Reklama

Reklama

Ten, koho miluji

  • USA The One I Love
Trailer

Ethan a Sophie (Mark Duplass a Elisabeth Mossová) se po letech soužití ocitnou na pokraji rozvodu. Vydají se na víkend do krásného prázdninového domku, aby se pokusili zachránit své manželství. Na první pohled romantický a poklidný únik z reality se záhy promění v neskutečné drama, když je nečekaný objev donutí podrobit svůj vztah i společnou budoucnost těžké zkoušce. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (55)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pěkná indie vztahovka koncipovaná jako zábavný mindfuck. Ne úplně originální, ale pořád velmi neotřelý a atraktivní námět. Žánrové zařazení může působit mimo, ale to jen proto, že film tak trochu klame tělem, což je ale zároveň jeho nejsilnější stránkou. A opravdu, čím méně o filmu divák ví, tím více si ho užije. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Viac metafora ako plnohodnotné sci-fi, prípadne fantasy, pretože odpovede na niektoré otázky nedostaneme, skôr ich môžeme iba vytušiť. Ale keďže tu ide najmä o ten ústredný vzťah a o to, že každý po čase túži po tom, aby jeho partner bol predsa len o niečo dokonalejší, povedzme ako tomu bolo na počiatku vzťahu, tak to Charlie McDowell radšej neprekombinoval a nechal v poredí to, čo v popredí ostať malo. V dobe Black Mirror je toto ale presne námet na tú cca hodku, pretože sa to tu trochu umelo naťahuje na celovečernú stopáž a hodinka a pol by predsa mala vždy utiecť ako voda, tu to neplatí. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem si myslel, že to bude něco jako Ozovy Stepfordské paničky a upřímně řečeno nejsem si tak úplně jistý, jestli nebyly. Ale nápad chválím a místy mě i bavilo mít zamotanou hlavu z toho, kdo je kdo. Bohužel film až příliš tíhnul k romantickému dramatu, místo aby se věnoval sc-fii-thrillerové lince a to je velká škoda. Dalším mínusem, a to asi tím největším, je výběr herců. Ústřední dvojice je neskutečně nesympatická a Elisabeth Moss by si mohla napsat na čelo "důvod k nevěře". A navíc je tu tenhle pár hned dvakrát. S jinými herci a levinovštějším zpracováním to mohla být pecka. Takhle jen trošku lepší průměr.60% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Fíha, tak páry v kríze či pred rozvodom teda nemusia zúfať. Sú aj horšie stavy, kedy by sa vaša manželka či manžel naklonovali, to by boli už krízy dve, ako vo vodkovom delíriu brptal na tlačovke Heger. Že on to vraj tiež zažil. Tak ho voliči poslali do prdele, nech sa už netrápi. Film je kvalitnou vzťahovou drámou, ale Woody Allen to nie je. Skôr také experimentálne sci-fi. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Komedie? Mysteriozní drama je to! Pro tentokrát se zdržím podrobnějšího komentáře, jelikož i přirovnání k jedné známé, dvakrát zfilmované knize by budoucího diváka připravilo o hlavní zápletku. Snad jen v náznaku - manželé se pokoušejí znovu dát dohromady svůj krachující vztah. Počáteční idyla ze změní v mrazivý horror. Jistě, nejen konec mohl být mnohem drsnější, ale náznaky fungují někdy lépe než přímočarost... ()

Galerie (4)

Zajímavosti (5)

  • Mark Duplass uviedol, že scenár mal 50 strán a obsahoval všetok popis, ale žiadne konkrétne repliky. Tie boli podľa neho úplne improvizované. (Arsenal83)

Reklama

Reklama