Reklama

Reklama

Extant

(seriál)
  • USA Extant
Trailer 2
USA, (2014–2015), 17 h 59 min (Minutáž: 39–44 min)

Tvůrci:

Mickey Fisher

Hrají:

Halle Berry, Pierce Gagnon, Grace Gummer, Tyler Hilton, Goran Višnjič, Camryn Manheim, Hirojuki Sanada, Carl Ciarfalio, Tessa Ferrer, Kathryn Zenna (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Astronautka Molly se po třinácti měsících, které strávila sama ve vesmírném prostoru, vrací na Zem k rodině a pokouší se znovu zapojit do normálního života. Čeká ji ale velké překvapení... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (69)

papaguy 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru je tento sci-fi seriál, zde na ČSFD, hluboce podhodnocen. Je fakt, že Extant míchá různé nápady a koncepty odjinud (AI, Solaris aj.). To nutně nemusí být zápor, pokud vzniklý útvar vypadá opravdu dobře. Halle Berry vyrostla v ucházející herečku a celkově jsou zde podávány spíše dobré herecké výkony. Nižší hodnocení je možná dáno poněkud pozvolnějším rozjezdem a řekněme, ehm, rodinným balením. To se ale postupně mění a napětí každou epizodou roste. Za klad považuji minimum pseudovědeckých blábolů. Děj běží prakticky bez zaškobrtnutí. Což signalizuje, že scénáristé odvedli slušnou práci. Rovněž oceňuji, když se někdo pokusí ztvárnit mimozemské entity jinak, než jako mužíčky s velkou hlavou, hmyz, sliz a podobně a zkusí na to jít odjinud. __________ Po shlédnutí několika dílů 2. série jsem zvýšil na 5*, ale po dokoukání všech epizod zase vrátil zpátky na 4. Přece jenom nemusím nadržovat až tak okatě. A závěr 2 sezóny byl takový, ehm, opět rodinný. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

V první sérii rodinné drama s mysteriozními prvky, v řadě druhé již čistokrevné sci-fi. Obě série jsou trochu odlišné, ale obě mají jedno společně: nikdy to nedupne pořádně na plyn. Příběh mixuje tematicky vícero různých sci-fi dohromady. Výsledný mišmaš je ok, zejména díky sympatickým postavám, kterým v druhé řadě dominuje především Jeffrey Dean Morgan. Je to ale mišmaš, který nepřináší vůbec nic nového a koncepčně to především v druhé řadě nedrží po kupě. Postavy často mění strany i motivace. skáče se od tématu k tématu a dějová linka na mě jednoduše působila dojmem, že tvůrci píšou scénář za pochodu, což v dnešní době plné režijně i dramaturgicky precizních seriálů s minimem vaty působí poněkud zastarale a béčkově. Extant neurazí, ale kvůli výše zmíněnému ani zcela neuspokojí. ()

Reklama

mirra66 

všechny recenze uživatele

Hodnotím čerstvě po zhlédnutí první série. Nevím, proč je zde seriál hodnocen tak nízko. Mně osobně to bavilo fakt hodně, je to moderní sci-fi (umělá inteligence, jiná životní forma, člověk a jeho slabosti i silné stránky). Osobně doporučuji k podívání, nenechte se odradit nízkým hodnocením. Těším se na druhou řadu a tu první hodnotím vysoko, dávám silných 80%. ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Začátek bavil, ale čím více dílů mám za sebou, tím více nechci vidět druhou řadu(kdyby měla být). Vše se zatraceně natahuje a z chytré sci-fi je jen ukecaná a uřvaná Halle Berry co chce být maminkou mimozemskýho haranta a manžílek co chce mít děcko robota. Nadšení, které bohužel zmizelo. 5/10 Ten spešl kosmickej oblek na konci neskutečně komickej, ostatně to víc věcí v tomhle seriálu, akorát SkyNet překvapil... :) Nedívejte se na to ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Pilot: Obrovské překvapení! To co z trailerů vypadalo, jako žánrový výplach se po hodině čiré zábavy vybarvilo v originální sci-fi drama tančící na hraně mezi vztahovým thrillerem a mysteriózním scífkem, jež na televizních obrazovkách nevídáte každý den. Halle po dlouhé době předvádí solidní herecký výkon a tempo pilotu sympaticky odsýpá. Teď jen, aby nám to nesklouzlo k průměrné vztahovce. 80% ()

Galerie (266)

Reklama

Reklama