Reklama

Reklama

Rezistence

  • USA Insurgent (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Z Tris a Čtyřky se během okamžiku stali psanci podobní lovné zvěři. Nikde není klid a bezpečno, vůdkyně sekce Sečtělých je s pomocí ozbrojené sekce Neohrožených neúnavně pronásleduje odhodlaná dostat je za každou cenu. Současně nechává pochytat další divergentní lidi, kteří do stanoveného společenského systému nezapadají. Vystavuje je krutým testům, aby odhalila vhodnou osobu, jenž jí může pomoci rozluštit dávné tajemství. Tris a Čtyřka zjišťují, že mají víc spojenců, než se zdálo, rozhodnou se přestat utíkat a zkusí překvapivý protiútok. Je to právě Tris, která se stane klíčem k tajemství, na němž stojí základy světa, ve kterém žijí. Tajemství minulosti i budoucnosti. (Bontonfilm)

(více)

Videa (35)

Trailer 3

Recenze (512)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Po upírskych ságach začali tlačiť mládeži do hlavy pseudo sci-fi zlátaniny veľmi nízkej kvality, ale s veľmi drahou reklamou. Scenár podobne ako v Hrách o život, nejaký boj proti fiktívnemu totalitnému režimu, ide to ako cez kopirák. Len tá hlavná predstaviteľka nemá vôbec šmrnc. Kým v Hrách o život je človek ako tak v obraze, tu som sa úplne stratil, je to neprehľadné. Pozriete si to raz, zabudnete rýchlo a už si to znova nepozriete. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ako obrovskú chybu musím napísať, že z inak vždy sexi Shailene Woodley, som sa tu skoro povracal po jej ostrihaní na chlapca. Insurgent je presne kúsok skladačky, ktorý nemá začiatok, ani koniec, rozpovie kúsok mozaiky a nechá vás opäť rok čakať. Má svoje momenty, no zároveň je výzvou pre bežných návštevníkov. Toto je akčné sci-fi, kde si mnohé postavy robia čo chcú, iné plnia príkazy a medzi nimi skupina hrdinov hľadá svoje opodstatnenie a ďalší cieľ. Jedna vec je istá. Rezistenciu neradno sledovať bez znalosti jednotky. Skúste to a neodhalíte ani fakt, že Tris a Caleb sú súrodenci. V Rezistencii sa skutočne veľa nestane, dej by sa dal zhutniť na 30 minút, no mám neskutočnú chuť siahnuť po tretej knihe a zistiť, čo má nasledovať. Ak je to účel filmu, navnadiť na ďalšie diely, ten si plní výborne. Oproti jednotke stratila kus čara, odkryla kúsok mozaiky sveta, aj navnadila na viac. Ako plus môžeme pochváliť sexice Kate Winslet a Naomi Watts, ktoré sú tu za dokonalé "milfky". ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Rezistence není film, který by si zasloužil posměšky a výsměch jen proto, že je to další film z kategorie "young adoult", ve kterém vyvolená dívka zachraňuje svět. Už u předchozího dílu platilo, že pokud se divák dokázal odprostit od toho, že celý svět Divergence vůbec nedává smysl, mohl být překvapen, o jak snesitelný film se ve skutečnosti jedná a dokázal pochopit, co se na filmu líbí mladším divákům. Rezistence je vlastně úplně stejná a bohužel pro mě i stejně nudná, ve filmu se děj neposune prakticky nikam, většina akčních scén tvoří snové sekvence, takže napětí nulové a díky scenáristické nešikovnosti je pointa filmu divákovi naznačována od začátku filmu. Ještěže tady byl Miles Teller, který si svou roli viditelně užíval a každou scénu si kradl pro sebe. Na Rezistenci jděte podle toho, jak se Vám líbila Divergence, druhý díl se Vám totiž bude líbit úplně stejně. