Reklama

Reklama

Doba ledová: Mamutí drcnutí

  • USA Ice Age: Collision Course (více)
Trailer 1

Jestli lze nějaké období pozemských dějin označit za hodně zajímavé časy nabité všemožnými katastrofickými událostmi, za časy, které každému pořádně prověří schopnosti přežít, pracovat pro tým a také sílu jeho charakteru, pak je to určitě doba ledová. Jedno jaká. Jestli první, druhá nebo pátá. A právě v pátém dílu jedné z nejpopulárnějších animovaných filmových sérií opět potkáváme všechny staré známé hrdiny a pár úplně nových. Přichází ledová událost roku a s ní mamuti Manny, Ellie a Broskvička, něco jako lenochod jménem Sid, tygr Diego nebo vačičáci Crash a Eddie. 
Nezapomněli jsme na někoho? Samozřejmě – na toho nejdůležitějšího, veverčáka Scrata. Ten, jak je jeho nedobrým zvykem, ve snaze ulovit konečně věčně prchající žalud způsobí nehodu, z níž se vyklube karambol a z něj úplná katastrofa. Začne to tím, že vytrvalého Scrata hon za žaludem katapultuje do vesmíru. A tam, díky třaskavé směsi své pověstné nešikovnosti a nekončící smůly, náhodně spustí sérii kosmických, nikoliv komických, katastrof. Což vede i k zcela zásadnímu ohrožení naší planety, na kterou rázem míří asteroid jako hrom a ohrožuje ledový svět i s jeho obyvateli. A protože se naše parta skládá ze samých nefalšovaných a neohrožených hrdinů, nečeká na své vyhubení, ale vydává se na záchrannou výpravu do tajemné Geotopie, během níž ji potká nejen řada nebezpečenství, dobrodružství a komických chvilek. Sice jim tu a tam bude tuhnout krev v žilách, ale to především zimou, jinak to bude hlavně legrace. A jestli se Scrat konečně setká se žaludem? Kdo ví... (Cinemart)

(více)

Videa (31)

Trailer 1

Recenze (263)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Doba ledová měla podle mě skončit trojkou, ta byla skvělá a z celé série nejlepší. Bohužel tahle série trpí tím, že dokud vydělává, neskončí, a proto vznikla další dvě pokračování, jedno slabé a druhé ještě slabší. To ještě slabší je právě Mamutí drcnutí. A jelikož jsem to tak nějak tušil, dost dlouho jsem zhlédnutí tohohle dílu odkládal. V tomhle díle je hlavně znát, že už zde prostě není o čem vyprávět. Scénář je jedním slovem totálně debilní, debilně se vyvíjí a jediné, co se tady nějak posune, jsou vztahy a díky tomu celá ta série začíná vypadat jak nějaká telenovela. Vtipné mi to nepřišlo, byť něco tady zachraňoval Scrat (který už ale není tak zábavný, jako dřív - nebo jsem zestárl) a něco málo ještě Buck, jinak nuda a šeď. Nevím, jak hluboko to bude ještě klesat, Scrat svůj ořech pořád nemá (což bych čekal, že se v úplně poslední scéně úplně posledního filmu stane) a tak se obávám, že nás možná čeká ještě šestý díl, který fakt nevím, o čem bude. Snad jsou to jen pesimistické představy a tahle série skončí, sice opožděně, ale pořád ve fázi, kdy se vyloženě neztrapňuje. Tady to už bylo o fous a kromě Scrata s Buckem to ještě zachránila ta píseň od Jessie J v závěrečných titulcích. Hodně slabé 2* ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Spíše otravné než vtipné... Je velice zvláštní sledovat na jedné straně ztřeštěné postavičky dělající ztřeštěné věci, kroutící se, poskakující a podivně vřískající, a na druhé straně tradičně umolousaný příběh o rodinných hodnotách. Ani jedno z toho mě pořádně nezajímalo, zápletka s asteroidem se navíc jako by ani nebyla důležitá a obzvlášť když jsem vzpomínal na nedávné Croodsovy, kteří skoro totéž téma podali mnohem zábavněji, bylo mi smutno. Body dávám jen za Scrata, za maniakálního Bucka a za několik málo milých vtípků.___P.S. Máte-li DVD astojíte-li jen o Scratovy vylomeniny, pusťte si 15minutový kraťas Scrat: Ve vesmíru, což jsou vlastně všechny Scratovy scény sestříhané dohromady a opatřené jiným koncem. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Za vším hledej veverku. Scrat je hýbatelem celého příběhu a to do slova a do písmene. Co ten malý chudáček s obrovosku tohou po milovaném žaludu už všechno od tvůrců zkusil. Ještě, že tady tvůrci nápady nešetřily. Další oživení příběhu přišlo z příchodem do Geotipie. Bláznivá Shangri Lama neměla chybu. Ta prováděla skutečně krkolomné kousky. Staré partě už ale něco chybí. Jako by už neměli co nabídout. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Bavil som sa, ale musím priznať, že o dosť menej ako v predošlých častiach. Príbeh a ani postavy, už nie sú také zaujímavé ako kedysi. A poniektorý ani nemajú toľko priestoru. Napriek tomu niektoré scény sú fajn a stále sa na tom miestami dá dosť dobre zasmiať, akurát len menej ako ste boli zvyknutý. P.S.: Za titulkami je ešte scéna zo Scratom, tak neodchádzajte tak skoro. 70% - 3* ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Tak a konec tímhle bych uzavřel celou sérii, všechno jednou musí skončit začalo to dobře a někde od půlky to začalo klesat a upadat jako by tvůrci už neměli nebo spíš nevěděli co dal vytvořit , všeho ho prostě moc škodí . Stara dobra doba ledová je pryč a doba konečná nastala, už ani veverák to nezachrání. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Když se Manny a jeho přátelé v čase 00:30:20 vydávají na cestu k místu, kam má dopadnout asteroid, styl jejich zpomalené chůze proti kameře i hrající hudba („The Launch“) simulují scénu z filmu Armageddon (1998), v níž se Bruce Willis a ostatní chystají na let do vesmíru, aby zachránili Zemi před dopadem asteroidu. (kesinaa)
  • Vnútorný hlas Bucka so znalosťami fyziky sa volá Neil deBuck Lasičkon (v origináli Neil deBuck Weasel). Je to narážka na amerického astrofyzika Neila deGrasse Tysona. Neil túto postavu aj nadaboval. (ČSFD)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama