou předchozích sérií ve mně zanechaly mnohem hlubší dojem, na druhou stranu jsem musel ocenit návrat Mr. Wrenche. Třetí sezóna mi připadala jako nejslabší, protože jsem měl pocit, že až příliš vychází z první řady, někdy ji téměř kopíruje. Ale i přes všechny výhrady musím říct, že se mi líbila a že jsem se dobře bavil. ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fargo potřetí a opět skvěle. Famózní hnusák David Thewlis je seriálový záporák roku. A stejně jako zatraceně sexy a cool antihrdinka M. E. Winstead si zaslouží minimálně nominaci na Emmy a/nebo Zlatý glóbus. Jimi výtečně zahrané (velmi výrazné) postavy táhnou výborně napsaný příběh asi ze všeho nejvíce. 80 % ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí řada už má trochu jinou atmosféru, než první dvě. Opustila čistě pohádkově zimní prostředí a přešla do takového více špinavého módu. Napojení na první dvě řady se hledá poměrně těžko a určitá spojitost se vlastně objeví až v skoro v závěru celé řady. Je fakt, že určité aspekty se ve vztahu k prvním dvěma řadám už začínají opakovat, ale i tak stále dokáží tvůrci nabídnout dostatek kvalitního a bizarního materiálu. K tomu se přidává nebezpečně sexy M.E.Winstead, která je potěchou pro oči každého muže. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednotlivé série seriálov bežne nehodnotím, no Fargo je iný prípad, pretože ide v podstate o viacero seriálov pod jednou značkou. Ewan McGregor, napriek dvojitej príležitosti, rozhodne nie je ťahúňom seriálu. Tým je jednoznačne David Thewlis. Jeho V. M. Varga je vypočítavý, slizký, nechutný, inteligentný, systematický zloduch, ktorého rozhodne nejde ignorovať. Druhou okrasou je Mary Elizabeth Winstead. Tá zasa dodala dobre nakombinovanú dávku drzosti, krásy, chamtivosti a vytrvalosti. Bohužiaľ sa táto dvojica, ktorá za celý seriál spoločne strávi len pár minút, pohybuje v málo štýlovej, málo zasneženej, málo krvavej a v priveľmi účtovníckej verzií už dvakrát videného. Nenudil som sa, to nie, ale ku koncu, keď to malo dostať ten vrcholný švung, tak prišla neuspokojivá tečka, ktorá zrazila celkový dojem. ()

hroubek

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S03 - S odstupem času u mě druhá řada Farga malinko klesla, ne moc, ale přeci. A třetí řada je na tom podobně, jen s jedním velkým rozdílem, tady se klesat nebude, protože zde krom pomalejšího začátku funguje všechno, tak jak mám. A to je asi největší problém celé třetí řady: pomalejší začátek. Opravdu dost dlouho trvalo, než mě zápletka zaháčkovala a taky než jsem si nějaké postavy oblíbil. A občas tomu moc nepomáhalo, že je v seriálu dost WTF momentů a nebo scén, které nedávají vůbec nesmysl. Naštěstí to krásně vynahrazují herci. Ewan McGregor je ve své dvojroli velmi dobrý a je radost ho vidět hrát dva rozlišné charaktery. David Thewlis si zde zahrál perfektního slizáka, ze kterého mě bylo místy dost nepříjemně. Moje oblíbená Carrie Coon si to opět velmi dává a já doufám, že dostane co nejvíce dobrých rolí, jelikož jí vždy rád někde uvidím. A nakonec největší překvapení celé řady, Mary Elizabeth Winstead, která si pro sebe ukradla druhou půlku řady a podává v ni perfektní výkon. Třetí řada Farga je hodně fajn a opět má několik desítek skvělých momentu, jen je škoda toho pomalejšího úvodu. 8/10 ()

Galerie (657)

Zajímavosti (5)

  • Scéna z bowlingové haly je celá míněná jako pocta filmu Big Lebowski (1998). (vyfuk)
  • V záhlaví tištěného scénáře „The Planet Wyh“ od Thaddeuse Mobleyho (Thomas Mann) se objeví chybný název „The Planet Why“ (tedy „Why“ namísto smyšleného „Wyh“). (Caminzind)

Reklama

Reklama