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Konečně se mi do ruky dostala i knižní předloha, takže na tenhle druhý díl jsem se už koukala s tím, že jsem věděla přesně o co jde. Na druhou stranu, zatímco jednička mě zaujala sama o sobě, aniž bych příběh znala, dvojka mě nechala spíše chladnou... a nejsem si jistá, jestli tomu neuškodilo právě to, že jsem četla knihu. Dění v druhém díle knihy je sice možná zbytečně táhlé, ale ve filmu mi to naopak přišlo hrozně osekané a pozměněné natolik, že se téměř změnil celý feeling té situace, ve které se hlavní postava nachází. Tris v knize bojovala se svým pocitem viny natolik, že byla téměř tělo bez duše a při jakékolik příležitosti neváhala umřít, než si konečně za polovinou knihy uvědomila, že naopak musí přežít. Ve filmu ale spíš působila jako klasická hlavní hrdinka a v podstatě i celé dění bylo zjednodušeno natolik, že už mi na něm ani nepřišlo nic moc zajímavého. Vím, že nacpat obsah knihy do délky filmu je obtížné a vyžaduje to dost krácení, ale tady mi to už přišlo upraveno moc. Bavila jsem se, ale mohlo to být lepší, kdyby některé věci byly bližší předloze. Naopak, s těmi ustřiženými vlasy si tvůrci mohli tu věrnost předloze klidně nechat - myslím, že Shailene by to ve filmu slušelo s dlouhými vlasy mnohem víc. ~(3,3)~ ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Jakožto mladý, bystrý a nezpochybnitelně překrásný génius jsem si všiml, že poslední dobou se na databázi nebezpečně rozmnožují komentáře, kterým vůbec nikdo nerozumí, proto jsem se rozhodl jeden takový sepsat a velkoryse jej rovnou i opatřit výkladovým slovníkem. Takže jdeme na to. Tržby celosvětově: 17101985 dolarů (lidi milují tržby a je úplně jedno, že je to nějaká nesmyslná cifra, například toto číslo je datum dne, kdy jsem přišel o panictví). Nejsem sice žádný filmový kritik (ale myslím si to), takže nemám tendence cokoliv prvoplánově shazovat (rozhodně mám), ale zastávám názor (nemám nejmenší tušení), že filmové postavy k sobě měly příliš colegialas japo-nesaský vztah (tuto frázi jsem si právě vymyslel, však on to stejně nikdo googlit nebude a i kdyby ano, vyjedou mu akorát nezletilé japonské školačky). Celé se mi to zdálo takové tendenční a kompulzivně klastomanické (nemám ani páru, co jsem to právě vypotil za blábol). Shailene Woodley je tradičně skvělá, její křehký hlásek zní jako tající mléčný karamel a své postavě dokázala propůjčit brilantní prostopášnost ctižádostivé duše (zrovna používám honosnou a metaforickou řeč, kterou jsem opsal z nedělní přílohy Blesku, protože nechci aby někdo poznal, že pracuji jako třídič kuřat v Dobřemilické drůbežárně). Akční sekvence jsou sice na dobré úrovni, ale film jako celek je velice nekonzistentní, plný vztahových a motivačních klišé, takže při rozeznění závěrečných titulků pocítíte stejnou úlevu, jako kdybyste z balkónu osmého patra činžovního domu vyhodili automatickou pračku (právě jsem napsal vtip, který chápu jenom já, manželka a opravář praček Enrico, se kterým mi minulý týden utekla). Nemyslím si, že by se to v dohledné budoucnosti zlepšilo, naopak to vypadá divně a spíše se to zhoršuje (už nevím co psát, takže jsem právě citoval svého urologa). Opravdu nemám tušení, co tím chtěli tvůrci vlastně říct (a stejně tak nemám tušení, jaký je význam mé existence v tomto vesmíru). Závěrem bych sem rád postnul nejlepší písničku ze soundtracku (která tam sice vůbec nebyla, ale moc by se tam hodila!). ()

Galerie (167)

Zajímavosti (16)

  • Film nebyl natáčen jako 3D. Až v postprodukci se rozhodlo, že bude převeden i do trojrozměrného formátu. (ČSFD)
  • Jedná se o první film v kariéře Kate Winslet, v němž si zopakuje svou roli v pokračování. (kklepkaa)

Související novinky

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Reklama

Reklama