Reklama

Reklama

Agresivní virus

(seriál)
  • USA The Strain
Trailer 1
USA, (2014–2017), 34 h 22 min (Minutáž: 41–69 min)

Předloha:

Guillermo del Toro (kniha), Chuck Hogan (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

David Bradley, Sean Astin, Javier Botet, Natalie Brown, Francis Capra, Roger Cross, Kevin Durand, Ruta Gedmintas, Leslie Hope, Jonathan Hyde, Mía Maestro (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(46)

Na newyorském letišti J. F. Kennedyho přistane letadlo plné mrtvých pasažérů. Ty během letu přepadla neznámá síla a čtyřem z nich se podařilo přežít. Nikdo však netuší, co bylo příčinou smrti ostatních pasažérů, a proto je k případu povolán epidemiolog Ephraim Goodweather spolu s kolegy Norou Martinezovou a Jimem Kentem. Ephraim se právě rozvádí s manželkou, která ho opustila. Při vyšetřování událostí v letadle je objevena podivná truhla vypadající jako rakev. Ta však po nějaké době záhadně zmizí. Ephraim a Nora mezitím naleznou podivné červy. Patolog jim sdělí, že v tělech obětí se nenašla žádná krev. Na letiště dorazí starý židovský obchodník Abraham Setrakian, který si vynucuje setkání s Ephraimem. Ten ho odmítá, ale Ephraim mu stačí sdělit, že pokud se mu podaří zadržet rakev na letišti, nemusí dojít k žádnému problému. Ephraim tedy nařídí zákaz odjezdu všech větších vozidel z letiště. Rakev však s Jimovým souhlasem z letiště odveze zlodějíček Gus Elizalde, kterého najal Thomas Eichhorst, pravá ruka podivínského milionáře Eldritche Palmera. Na patologii mezitím těla zemřelých pasažérů obživnou a patologovi vysají veškerou krev. Setrakian si uvědomuje, že do New Yorku dorazila hrozba, které on už jednou v životě čelil. (TV Prima)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (291)

HAL 

všechny recenze uživatele

Guillermo del Toro si natočil seriálovou verzi svého Blade 2 - jen místo impulzivního kung-fu negra se stříbrnou katanou je tu racionální epidemiolog... který k té stříbrné kataně nakonec stejně taky dospěje. Což je rozdíl který přesně definuje celý The Strain - přístup k mytologii a šířící se úpíří "nákaze" je tu více vědecký a detektivní, než efektně akční - jinak prostředí, pravidla a setting" jsou prakticky stejné jako v tom Blade 2, charismaticko-upíří i mutanto-zombie-upíří monstra jsou tu také stejná, jen stoky pod Prahou nahradily stoky pod New Yorkem (takže žádný hláškující Marek Vašut). Pro upírofily a milovníky del Torových zmutovaných zrůdiček je to vydatná porce zábavy, která důsledně a velmi chytře do jednoho celku shrnuje prakticky všechno, co kdy žánrem prošlo, od moderního "zombie" pojetí až po klasický Nosferatu-typ z těch nejstarších filmů z dvacátých let. Jenže k tomu nepřidává vůbec nic navíc, a navíc v první sérii vyústí silně do ztracena, resp cliffhanger kruhem prakticky přesně na počátek toho Bladea, což prostě není dost progresivní a odvážné jak bych od takového seriálu chtěl. Dalo se z toho vytřískat víc. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

1. série: Po rafinovaně zábavném pilotu přišel sestupný pokles kvality, jež nezachránili ani občasné výkyvy geniality (epizoda věnovaná Romerovi). Kromě kvality klesalo tempo, originalita, ale především sympatie k hlavním postavám, jejichž charaktery sklouzly k průměrné šedi. Závěrečná epizoda je jen poslední skobou do rakve. Snad se tvůrci poučili z vlastních chyb a druhá řada přijde s mnohem epičtějším příběhem! 70% ()

