Reklama

Reklama

Top Gear - The Burma Special

(pořad)
Dokumentární / Sportovní / Komedie
Velká Británie, 2014

Obsahy(1)

Jeremy Clarkson, James May a Richard Hammond musejí projet celou Barmu, aby postavili most přes řeku Kwai. Toto epické dobrodružství musejí absolvovat pomocí třech ojetých náklaďáků, které mají koupit přes internet za pár liber. (mikinhoo)

Recenze (40)

HellFire 

všechny recenze uživatele

May, Hammond a Clarkson nasednout do náklaďáků a vydávají se napříč Barmou, aby postavili most přeš řeku Kwai, jako v tom slavném filmu podle skutečné události. Tenhle speciál se fakt povedl a památných scének je v něm nepočítaně. Clarkson přijede se „sportovním„ náklaďákem se sklopnou korbou a protože jede naprázdno, každou díru a nerovnost cítí až do morku kostí. Hammond si opět kompenzuje svou výšku tím, že přijede v náklaďáku s obrovským přístavkem, který mu přivodí víc potíží, než užitku. Už jen projet ulicemi města, kde na každém kroku visí nějaký ten kabel je o hubu. No a May si vybere ani ne tak náklaďák, jako větší dodávku s jeřábem. ()

Bukk 

všechny recenze uživatele

Oni si ten plný počet prostě zaslouží. Samozřejmě Afrikou se laťka zvýšila tak, že pokud někdy bude překonána, tak žádným hodnocením nebude moci být opravdu dostatečně oceněna, ale s tím se počítá. Ti "kluci" (nazývat takhle chlápky v jejich věku rozhodně nelze, ale když oni díky tomu jakoby omládnou, není-li pravda) prostě jsou si souzeni, jejich rošťárny neomrzí a Jamese vidět až tak naštvaného (no že mu to trvalo, s tím jeho šrotem si zaslouží obdiv, že se nedal) dokáže upřímně rozesmát. A samozřejmě nesměla chybět veřejná omluva po odvysílání dílu (ti lidi snad čekají na to, kdy se někdo možná nechtěně sekne), tentokrát díky Jeremyho "That is a proud moment, but there's a slope on it." :D ()

Reklama

chubaka 

všechny recenze uživatele

To jsem opravdu zvědavý co příjde příště :D jak už tady psal Bonaparte, autentičnost tohoto speciálu, trošku pokulhavá, ale závěrečné stavěná mostu to plně vynahrazuje, už jen protože Officers won't work :D Opavdu se mi líbí, že se snaží vymýšlet nové a nové napady (viz. Vietnamský speciál). Každopádně, úroveň, kterou si Top Gear drží je neskutečná, a to můžu říct jako člověk, který viděl všech 21 serií a pořád a stále mě baví. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím, ale kdykoli kluci sednou do něčeho jiného než osobáků, tak je to vždy sice příjemné zpestření, ale jinak to není úplně ono. A nebo už jsem těch speciálů viděl hodně za sebou, tak si to neumím tolik užít. Barmský speciál mě zaujal především zvolenou lokací. Je příjemné vidět takhle zblízka a zevnitř zemi, kam šílený fanatik Péťa Fiala posílá peníze daňových poplatníků skrz svoji dementní neziskovku, kde zaměstnává samozřejmě synátora, aby tam bojoval za usmíření či práva tamních žen. Chápu, že je to pro českého premiéra mnohem důležitější, než bojovat například za práva českých lidí. V rámci tohoto dílu mě zdaleka nejvíc bavila znovu modifikace náklaďáků. Jinak je cesta poněkud stereotypní a humorem se zde trošku šetřilo.. James si z nepochopitelných důvodů vždy vybere na cestu nějaké šílené a totálně nevhodné vozidlo, se kterým si na již tak obtížných cestách přidělává další bonusové potíže. Závěrečná stavba a přejezd mostu trošku vylepšila celkový dojem. U tohoto speciálu mi teda nijak zvlášť nestál. Pořád je to zábava, ale zdejších 94 % se mi zdá poněkud přestřelených. [80 %] ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Absolutně vynikající speciál! Opět nádherné a velice zajímavé prostředí, vtip samozřejmě taky nechybí a občas troška toho dramatu se taky najde. Každopádně kluci mají u mě opravdu velký obdiv za ten most ... To, že ho opravdu dokázali postavit a že opravdu vydržel i přejezd té Hammondovy krávy, je prostě úžasné. Dokazuje to, že to opravdu nejsou žádné máčky a že zvládnou opravdu cokoliv :) Opravdu skvělý speciál, rozhodně to čekání stálo za to!! ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama