Reklama

Reklama

Burácení

  • USA Rumbling
Trailer 2
Česko / USA, 2015, 87 min

Režie:

Adolf Zika

Scénář:

Adolf Zika

Hudba:

Petr Brant

Hrají:

Tomáš Hajíček, Vica Kerekes, Jana Kolesárová, Chantal Poullain, Zuzana Bydžovská, Vladimír Javorský, Martin Stránský, Richard Müller, Jakub Kohák (více)
(další profese)

VOD (1)

Celovečerní hraný film Burácení je typické drama založené na pravdivé události, která se stala v roce 2004 a která završila sérii příběhů, jež autor scénáře sledoval v médiích už řadu let. Domácí násilí, sebeobrana před násilníkem, či obrana a pomoc blízkému člověku v nouzi. Tento film je o ohroženém lidském druhu, jehož smysl pro svobodu projevu a spravedlnost je na hranici zákona a společenské normy. Ne náhodou je film zasazen do prostředí motorkářského světa, rockové hudby a sochařské komunity, kde se mísí rovná a čestná povaha s výbušností, burácením v srdci a náklonností k absolutní kráse, a kde člověk přestává být soudný sám k sobě. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (113)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Úprimne povedané, čakal som väčší výplach. Janka Kolesárová, aj keď dostala len štek, tak mňa potešila, chvíľu som sa obával, že Vica neukáže svoje prednosti, ale nesklamala. Sympaťák Hájiček to statočne držal a Mullera som tam vážne nečakal. Síce volo cítiť trochu prvoplánovosť a nedostatok financií, ale benzínka v závere to istila. Celkom príjemné. 3 z 5 ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Hodně povedená paráda - pěkné prostředí, dobří herci, excelentní muzika a motorky. Asi pomalé a jednoduché pro mainstreamového diváka, ale já byl spokojen až nadšen. Odnesl jsem si ale jiný poznatek - scény všech známých herců jsou poskládány tak, že dle mého odhadu nestrávili víc než jeden natáčecí den ( takový pan Navrátil se ve filmu objeví jen ve vzpomínce jedné sekundy, protože jeho scény z vězení se do kina nedostali vůbec ) A Vica Kerekeš svou roli mohla zvládnout za tři natáčecí dny a přesto je jako představitelka hlavní role na plakátu. pokud bych měl něco vytknout, tak že když ten film má auriolu motorkářského, tak se měla více prokombinovat zápletka na motorkářském srazu. PS: Trochu mi hlavu nebere, kdo tomu filmu může dát odpad - to už je snad póza nebo co. ()

Reklama

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Včera jsem to viděla podruhé, neb to dávali v televizi. A předem upozorňuji, že při hodnocení teď budu velice až převelice neobjektivní, ale z původních tří hvězd (už tehdy protekčních), tomu sypu jakožto srdcovce plný počet. Ano, ten film má většinu myslitelných much, které vás napadnou, ano, scénář je slabota, ano, skoro všechny postavy tam jednají nelogicky, ano, hlavní zápletka nedrží pohromadě - a je natolik vykonstruovaná (nebo-li blbá), že jí prostě uvěřit nelze, ano, za závěr by se snad nemusela stydět ani Rosamunde Pilcher. Ale dohromady je to velká a osvěžující jízda Tomáše Hajíčka, přímo oslava chlapství. Režiséři by si ho měli mnohem víc půjčovat, snad by se u Krucipísků nezlobili. Vypadá a chová se jako chlap, což se v českých filmech opravdu vidí málokdy, a překvapivě je schopen i citlivě hrát. Když jsem se na to dívala podruhé, už jsem ani nepřemýšlela o ději, jen jsem si vychutnávala kultovní okamžiky (objednávání oběda v hospodě, traktoristu Richarda Müllera, setkání v lékárně, přepadení benzínky). ()

zette 

všechny recenze uživatele

Zase jeden z tech filmu, ktery chce rict strasne hodne a nerekne temer nic. Po tydnu nebude vetsina divaku vedet o cem to vlastne bylo. Motorkarske prostredi je mi cizi, nesympaticka hlavni postava a herecky vykon Hajicka ci Polivkove je spise divadelniho az ochotnickeho charakteru. Prekvapive je ovsem ve filmu i nekolik vynikajicich scen, treba rozhovor na divadelnim podiu, ci navsteva u dveri Bydzovske. Potesi i Javorsky. Postav a podobnych epizod je vsak ve filmu zbytecne hodne. Kvalitou strasne nevyrovnany pocin. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Chybne som očakával podľa obsahu, že sa v tom objavia nejaké prvky krimi, ale nie, ide len o presúvanie sa na motorke za zvukov hudby. Na Vicu si treba trpezlivo počkať, a nakoniec predvedie len krátke divadelné predstavenie. Aj druhá zaujímavá žena, ktorá strávi intímne chvíle s našim motorkárom je Slovenka, škoda, že v celom filme Slováci často hovoria po česky a Česi po slovensky. Jedno aj druhé mi reže uši, od tvorcov by to chcelo trochu rozmýšľať a prispôsobiť sa. A na záver v akčnej bodke som nevedel, či ma to malo dojať alebo len ukončiť moje rozpaky nad zvláštnym filmom. Pritom tie hlavné témy, ako domáce násilie, sexuálne násilie na pracovisku, sú len chabo naznačené. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (7)

  • Dej filmu sa odohráva aj v malom slovenskom mestečku Kolibov. Žiadne mestečko s takýmto menom sa však na Slovensku nenachádza. (BathoryMan)
  • Námět byl původně zamýšlen jako dokumentární film. (jenik71)

Související novinky

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

02.06.2016

Ve dnech 30. a 31. května, obohatila program Zlín Film Festivalu 14. ročník konference o filmovém marketingu Duhová kulička. V rámci konference byla také oceněna nejlepší marketingová kampaň k filmu… (více)

Reklama

Reklama