Reklama

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Myslím, že je to dost velká houpačka. První série ***** - temná a napínavá atmosféra a tak nějak uvěřitelný vývoj události. Další série trochu spadla a na třetí už jsem se díval spíš ze setrvačnosti. Pak přišlo rok čekání na další sérii, během kterého jsem na seriál úplně zapomněl a poslední sérii dokoukal až s velikým odstupem. A přišla mi moc fajn. Ne tak dobrá, jak byla první, ale furt slušná zábava. Nelíbil se mi způsob, jakým se příběh vyvíjel - proč všechny velmoci (armády) ignorují nastalou apokalypsu? Ale vcelku v pohodě a závěr byl špičkový. Ještě zmíním hodně špatné CGI efekty a občas i ty praktické efekty (původní podoba Mastera vyloženě k smíchu). Ale u seriálu to pochopím. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Po pilote sa nemôžem ubrániť mierne sklamaným pocitom. Bola to síce moja najočakávanejšia seriálová novinka, ale tam kde ma ostatné seriály pilotným dielom navnadia na celú sériu ma Strain nechal pomerne chladným. del Torov rukopis je síce jasne čitateľný, ale prvý diel nepredviedol nič ohromujúce. V prvej polovici sa dej zbytočne sústredil na postavu virológa (scéna pri psychologičke bola doslovne otravná) a neustále odbiehal od napínavých udalostí z letiska až ma to iritovalo. V tej druhej sa zase nešťastne sústredil na „digitálneho bubáka“ zo sarkofágu, ktorý mi neprišiel nijako hrozivý. Príbeh bol predvídateľný, ale má niečo do seba a je aj dostatočne originálny, takže som v podstate zvedavý ako sa budú udalosti vyvíjať ďalej, avšak The Strain na mňa zatiaľ pôsobí skôr ako také B-éčko. Ako horor to na mňa veľmi nefungovalo a ako dráma už vôbec nie, keďže o postavy som sa zatiaľ veľmi nezaujímal. Potenciál tu je síce obrovský, ale pilot má zatiaľ nepresvedčil o tom, že ho del Toro akokoľvek využil. Komentár síce môže vyznieť dosť kriticky, ale ono to zlé v podstate nebolo a viacero scén (hlavne z lietadla a objasňovanie záhady) pútalo pozornosť. Len som asi čakal priveľa a dostal som skôr len taký lepší priemer. Zatiaľ za 3* (6/10), ale toto určite nebude konečný verdikt nakoľko ako dopadne celé séria si v tomto prípade netrúfam ani v najmenšom odhadnúť. Ono sa to totiž môže rovnako zmeniť na zbytočnú kvázi hororovú telenovelu, ale aj na dostatočne napínavú a originálnu jazdu. / EDIT: tak nie, takto teda nie! Jeden z najočakávanejších seriálov tohto roku sa zatiaľ po 7. epizódach pretavil do skôr do tej telenovely ako do hororu. Z 45 minút minút sa totiž v seriály 40 minút riešia nepodstatné odbočky, rozpráva o ničom, príbeh nikam ďalej neposúva a 5 minút jej tých pár hororových scén s upírmi. To by možno nevadilo, keby ten príbeh o niečom bol, ale zatiaľ to bohužiaľ skĺza do konceptu = máme 200 nakazených z lietadla a musíme ich všetkých usmrtiť. Bodka. Bez napätia, bez strachu, bez prekvapenia, bez nápadu. Navyše takto nastolenou cestou sa dá pokračovať aj šesť sezón a umelo to naťahovať. Sorry, Guillermo, od teba som čakal rozhodne viac. Veľmi zvažujem, či pozerať ďalej, lebo pochybujem, že do konca sezóny sa niečo zmení. / SEASON 1 = 3* (6/10) ()

movieband 

všechny recenze uživatele

"Too long I've lived, too much I've seen. This planet, our host once so wild and unnouned. We've maped it, paved it. Never imagining that something else was watching us. Creature even more ruthless and predacious than we are. Is a war already lost? Are we destined to be cattle for monsters? Or now when the enemy has finally shown his face do we have a fighting chance? World today is not what it was one week ago. What would it be one week for now? Or month from now?" The Strain je překvapivě v závěru vcelku originální seriál, kde se rozehrávají osudy lidstva před starověkou upíří hrozbou. Má to temnou, (místy vcelku) apokalyptickou atmosféru, perfektní masky (zpracování Mistra se mi líbilo) a vcelku solidně sepsaný scénář. I když to chování postav bylo občas dost na palicu, ale tak budiž del Torovi odpuštěno. Kdo by to sepsal líp ať hodí kamenem. Velké plus seriálu je v tom, že se už od prvního dílu něco děje a nečeká se až do půlky seriálu s rozehráváním příběhu. Už od prvního momentu je divák vtažen do del Torova temného světa a dokáže si navázat vztah s hlavními protagonisty seriálu, i když se ze začátku zdají být nesympatičtí. Budiž stará Martinézová by brutálně lezla krkem. Flashbacky na Setrakianův život byly asi to nejzajímavější z celého seriálu (aspoň pro mě) a navozovaly ději vážnější tón. Celkově se mi první série líbila a doufám,že druhá přijde co nevidět. Za tenhle rok je to rozhodně překvapení na poli seriálové tvorby. 84% ()

Galerie (525)

Zajímavosti (9)

  • Cca v čase 6:13 Gus (Miguel Gomez) při výcviku vytahuje chapadlo (žihadlo) upírovi z krku a hází ho na zem v celku, další záběr nám ovšem ukazuje chapadlo (žihadlo) na dvě půlky. (PatrikP4)
  • V USA si lidé žijící ve větších městech stěžovali na plakát k seriálu, kde ženě leze skrze oko červ. Stanice FX byla následně donucena tyto plakáty ze všech billboardů stáhnout a nahradit je vhodnějšími. (Zdroj: primetime.unrealitytv.co.uk) (scartino)
  • Ve 3. epizodě 1. série "Uhlazený" se zhruba ve druhé minutě Eichorst (Richard Sammel) evidentně nadechne nosem (tedy tím, co z něj zbylo). Ovšem již v první epizodě se dozvídáme, že Strigoi nedýchají. (ČSFD)

Reklama

Reklama